Мало хто знає, що шкурка від банана їстівна, та ще й нереально корисна. Зараз і ми виправимо це упущення і розповімо докладно, як і що можна приготувати з бананової шкірки.
Рецепт квасу з бананової шкірки
Такий квас ще називають квасом Болотова. Дослідження академіка доводять, що при вживанні бананового квасу в організм потрапляє амінокислота триптофан, яка сприяє зміцненню імунітету, гарного настрою й енергійності.
Інгредієнти: сметана – 30 г; бананові шкурки – 4 шт.; цукор – 185 г; вода холодна кип'ячена. Приготування Банани при покупці потрібно вибирати дуже ретельно, однорідного кольору, стиглі, щоб на них не видно було чорних крапок і будь-яких вад. Шкурки дрібно нарізаємо і зав'язуємо в марлевий мішечок. В нього також можна покласти який-небудь грузик, щоб не спливав. Беремо трилітрову сулію і поміщаємо туди цей мішечок, заливаємо водою, висипаємо цукор і сметану, добре перемішуємо і набираємося терпіння. Т. к. квас буде готовий не раніше, ніж через два тижні. Горлечко накриваємо марлею і прибираємо кудись, де тепло і немає світла. Але при цьому кожен день потрібно помішувати і якщо утворилася цвіль прибирати її. Потім, коли квас готовий, проціджуємо його для вживання, а в бутель знову доливаємо води і висипаємо цукор, по 15 г на кожен літр. Через пару днів знову можна пити свіжий квас.
Варення з бананової шкірки
Інгредієнти: сік апельсина – 300 мл; вода – 300 мл; шкурки банана – 5 шт.; сік лимона – 80 мл; гвоздика – 3 бутона; цукор – 450 г; ваніль. Приготування Чисті красиві шкурки ріжемо дрібними смужками, попередньо видаливши хвостики. Заливаємо теплою водою на годину, зливаємо і ставимо на плиту з новою водою, варимо 15 хвилин. Варимо так ще 2 рази. Тепер варимо сироп із соку апельсина, цукру, води і спецій. Коли сироп почне густіти, кладемо в нього вже відварені шкірки і сік лимона, доводимо до кипіння і варимо 20 хвилин.
Як зробити цукати з бананової шкірки?
За смаком такі цукати більше схожі на фініки , але з легкої бананової ноткою.
Інгредієнти:
бананові шкурки – 6 шт.; цукор – 400 р. Приготування Шкірка бананів природно повинна бути ідеальна, без «поранень» і подгниваний.
Позбавляємося від хвостиків і нарізаємо довгими смужками шириною близько сантиметра. Для дезінфекції і щоб позбавитися від воску, яким покривають банани, обдаємо окропом і зливаємо. Можна таку процедуру повторити кілька разів. Головне після всього добре обсушити, смужки повинні бути повністю сухими. Засипаємо їх цукром і доводимо до кипіння на мінімальній температурі, відключаємо. І так сім днів, важливо не перемішувати, а злегка струшувати цукати. Потім викладаємо їх по одному на пергамент і сушимо при кімнатній температурі ще кілька днів, іноді перевертаємо. В кінці сушіння вони стають схожими на паличку кориці.