Із зеленої стручкової квасолі виходить смачне лобіо. Спробувавши цей шедевр грузинської кухні одного разу, ви вже ніколи не зможете відмовитися від нього. Воно виходить неймовірно корисним, соковитим, оригінальним і прекрасно підійде навіть тим, хто постує людям. А як приготувати лобіо з стручкової квасолі ми вам зараз розповімо.
Рецепт лобіо з зеленої стручкової квасолі
Інгредієнти: цибулина – 05 шт.; волоські горіхи – 50 г; масло рослинне – 1 ст. ложка; солодкий перець – 1 шт.; помідори – 1 шт.; свіжа петрушка – за смаком; спеції; часник – 2 зубчики; стручкова квасоля заморожена – 200 р. Приготування Для приготування лобіо беремо сковороду, наливаємо в неї трохи олії, кидаємо стручкову квасолю, ставимо на слабенький вогонь і закриваємо на 5 хвилин кришкою. Після цього перекладаємо її на тарілку і охолодити. Чистимо цибулину, шаткуємо кубиками і пасеруємо до прозорості на тому ж маслі. Потім додаємо болгарський солодкий перець, нарізаний тонкими смужками, і перемішуємо. Помідор промиваємо, подрібнюємо і додаємо до інших овочів. Тушкуємо все до готовності, а потім викладаємо зелену остиглу квасоля і підсолюємо за смаком. Заправляємо блюдо очищеним і видавленим через прес часником, посипаємо зверху крупно подрібненими волоськими горіхами і рубаною свіжої зеленню. Ретельно перемішуємо, прогріваємо лобіо з зеленої стручкової квасолі і відразу ж подаємо до столу, щоб воно не встигло охолонути.
Рецепт лобіо з стручкової квасолі по-грузинськи
Інгредієнти: стручкова квасоля – 1 кг; цибулина – 3 шт.; яйце куряче – 4 шт.; помідори стиглі – 3 шт.; бульйон курячий або мясний – 100 мл; масло топлене – за смаком; спеції. Приготування Квасоля перебираємо, чистимо і заливаємо бульйоном. Доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і тушкуємо на слабкому вогні. Цибулини очистити, шаткуємо кубиками і відправляємо в сковороду. Перемішуємо вміст, підсолюємо за смаком і приправляємо спеціями. Після цього прикриваємо кришкою і тушкуємо 10 хвилин, періодично помішуючи. Через 5 хвилин додаємо топлене масло. Не гаючи часу, промиваємо помідори, рубаємо їх маленькими кубиками і кидаємо до квасолі. Яйця збиваємо окремо в міксері з дрібкою солі. Заливаємо отриманою сумішшю нашу страву і тушкуємо до готовності, помішуючи. Перед подачею на стіл посипаємо лобіо з стручкової квасолі рубаною свіжої зеленню.