Як зварити червоний борщ?
Всім відомий борщ, насправді не має автентичного рецепта, тому у кожної господині він правильний. Ось і ми надаємо вам два правильних рецепта, для приготування цього знаменитого супу.
Інгредієнти:
грудинка яловича – 300 г;
м'якоть яловичини – 400 г;
капуста – 03 кг;
цибуля – 1 цибулина;
паста томатна – 90 г;
буряк – 1 шт.;
морква – 1 шт.;
часник – 4 зубки;
масло рослинне – 35 г;
картопля – 2 шт.;
оцет яблучний – 5 г;
цукор – 30 г;
лаврове листя;
перець;
сіль.
Приготування
Починати, звичайно ж, необхідно з приготування бульйону, помийте грудинку і м'якоть, грудинку покладіть в каструлю з холодною водою і включіть нагрівання. А поки м'якоть поріжте великими шматками і додайте в каструлю тільки після закипання. Так м'якоть буде набагато смачніше, вона менше віддасть смаку в борщ, з цим добре впорається грудинка. Готується такий бульйон буде близько 90 хвилин, за цей час ви встигнете підготувати всі овочі.
Подрібніть в соломку буряк і перекладіть її в невелику каструльку, трохи залийте водою так, щоб вона на 1/2 сантиметри покривала буряк, потім додайте томатну пасту і цукор. Буряк потихеньку повинна гаситися з томатом. Моркву також подрібніть в соломку, цибулю звичайними півкільцями або чверть кільця, після чого перекладіть їх на сковорідку з олією і включіть підігрів, смажити овочі не треба, вони просто повинні стати м'якими.
Дістаньте з бульйону м'якоть і грудинку, щоб надалі розібрати грудинку і порізати м'якоть на порційні шматки. Капусту варто нашаткувати завдовжки не більше 7 сантиметрів, після чого відправте її в киплячий бульйон, разом з нею можна покласти порізану картоплю. А слідом за ними через чверть години додайте в каструлю обсмажені овочі, потім влийте 5 г винного або яблучного оцту і тільки потім всипайте в каструлю буряк з томатом. Ось тепер поверніть до борщу вже розібране і порізане м'ясо, з них покладіть сіль, перець, лаврушку, а через пару хвилин всипте попередньо роздавлений і нарізаний часник, тепер відразу вимикайте нагрівання.
Інгредієнти:
капуста – 160 г;
цибуля – 80 г;
паста томатна – 65 г;
буряк – 240 г;
морква – 80 г;
часник – 10 г;
олія рослинна;
масло вершкове – 40 г;
картопля – 320 г;
оцет 2% – 30 г;
цукор – 15 г;
лаврушка – 1 аркуш;
перець;
сіль.
Приготування
Капусту потрібно нашаткувати, а картоплю наріжте невеликими кубиками, після чого відправте їх у киплячу воду. Наріжте моркву не великою соломкою, цибулю наріжте півкільцями і викладіть їх у сковорідку з рослинним маслом, звичайно не забувши включити нагрівання. Як тільки морква стане помітно м'якше, додайте в сковорідку томатну пасту і вершкове масло і потримайте ще кілька хвилин. Обсмажені овочі закладаються через чверть години після капусти. Після них у каструлю влийте оцет і тільки після цього закладайте нашаткований буряк, яку перед подрібненням необхідно відварити в окремій каструльці. За п'ять хвилин до відключення нагріву, всипте сіль, лаврушку, цукор і перець, а за хвилину до фіналу покладіть дрібно порубаний часник.
Як правильно зварити український червоний борщ з буряком і з яловичиною?
Інгредієнти:
Приготування
Починати, звичайно ж, необхідно з приготування бульйону, помийте грудинку і м'якоть, грудинку покладіть в каструлю з холодною водою і включіть нагрівання. А поки м'якоть поріжте великими шматками і додайте в каструлю тільки після закипання. Так м'якоть буде набагато смачніше, вона менше віддасть смаку в борщ, з цим добре впорається грудинка. Готується такий бульйон буде близько 90 хвилин, за цей час ви встигнете підготувати всі овочі.
Подрібніть в соломку буряк і перекладіть її в невелику каструльку, трохи залийте водою так, щоб вона на 1/2 сантиметри покривала буряк, потім додайте томатну пасту і цукор. Буряк потихеньку повинна гаситися з томатом. Моркву також подрібніть в соломку, цибулю звичайними півкільцями або чверть кільця, після чого перекладіть їх на сковорідку з олією і включіть підігрів, смажити овочі не треба, вони просто повинні стати м'якими.
Дістаньте з бульйону м'якоть і грудинку, щоб надалі розібрати грудинку і порізати м'якоть на порційні шматки. Капусту варто нашаткувати завдовжки не більше 7 сантиметрів, після чого відправте її в киплячий бульйон, разом з нею можна покласти порізану картоплю. А слідом за ними через чверть години додайте в каструлю обсмажені овочі, потім влийте 5 г винного або яблучного оцту і тільки потім всипайте в каструлю буряк з томатом. Ось тепер поверніть до борщу вже розібране і порізане м'ясо, з них покладіть сіль, перець, лаврушку, а через пару хвилин всипте попередньо роздавлений і нарізаний часник, тепер відразу вимикайте нагрівання.
Як зварити смачний червоний борщ без м'яса?
Інгредієнти:
Приготування
Капусту потрібно нашаткувати, а картоплю наріжте невеликими кубиками, після чого відправте їх у киплячу воду. Наріжте моркву не великою соломкою, цибулю наріжте півкільцями і викладіть їх у сковорідку з рослинним маслом, звичайно не забувши включити нагрівання. Як тільки морква стане помітно м'якше, додайте в сковорідку томатну пасту і вершкове масло і потримайте ще кілька хвилин. Обсмажені овочі закладаються через чверть години після капусти. Після них у каструлю влийте оцет і тільки після цього закладайте нашаткований буряк, яку перед подрібненням необхідно відварити в окремій каструльці. За п'ять хвилин до відключення нагріву, всипте сіль, лаврушку, цукор і перець, а за хвилину до фіналу покладіть дрібно порубаний часник.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як зварити борщ з буряком?
Ідеальним і неодмінно ситним варіантом нагодувати сім'ю стане борщ, до складу якого рекомендуємо додати буряк для більш повного смаку і насиченого
Борщ з буряком і свіжою капустою
Червоний борщ зі свіжої капусти з буряком на обід сподобається дорослим і дітям. Готувати його просто і легко. Виходить однаково смачно на бульйоні з
Як правильно зварити червоний борщ?
Борщ - гаряче перше блюдо російської кухні, що готується з м'яса і овочів. Зазвичай борщ має яскраво червоний колір, але далеко не у всіх господинь
Борщ з галушками - рецепт
Борщ з галушками - це традиційна страва української кухні, приготувати яке досить нескладно. І зараз ми з вами розберемо два оригінальних і смачних
Борщ, як у дитячому садку
Борщ - улюблене дорослими і дітьми смачне і корисне блюдо. Рецептів його приготування є дуже багато, але діти дошкільного віку дуже часто просять
Маринований буряк - рецепт
Буряк - один з найбільш популярних зиязиках овочів. Її додають у борщ, вінегрет та інші страви, солять і, звичайно ж, маринують. Останній спосіб