Квасоля стручкова з яйцем містять небагато калорій, а рецепти приготування можна вибирати «під настрій».
Квасоля в клярі Інгредієнти: квасоля в стручках – 400 г; газована вода без присмаків – 100 мл; яйця курячі I сорту великі – 2-3 шт.; борошно пшеничне або суміші з кукурудзяного дрібного помелу – 2 ст. ложки з гіркою; сіль, спеції – за смаком; олія нерафінована з соняшникового насіння – 1 стакан. Приготування Якщо квасоля свіжа, обрізаємо кінчики, промиваємо, даємо обсохнути і ріжемо на 2-3 частини кожен стручок. Квасоля заморожена продається вже нарізаною, просто висипаємо її з пакета. Збиваємо яйця з сіллю і спеціями, вливаємо воду і підмішуємо борошно. Суміш повинна вийти як рідка сметана. Розігріваємо в казані або фритюрниці масло. Квасоля опускаємо в кляр і смажимо в киплячому маслі. Виймаємо на паперовий рушник, щоб вбралося зайве масло. Кляр виходить пишним і дуже смачним. Така квасоля – відмінна закуска під пиво чи міцні алкогольні напої.
Для любителів здорового харчування Якщо смажена в клярі квасоля не для вас, готуємо практично з того ж набору продуктів страва, яку сміливо можна віднести до дієтичним.
Інгредієнти: квасоля стручкова зелена – 300 г; яйце – 3 шт.; сіль – 1 щіпка; спеції – за смаком; вершки не менше 18% жирності – 50 мл; масло вершкове не солоне – 1 ст. ложка. Приготування Квасоля бланшируем в киплячій воді протягом 5-7 хвилин. Даємо добре стекти. Форму для запікання змащуємо маслом і викладаємо квасоля. Яйця з сіллю, спеціями і вершками добре збиваємо. Заливаємо квасоля і відправляємо на 20 хвилин в духову шафу, поставивши його на середній прогрів. Смачна запіканка із стручкової квасолі з яйцем і вершками – це ситно і дуже корисно.
Салат із стручкової квасолі з яйцем Звичайно, прикраса будь-якого свята – салат із стручкової квасолі з яйцем. Інші інгредієнти можна вибирати по своєму смаку.
Інгредієнти: квасоля велика зелена в стручках – 100 г; яйце велике свіже куряче – 2 шт.; молоко або вершки – 2 ст. ложки; борошно пшеничне – 1 ст. ложка без гірки; томати рожеві щільні невеликі – 2 шт.; перець солодкий – 1 шт.; сік лимона свіжовіджатий – 1 ст. ложка; зелень (кінза, кріп) – за смаком; сіль морська без добавок – 1 щіпка; олія холодного віджиму – 2 ст. ложки. Приготування З яєць, борошна і вершків готуємо суміш, смажимо омлет на сковороді з антипригарним покриттям без масла. Квасолю ріжемо на сегменти і тушкуємо на олії близько чверті години. Томати ошпарюємо і видаляємо шкірку, шаткуємо кубиками. Перець ріжемо тонкими смужками, видаливши насіння. Остиглий омлет ріжемо смужками, як перець. Змішуємо всі разом, додаємо дрібно накрошенную зелень, солимо і заправляємо лимонним соком. Можна посипати насінням маку чи кунжуту – буде ще смачніше.
Ну, а якщо готувати колись, вас виручить смажена квасоля стручкова з яйцем. Просто обсмажуємо квасолю, заливаємо яйцями і насолоджуємося швидким і ситним обідом.