Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати бананову шкірку?

Як приготувати бананову шкірку?

23-09-2016, 10:28
1 206
Як приготувати бананову шкірку?
Мало хто знає, що шкурка від банана їстівна, та ще й нереально корисна. Зараз і ми виправимо це упущення і розповімо докладно, як і що можна приготувати з бананової шкірки.

Рецепт квасу з бананової шкірки


Такий квас ще називають квасом Болотова. Дослідження академіка доводять, що при вживанні бананового квасу в організм потрапляє амінокислота триптофан, яка сприяє зміцненню імунітету, гарного настрою й енергійності.
Інгредієнти:

  • сметана – 30 г;

  • бананові шкурки – 4 шт.;

  • цукор – 185 г;

  • вода холодна кип'ячена.


  • Приготування
    Банани при покупці потрібно вибирати дуже ретельно, однорідного кольору, стиглі, щоб на них не видно було чорних крапок і будь-яких вад. Шкурки дрібно нарізаємо і зав'язуємо в марлевий мішечок. В нього також можна покласти який-небудь грузик, щоб не спливав. Беремо трилітрову сулію і поміщаємо туди цей мішечок, заливаємо водою, висипаємо цукор і сметану, добре перемішуємо і набираємося терпіння. Т. к. квас буде готовий не раніше, ніж через два тижні. Горлечко накриваємо марлею і прибираємо кудись, де тепло і немає світла. Але при цьому кожен день потрібно помішувати і якщо утворилася цвіль прибирати її. Потім, коли квас готовий, проціджуємо його для вживання, а в бутель знову доливаємо води і висипаємо цукор, по 15 г на кожен літр. Через пару днів знову можна пити свіжий квас.

    Варення з бананової шкірки


    Інгредієнти:

  • сік апельсина – 300 мл;

  • вода – 300 мл;

  • шкурки банана – 5 шт.;

  • сік лимона – 80 мл;

  • гвоздика – 3 бутона;

  • цукор – 450 г;

  • ваніль.


  • Приготування
    Чисті красиві шкурки ріжемо дрібними смужками, попередньо видаливши хвостики. Заливаємо теплою водою на годину, зливаємо і ставимо на плиту з новою водою, варимо 15 хвилин. Варимо так ще 2 рази. Тепер варимо сироп із соку апельсина, цукру, води і спецій. Коли сироп почне густіти, кладемо в нього вже відварені шкірки і сік лимона, доводимо до кипіння і варимо 20 хвилин.

    Як зробити цукати з бананової шкірки?


    За смаком такі цукати більше схожі на фініки , але з легкої бананової ноткою.
    Інгредієнти:

  • бананові шкурки – 6 шт.;

  • цукор – 400 р.


  • Приготування
    Шкірка бананів природно повинна бути ідеальна, без «поранень» і подгниваний.
    Як приготувати бананову шкірку?
    Позбавляємося від хвостиків і нарізаємо довгими смужками шириною близько сантиметра. Для дезінфекції і щоб позбавитися від воску, яким покривають банани, обдаємо окропом і зливаємо. Можна таку процедуру повторити кілька разів. Головне після всього добре обсушити, смужки повинні бути повністю сухими. Засипаємо їх цукром і доводимо до кипіння на мінімальній температурі, відключаємо. І так сім днів, важливо не перемішувати, а злегка струшувати цукати. Потім викладаємо їх по одному на пергамент і сушимо при кімнатній температурі ще кілька днів, іноді перевертаємо. В кінці сушіння вони стають схожими на паличку кориці.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Страви з бананової шкірки
    Страви з бананової шкірки
    Досить фантастичними видаються рецепти на основі бананової шкірки. Однак у деяких країнах її успішно застосовують у створенні різноманітних смачних
    Квас з березового соку
    Квас з березового соку
    Хочете приготувати смачних квас, але не знаєте як? У цій статті ми розповімо про рецепти цього напою з березового соку. Він виходить ароматним, та
    Банановий квас
    Банановий квас
    Любите пити корисні напої? Тоді вам сподобається банановий квас. Для його приготування вам знадобляться тільки бананові шкурки, самі плоди можете
    Яблучний квас
    Яблучний квас
    Яблучний квас - один з небагатьох напоїв, які підходять для вживання як в холодну, так і в теплу пору. Взимку яблучний квас можна пити з медом у
    Житній квас
    Житній квас
    Квас - улюблений напій багатьох людей, особливо в літній час. Існує досить багато його видів: медові, фруктові, ягідні, хлібні. Але найбільш
    Квас із сухофруктів
    Квас із сухофруктів
    Квас - це популярний російський напій, який чудово вгамовує спрагу в літню спеку. Варіантів і способів його створення існує безліч. І сьогодні ми