Лобіо, приготоване з білої квасолі, привнесе у ваш будинок частинку смачною і ароматною грузинської кухні. Таку страву традиційно подають як в холодному, так і в підігрітому вигляді, прикрасивши за бажанням свіжою зеленню.
Рецепт лобіо з білої квасолі
Інгредієнти: суха біла квасоля – 500 г; болгарський солодкий перець – 1 шт.; горіхи волоські – 100 г; лавровий лист; часник – 2 зубчики; сухий базилік; цибулина – 1 шт.; спеції; морква – 1 шт.; томатний сік – 250 мл; олія рослинна; свіжа кінза – 1 пучок. Приготування Отже, перед тим, як почати приготування лобіо, білу квасоля промиваємо, замочуємо в холодній воді і залишаємо на всю ніч. Після цього відварюємо її на повільному вогні, кинувши в каструльку кілька лаврових листочків. Овочі чистимо і нарізаємо ножем: моркву – соломкою, а цибулю і перець – кубиками. Горіхи очищаємо і подрібнюємо в дрібну крихту за допомогою блендера.
Розігріваємо Сковороду, наливаємо масло, викладаємо підготовлені овочі і підрум'янюємо їх. Потім приправляємо вміст спеціями, додаємо горіхи, вливаємо трохи томатного соку і тушкуємо 30 хвилин, прикривши кришкою. У готову овочеву заправу натираємо зубчик часнику, підсолюємо за смаком, додаємо зварену білу квасолю, рубану зелень і ретельно перемішуємо. Накриваємо блюдо кришкою і настоюють 10 хвилин.
Рецепт приготування лобіо з білої квасолі в мультиварці
Інгредієнти: біла суха квасоля – 1 ст.; помідори – 2 шт.; фіолетовий цибуля – 1 шт.; волоські горіхи – 50 г; часник – 2 зубчики; спеції; олія оливкова; свіжа зелень. Приготування Ретельно промиваємо квасолю відварюємо до готовності, попередньо замочивши на 8 годин. У посуд мультиварки наливаємо трохи оливкового масла і включаємо програму
«Гасіння». Тим часом чистимо цибулю шаткуємо кубиками і пасеруємо кілька хвилин. Потім видавлюємо через прес часник і викладаємо відварену квасолю. Ретельно все перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин. Зі стиглих помідор обережно знімаємо шкірку, видаляємо плодоніжки і натираємо на тертці м'якоть до отримання однорідного пюре. Горіхи звільняємо від шкаралупи, рубаємо ядра ножем і висипаємо в чашу. Підсолюємо, перчимо страву за смаком, додаємо подрібнений гострий перчик, виливаємо томатну масу, кидаємо посічену свіжу зелень і перемішуємо. Закриваємо кришку приладу і готуємо лобіо з білої квасолі в мультиварці на режимі «Смаження» 15 хвилин.