Безвідходне споживання продуктів – мрія будь-практичною і запасливой господині. Важко повірити, але приготувати самостійне блюдо можна навіть з бананової шкірки. Весь банановий аромат сконцентрований в шкірці, що дозволяє використовувати її в якості оболонки при приготуванні страв із круп та м'яса, а також додавати а різноманітні рагу, чай, варення і чатні . Детальніше про різноманітність усіх способів використання шкірки банана і про те, що з неї приготувати, ми поговоримо нижче.
Рецепт цукатів з бананової шкірки
Приготування цукатів – заняття не з швидких. Необхідно запастися терпінням і виділити трохи часу протягом усього тижня на карамелізацію шкірки, а потім ще добу на її обсушування.
Інгредієнти: шкурка 3 бананів; цукор - 155 р. Приготування Відокремивши від бананів хвостик, розділіть шкірку на сегменти, а потім наріжте кожен із сегментів на смужки сантиметрової товщини. Покладіть шматочки бананової шкірки в товстостінну каструлю, а потім додайте її на вогні. Всипте приблизно склянку цукру і залиште все підігріватися до тих пір, поки кристали не перетворяться в карамель і ця карамель не дійде до кипіння. Зніміть посуд з вогню і повторіть ту ж операцію ще 6 днів поспіль: поставили каструльку на вогонь, закип'ятити карамель і зняли її з вогню. По закінченні часу, потемнілі і просочені сиропом шматочки бананової шкірки залиште підсохнути на пергаменті ще один день, а потім знімайте пробу.
Що приготувати з бананової шкірки? - банановий чай
Якщо ви хочете приготувати незвичайний чай без кофеїну, то на виручку прийдуть жовті шкурки стиглого банана. Довільно нарізавши їх, залийте водою так, щоб покрити, а потім проваріть близько 10 хвилин. Залиште чай охолодитися на аналогічний період часу, а після процідіть його через сито. Пийте гарячим просто так або з додаванням меду.
Рагу з бананової шкірки
На основі бананів можна навіть зробити гаряче блюдо, наприклад таке просте рагу, яке прийшло з тропічних країн. Разом з банановою шкіркою основу страви становить консервована квасоля, але ви можете вибрати будь-які бобові на свій смак.
Інгредієнти: шкірка чотирьох бананів; куркума - 1 ч. ложка; рослинна олія - 15 мл; консервована квасоля - 1 /2 ст.; насіння гірчиці - 1 /2 ч. ложки; кокосова стружка - 2 ст. ложки; сік одного лайма. Приготування Відваріть нарізану шкірку банана з куркумою і дрібкою солі протягом 5 хвилин. Розігрійте масло і обсмажте в ньому насіння гірчиці, поки ті не почнуть лопатися. Додайте в посуд квасоля, банан і стружку кокоса, після чого видавіть лайм, посоліть блюдо і влийте ще півсклянки води. Коли вся вода випарується, рагу буде готове.
Яке блюдо можна приготувати з бананової шкірки?
У цьому рецепті бананова шкірка стане не основним їстівним інгредієнтом, а оболонкою для нього. Після приготування ви отримаєте м'ясо повне традиційних азіатських смаків.
Інгредієнти: апельсиновий сік - 115 мл; часник - 2 зубки; орегано - 1 1/2 ч. ложки; жменя кінзи; свинина - 410 г; рис (довге зерно) - 1 ст.; банани - 5 шт. Приготування Почніть з маринування м'яса, попередньо нарізавши його на шматочки, які можуть поміститися в бананову шкірку. Скибочки свинини посоліть, приправте орегано, товченим часником і кінзою. Залиште хоча б на півгодини. Рис промийте і залийте водою. Залиште набухати на 1-2 години.
Перед тим, як приготувати страву з бананової шкірки, підготуйте саму шкірку, зробивши тонкий поздовжній надріз від одного кінця банана до іншого і діставши з нього солодку м'якоть. Злийте рідину з рису і змішайте зерно з м'ясом. Наповніть сумішшю бананові шкірки і викладіть їх на решітку пароварки. Залиште варитися на 1 годину.