Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати справжнє грузинське лобіо з квасолі. Це національне блюдо викличе захоплення у ваших гостей, і вони неодмінно попросять добавки і, звичайно ж, рецепт!
Рецепт лобіо з зеленої квасолі по-грузинськи
Інгредієнти:
стручкова консервована квасоля – 800 г; цибулина – 1 шт.; морква – 1 шт.; спеції; помідор – 2 шт.; свіжа зелень – для прикраси; солодка паприка – за смаком. Приготування Цибулю чистимо, подрібнюємо кубиками і пасеруємо в невеликій кількості розігрітого рослинного масла. Тим часом обробляємо морква, рубаємо її тонкими кільцями й обсмажуємо з цибулею до м'якості. З помідорів акуратно знімаємо шкірку, нарізаємо томатну м'якоть кубиками і додаємо до овочів. Квасоля відкидаємо обережно в друшляк і коли вся рідина стече, викладаємо її в сковороду і ретельно перемішуємо. Приправляємо обжарку спеціями, посипаємо солодкої паприкою і накриваємо кришкою. Тушкуємо страва до повної готовності, а потім подаємо до столу, прикрасивши свіжою зеленню.
Рецепт лобіо з стручкової квасолі по-грузинськи
Інгредієнти: стручкова квасоля – 500 г; бульйон курячий – 05 ст.; помідори – 4 шт.; цибулина – 2 шт.; часник – 2 зубчики; масло рослинне – 4 ст. ложки; кінза, базилік – за смаком; спеції. Приготування Стручкову квасолю обробляємо і замочуємо на 2 години в холодній воді. Потім зливаємо рідину, нарізаємо стручки невеликими шматочками і відварюємо до м'якості на повільному вогні. Помідори опускаємо в окріп, а потім знімаємо верхню плівку і рубаємо м'якоть кубиками. Цибулини чистимо, дрібно шаткуємо і пасеруємо на сковороді в розігрітому маслечко. Через 5 хвилин додаємо томати і шматочки зеленої квасолі. Вливаємо трохи бульйону і тушкуємо блюдо 10 хвилин при відкритій кришці. Далі видавлюємо через прес часник, підсолюємо лобіо за смаком і приправляємо рубаною зеленню.
Рецепт грузинського лобіо з квасолі з томатом
Інгредієнти: суха біла квасоля – 500 г; цибулина – 1 шт.; часник – 3 зубчики; олія рослинна; помідор – 2 шт.; оцет – 1 ч. ложка; спеції. Приготування Білу квасоля промиваємо і заливаємо на ніч холодною водою. Вранці міняємо воду і відварюємо квасолю до м'якості. Чистимо цибулину, нарізаємо кубиками і обсмажуємо на сковороді в невеликій кількості масла. Потім додаємо нарізані кубиками томати без шкірки і тушкуємо 5-7 хвилин, помішуючи. Потім викладаємо зварену квасолю, розминаємо злегка товкачиком, приправляємо лобіо спеціями і вливаємо трохи оцту. Тушкуємо блюдо 10 хвилин, а потім видавлюємо через прес часник і ретельно розмішуємо.
Рецепт лобіо з червоної квасолі по-грузинськи
Інгредієнти: квасоля червона – 250 г; волоські очищені горіхи – 50 г; цибулина – 1 шт.; оцет винний – 50 мл; свіжа кінза – 1 пучок; лавровий сухий листочок – 1 шт.; перець чилі – 1 шт.; спеції. Приготування Квасоля ретельно промиваємо, заливаємо окропом і наполягаємо всю ніч. Після цього зливаємо рідину, перекладаємо квасоля в каструлю з холодною водою і ставимо посуд на плиту. Додаємо гострий перчик, кидаємо лавровий лист і накриваємо кришкою. Після закипання,
зменшуємо вогонь і варимо квасолю до м'якого стану. Тим часом готуємо інші овочі: цибулю чистимо, подрібнюємо кубиками і пасеруємо. Через 5 хвилин додаємо до нього кілька зубчиків часнику, пропущеного через прес, і обсмажуємо кілька хвилин. Далі знімаємо сковороду з плити і відставляємо в сторону. Зварену квасолю злегка розминаємо товкачиком, додаємо овочеву обжарку, рубану зелень, волоські горіхи і підсолюємо за смаком. Даємо лобіо по-грузинськи з червоної квасолі трохи кип'ятити під кришкою, а потім перемішуємо блюдо і кличемо всіх до столу.