Вернуться назад Распечатать

Як приготувати бананову шкірку?

Як приготувати бананову шкірку?
Мало хто знає, що шкурка від банана їстівна, та ще й нереально корисна. Зараз і ми виправимо це упущення і розповімо докладно, як і що можна приготувати з бананової шкірки.

Рецепт квасу з бананової шкірки


Такий квас ще називають квасом Болотова. Дослідження академіка доводять, що при вживанні бананового квасу в організм потрапляє амінокислота триптофан, яка сприяє зміцненню імунітету, гарного настрою й енергійності.
Інгредієнти:

  • сметана – 30 г;

  • бананові шкурки – 4 шт.;

  • цукор – 185 г;

  • вода холодна кип'ячена.


  • Приготування
    Банани при покупці потрібно вибирати дуже ретельно, однорідного кольору, стиглі, щоб на них не видно було чорних крапок і будь-яких вад. Шкурки дрібно нарізаємо і зав'язуємо в марлевий мішечок. В нього також можна покласти який-небудь грузик, щоб не спливав. Беремо трилітрову сулію і поміщаємо туди цей мішечок, заливаємо водою, висипаємо цукор і сметану, добре перемішуємо і набираємося терпіння. Т. к. квас буде готовий не раніше, ніж через два тижні. Горлечко накриваємо марлею і прибираємо кудись, де тепло і немає світла. Але при цьому кожен день потрібно помішувати і якщо утворилася цвіль прибирати її. Потім, коли квас готовий, проціджуємо його для вживання, а в бутель знову доливаємо води і висипаємо цукор, по 15 г на кожен літр. Через пару днів знову можна пити свіжий квас.

    Варення з бананової шкірки


    Інгредієнти:

  • сік апельсина – 300 мл;

  • вода – 300 мл;

  • шкурки банана – 5 шт.;

  • сік лимона – 80 мл;

  • гвоздика – 3 бутона;

  • цукор – 450 г;

  • ваніль.


  • Приготування
    Чисті красиві шкурки ріжемо дрібними смужками, попередньо видаливши хвостики. Заливаємо теплою водою на годину, зливаємо і ставимо на плиту з новою водою, варимо 15 хвилин. Варимо так ще 2 рази. Тепер варимо сироп із соку апельсина, цукру, води і спецій. Коли сироп почне густіти, кладемо в нього вже відварені шкірки і сік лимона, доводимо до кипіння і варимо 20 хвилин.

    Як зробити цукати з бананової шкірки?


    За смаком такі цукати більше схожі на фініки , але з легкої бананової ноткою.
    Інгредієнти:

  • бананові шкурки – 6 шт.;

  • цукор – 400 р.


  • Приготування
    Шкірка бананів природно повинна бути ідеальна, без «поранень» і подгниваний.
    Як приготувати бананову шкірку?
    Позбавляємося від хвостиків і нарізаємо довгими смужками шириною близько сантиметра. Для дезінфекції і щоб позбавитися від воску, яким покривають банани, обдаємо окропом і зливаємо. Можна таку процедуру повторити кілька разів. Головне після всього добре обсушити, смужки повинні бути повністю сухими. Засипаємо їх цукром і доводимо до кипіння на мінімальній температурі, відключаємо. І так сім днів, важливо не перемішувати, а злегка струшувати цукати. Потім викладаємо їх по одному на пергамент і сушимо при кімнатній температурі ще кілька днів, іноді перевертаємо. В кінці сушіння вони стають схожими на паличку кориці.