Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Страви з бананової шкірки

Страви з бананової шкірки

23-09-2016, 10:28
3 184
Страви з бананової шкірки
Безвідходне споживання продуктів – мрія будь-практичною і запасливой господині. Важко повірити, але приготувати самостійне блюдо можна навіть з бананової шкірки. Весь банановий аромат сконцентрований в шкірці, що дозволяє використовувати її в якості оболонки при приготуванні страв із круп та м'яса, а також додавати а різноманітні рагу, чай, варення і чатні . Детальніше про різноманітність усіх способів використання шкірки банана і про те, що з неї приготувати, ми поговоримо нижче.

Рецепт цукатів з бананової шкірки


Приготування цукатів – заняття не з швидких. Необхідно запастися терпінням і виділити трохи часу протягом усього тижня на карамелізацію шкірки, а потім ще добу на її обсушування.
Інгредієнти:

  • шкурка 3 бананів;

  • цукор - 155 р.


  • Приготування
    Відокремивши від бананів хвостик, розділіть шкірку на сегменти, а потім наріжте кожен із сегментів на смужки сантиметрової товщини. Покладіть шматочки бананової шкірки в товстостінну каструлю, а потім додайте її на вогні. Всипте приблизно склянку цукру і залиште все підігріватися до тих пір, поки кристали не перетворяться в карамель і ця карамель не дійде до кипіння. Зніміть посуд з вогню і повторіть ту ж операцію ще 6 днів поспіль: поставили каструльку на вогонь, закип'ятити карамель і зняли її з вогню. По закінченні часу, потемнілі і просочені сиропом шматочки бананової шкірки залиште підсохнути на пергаменті ще один день, а потім знімайте пробу.

    Що приготувати з бананової шкірки? - банановий чай


    Якщо ви хочете приготувати незвичайний чай без кофеїну, то на виручку прийдуть жовті шкурки стиглого банана. Довільно нарізавши їх, залийте водою так, щоб покрити, а потім проваріть близько 10 хвилин. Залиште чай охолодитися на аналогічний період часу, а після процідіть його через сито. Пийте гарячим просто так або з додаванням меду.

    Рагу з бананової шкірки


    На основі бананів можна навіть зробити гаряче блюдо, наприклад таке просте рагу, яке прийшло з тропічних країн. Разом з банановою шкіркою основу страви становить консервована квасоля, але ви можете вибрати будь-які бобові на свій смак.
    Інгредієнти:

  • шкірка чотирьох бананів;

  • куркума - 1 ч. ложка;

  • рослинна олія - 15 мл;

  • консервована квасоля - 1 /2 ст.;

  • насіння гірчиці - 1 /2 ч. ложки;

  • кокосова стружка - 2 ст. ложки;

  • сік одного лайма.


  • Приготування
    Відваріть нарізану шкірку банана з куркумою і дрібкою солі протягом 5 хвилин. Розігрійте масло і обсмажте в ньому насіння гірчиці, поки ті не почнуть лопатися. Додайте в посуд квасоля, банан і стружку кокоса, після чого видавіть лайм, посоліть блюдо і влийте ще півсклянки води. Коли вся вода випарується, рагу буде готове.

    Яке блюдо можна приготувати з бананової шкірки?


    У цьому рецепті бананова шкірка стане не основним їстівним інгредієнтом, а оболонкою для нього. Після приготування ви отримаєте м'ясо повне традиційних азіатських смаків.
    Інгредієнти:

  • апельсиновий сік - 115 мл;

  • часник - 2 зубки;

  • орегано - 1 1/2 ч. ложки;

  • жменя кінзи;

  • свинина - 410 г;

  • рис (довге зерно) - 1 ст.;

  • банани - 5 шт.
  • Страви з бананової шкірки


    Приготування
    Почніть з маринування м'яса, попередньо нарізавши його на шматочки, які можуть поміститися в бананову шкірку. Скибочки свинини посоліть, приправте орегано, товченим часником і кінзою. Залиште хоча б на півгодини. Рис промийте і залийте водою. Залиште набухати на 1-2 години.
    Перед тим, як приготувати страву з бананової шкірки, підготуйте саму шкірку, зробивши тонкий поздовжній надріз від одного кінця банана до іншого і діставши з нього солодку м'якоть. Злийте рідину з рису і змішайте зерно з м'ясом. Наповніть сумішшю бананові шкірки і викладіть їх на решітку пароварки. Залиште варитися на 1 годину.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати бананову шкірку?
    Як приготувати бананову шкірку?
    Мрія будь-якої господині - безвідходне приготування різноманітних страв. У цій статті розповімо, що можна створити з бананових кірок, не викидаючи
    Бананове варення в мультиварці
    Бананове варення в мультиварці
    Побалувати себе і рідних незвичайним ласощами можна, приготувавши неймовірне варення з бананів. Цей чудовий десерт чудово поєднується з різними
    Як приготувати рагу з овочів з картоплею?
    Як приготувати рагу з овочів з картоплею?
    Рагу – це страва з елементарним набором овочів. Але поєднавши відповідні продукти, присмачивши улюбленими ароматними спеціями, вийде чудовий легкий
    Як приготувати рагу в мультиварці?
    Як приготувати рагу в мультиварці?
    Кухонні помічниця - мультиварка, вже давно міцно вписалася в життя багатьох господинь. Головним її достоїнством можна по праву вважати функцію
    Банановий коктейль
    Банановий коктейль
    Банановий коктейль - це чудовий початок дня! Та й під час спекотних літніх днів пити його одне задоволення! Так давайте ж розберемося в питанні
    Банановий квас
    Банановий квас
    Любите пити корисні напої? Тоді вам сподобається банановий квас. Для його приготування вам знадобляться тільки бананові шкурки, самі плоди можете