Вернуться назад Распечатать

Лобіо - класичний рецепт

Лобіо - класичний рецепт
Варіантів подачі лобіо існує кілька. Найчастіше блюдо з бобових сервірують гарячим, з підливою, при цьому самі боби залишаються цілими, але припустімо також і варіант подачі лобіо як закуски – ароматною квасолевої пасти з додаванням горіхів і спецій, яка намазується на лаваш. Ми поділимося обома класичними рецептами лобіо у цьому матеріалі.

Лобіо - класичний грузинський рецепт


Інгредієнти:

  • червона квасоля - 430 г;

  • листя лавра - 3 шт.;

  • часникові зубки - 3 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 210 г;

  • томати - 380 г;

  • свіжий коріандр, петрушка - по 15 г;

  • сушений пажитник, червоний перець - 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Попередньо залийте бобові холодною водою і залиште настоятися хоча б кілька годин. Стару воду злийте і покрийте квасолю свіжою водою, поклавши в неї листочки лавра. Варто зауважити, що з метою того, щоб скоротити час, ви можете використовувати червону консервовану квасолю для класичного рецепту лобіо.
    Коли квасоля розм'якшиться, обсмажте шматочки цибулі до зарум'янювання і додайте томати. Слідом відправте всі спеції і квасоля. Влийте кілька склянок води і залиште лобіо на вогні до закипання рідини. Перед сервіровкою посипте блюдо зеленню і неодмінно подавайте в компанії зі свіжим лавашем.
    Узявши на озброєння цей класичний рецепт ви можете зробити лобіо з куркою або любимо іншим м'ясом, попередньо обсмаживши його з овочів перед закладанням квасолі.

    Лобіо з червоної квасолі - класичний рецепт


    Інгредієнти:

  • жменя волоських горіхів;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • червоний винний оцет - 25 мл;

  • овочевий бульйон - 30 мл;

  • червона консервована квасоля - 840 г;

  • жменя зелені петрушки та зеленої цибулі.


  • Приготування
    В чаші блендера волоські горіхи подрібніть і часникові зубки. Влийте бульйон (можна замінити його простий
    Лобіо - класичний рецепт
    водою), оцет і знову збийте всі інгредієнти, поки вони не утворюють пасту. Додати консервовану квасолю і повторіть збивання. Повторно перемішайте інгредієнти для лобіо разом і залиште в холодильнику мінімум на годину, щоб смаки змішалися між собою. Намазуйте квасоляний пасту на лаваш або тост і посипайте зеленню під час подачі. До речі, класичний рецепт лобіо вийде смачним і з білої квасолі.
    Не обов'язково використовувати консервований продукт, але під час варіння переконайтеся, що квасоля добре розм'якшилася, інакше вона не рівномірно пюрируется.