Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Який суп з баранини найсмачніший - рецепти

Який суп з баранини найсмачніший - рецепти

23-09-2016, 10:06
300
Який суп з баранини найсмачніший - рецепти
Не кожна господиня знає, як смачно приготувати суп з баранини і пара конкретних рецептів звичайно ж допоможе вам урізноманітнити меню, а який з них самий смачний, вирішувати тільки вам.

Як смачно зварити суп харчо з баранини?


Інгредієнти:

  • грудинка бараняча – 1 кг;

  • морква – 1 шт.;

  • цибуля – 2 цибулини;

  • корінь селери – 150 г;

  • корінь петрушки – 100 г;

  • помідор – 1 шт.;

  • томатна паста (темна) – 1/2 ст. ложки;

  • рис – 100 г;

  • ткемалі – 2 ст. ложки;

  • перець червоний гострий – 1 перчик;

  • петрушка – 1 пучок;

  • кінза – 1 пучок;

  • часник – 4 зубки;

  • лаврушка – 1 аркуш;

  • чабер – 1/2 ч. ложки;

  • коріандр мелений – 1/2 ч. ложки;

  • уцхо-сунелі – 1 ч. ложка;

  • бодян;

  • аджика – 1 ч. ложка;

  • перець чорний – 10 горошин;

  • масло рослинне – 35 г;

  • духмяний перець – 5 горошин;

  • сіль.


  • Приготування
    Приготування почніть з бульйону, так як харчо – це в першу чергу суп. М'ясо вимийте порізати шматками по 2-3 ребра і покладіть в холодну воду, після чого увімкніть нагрівання. Дочекавшись закипання неодмінно зніміть пінку, яка обов'язково утворюється. Очистіть моркву і розрізавши її на 3 частини покладіть до бульйону, одну цибулину добре вимийте і не до кінця очистіть, після чого розріжте на чотири часточки, але теж не до кінця, так, щоб цибулина не розвалилася і теж покладіть її в бульйон. Потім в бульйон опустите коріння селери і петрушки, а також перці горошком, солити бульйон на даному етапі не потрібно.
    Другу цибулину повністю очистіть і подрібніть в чверть кільця, у сковороду налийте масло і покладіть цибулю, після чого увімкніть нагрівання. Смажити цибулю не потрібно в прямому сенсі цього слова, його треба добре прогріти, щоб він втратив колір, став м'яким і передав свій аромат олії, але не придбав смак смаженого. На помідорі зробіть хрестоподібний розріз і покладіть його в бульйон, а через пару хвилин перекладіть в миску з холодною водою, тепер очистіть і наріжте на маленькі кубики, після приєднавши разом з томатною пастою до цибулі в сковороді. Також у сковороду налийте кілька ложок бульйону і тушкуйте 5 хвилин помідори з цибулею.
    Дістаньте з каструлі овочі і коріння, вони вам уже не знадобляться, а в каструлю покладіть вміст сковороди, туди ж покладіть ткемалі. Тепер посоліть майбутній харчо, і дрібно нарізавши гострий перець відправте його в каструлю. Дрібно порубаєте зелень і часник змішавши їх одну суміш, рис покладіть в бульйон і коли він буде майже готовий, всипте всі спеції, а через 5 хвилин додайте суміш зелені і часнику, після чого відключіть бульйон.

    Вірменський суп шурпа з баранини - рецепт


    Інгредієнти:

  • баранина з кістками – 15 кг;

  • цибуля – 4 цибулини;

  • помідори – 4 шт.;

  • морква – 3 шт.;

  • перець солодкий (дрібний) – 10 шт.;

  • картопля (не велика) – 7 штук;

  • кінза – 1 пучок;

  • петрушка – 1 пучок;

  • перець гострий – 1 перчик;

  • масло рослинне – 50 г;

  • чабер, зіра, базилік, коріандр, перець, цукор;

  • сіль.


  • Приготування
    Вимийте м'ясо, частину м'якоті залиште на кістках, а частина відокремте і наріжте, але не дрібно. Обсмажувати його потрібно в казані і окремо, спочатку те що на кістки, відклавши його після обжарювання, а потім шматки м'якоті з цибулею, нарізаним у чверть кільця. Моркву наріжте великими гуртками і приєднайте до цибулі з м'ясом, почекавши близько 5 хвилин, додайте не дрібно нарізані 3 помідора. Солодкий перець вимийте і 4 перчинки наріжте великими квадратами, попередньо видаливши насіння і перегородки, потім покладіть нарізаний перець в казан і залийте невеликою кількістю гарячої води. Загасивши таким чином овочі з м'якоттю близько чверті години,
    Який суп з баранини найсмачніший - рецепти
    закладайте в казан відкладене м'ясо на кістці, цілу картоплю, цілі болгарські перчинки, цілий гострий перець і розрізаний на 4 частини помідор, після чого залийте окропом і починайте варити. Після закипання, температура повинна бути зменшена, щоб шурпа ледве вирувало, в такому стані вона повинна провести не менше 15 години. За чверть години до готовності всипте в казан спеції, цукор, сіль, а на фініші приготування всипте дрібно посічену зелень і приберіть з вогню.
    Їдять таку шурпу окремо, бульйон наливають в піалу, а овочі з м'ясом викладають на іншу тарілку.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як зварити червоний борщ?
    Як зварити червоний борщ?
    Безсумнівно, у кожної господині є ідеальний і перевірений рецепт червоного борщу. А якщо вам не доводилося готувати цю чудову страву, неодмінно
    Шурпа з свинини
    Шурпа з свинини
    Звичайно традиційну шурпу варять на основі виключно баранини, в крайньому випадку телятини, однак рецепт так поширився по всьому світу, що страва вже
    Грибний суп на курячому бульйоні
    Грибний суп на курячому бульйоні
    Грибні супи завжди відрізняються особливим ароматом, але якщо його приготувати на смачнючий курячому бульйоні - вийде прекрасне страву! Далі опишемо
    Розсольник з рисом і солоними огірками - рецепт
    Розсольник з рисом і солоними огірками - рецепт
    Дуже вдалою варіацією класичного російського першого страви можна назвати розсольник, доповнений рисом. Цей кислуватий суп вийде неодмінно ароматним,
    Як приготувати суп харчо в домашніх умовах?
    Як приготувати суп харчо в домашніх умовах?
    Ідеальний суп харчо, звичайно, приготований за традиційним грузинським рецептом, про який розповімо далі. А також дізнаєтеся, як приготувати
    Як приготувати шурпу з свинини?
    Як приготувати шурпу з свинини?
    Всім любителям ситних, жирних, наваристих супів присвячується. Ви ще не знаєте, як приготувати шурпу з свинини? В такому випадку, вам терміново