Всім відомий борщ, насправді не має автентичного рецепта, тому у кожної господині він правильний. Ось і ми надаємо вам два правильних рецепта, для приготування цього знаменитого супу.
Як правильно зварити український червоний борщ з буряком і з яловичиною?
Інгредієнти: грудинка яловича – 300 г; м'якоть яловичини – 400 г; капуста – 03 кг; цибуля – 1 цибулина; паста томатна – 90 г; буряк – 1 шт.; морква – 1 шт.; часник – 4 зубки; масло рослинне – 35 г; картопля – 2 шт.; оцет яблучний – 5 г; цукор – 30 г; лаврове листя; перець; сіль. Приготування Починати, звичайно ж, необхідно з приготування бульйону, помийте грудинку і м'якоть, грудинку покладіть в каструлю з холодною водою і включіть нагрівання. А поки м'якоть поріжте великими шматками і додайте в каструлю тільки після закипання. Так м'якоть буде набагато смачніше, вона менше віддасть смаку в борщ, з цим добре впорається грудинка. Готується такий бульйон буде близько 90 хвилин, за цей час ви встигнете підготувати всі овочі.
Подрібніть в соломку буряк і перекладіть її в невелику каструльку, трохи залийте водою так, щоб вона на 1/2 сантиметри покривала буряк, потім додайте томатну пасту і цукор. Буряк потихеньку повинна гаситися з томатом. Моркву також подрібніть в соломку, цибулю звичайними півкільцями або чверть кільця, після чого перекладіть їх на сковорідку з олією і включіть підігрів, смажити овочі не треба, вони просто повинні стати м'якими.
Дістаньте з бульйону м'якоть і грудинку, щоб надалі розібрати грудинку і порізати м'якоть на порційні шматки. Капусту варто нашаткувати завдовжки не більше 7 сантиметрів, після чого відправте її в киплячий бульйон, разом з нею можна покласти порізану картоплю. А слідом за ними через чверть години додайте в каструлю обсмажені овочі, потім влийте 5 г винного або яблучного оцту і тільки потім всипайте в каструлю буряк з томатом. Ось тепер поверніть до борщу вже розібране і порізане м'ясо, з них покладіть сіль, перець, лаврушку, а через пару хвилин всипте попередньо роздавлений і нарізаний часник, тепер відразу вимикайте нагрівання.
Як зварити смачний червоний борщ без м'яса?
Інгредієнти: капуста – 160 г; цибуля – 80 г; паста томатна – 65 г; буряк – 240 г; морква – 80 г; часник – 10 г; олія рослинна; масло вершкове – 40 г; картопля – 320 г; оцет 2% – 30 г; цукор – 15 г; лаврушка – 1 аркуш; перець; сіль. Приготування Капусту потрібно нашаткувати, а картоплю наріжте невеликими кубиками, після чого відправте їх у киплячу
воду. Наріжте моркву не великою соломкою, цибулю наріжте півкільцями і викладіть їх у сковорідку з рослинним маслом, звичайно не забувши включити нагрівання. Як тільки морква стане помітно м'якше, додайте в сковорідку томатну пасту і вершкове масло і потримайте ще кілька хвилин. Обсмажені овочі закладаються через чверть години після капусти. Після них у каструлю влийте оцет і тільки після цього закладайте нашаткований буряк, яку перед подрібненням необхідно відварити в окремій каструльці. За п'ять хвилин до відключення нагріву, всипте сіль, лаврушку, цукор і перець, а за хвилину до фіналу покладіть дрібно порубаний часник.