Як приготувати суп харчо в домашніх умовах?
Якщо вам цікаво, як приготувати смачний суп харчо в домашніх умовах, то ця стаття точно для вас. Кличте гостей, так як цей суп рекомендуємо з'їсти відразу. Порадуйте їх цим ситним, ароматним і смачним блюдом. Адже суп харчо має свою вишуканість в тому, що готується на м'ясному бульйоні, з хорошим шматком м'яса (зазвичай це яловичина) і неймовірною кількістю зелені та спецій.
Інгредієнти:
яловича грудинка – 500-600 г;
цибуля – 2 головки;
помідор (великий) – 1 шт.;
томатне пюре – 1 десертна ложка;
часник – 3 зубки;
рослинне масло – 15-20 мл
рис (довгозернистий) – 80-100 г;
спеції (уцхо-сунелі, коріандр, чабер, суха аджика) – кожній по 1 ч. ложці;
зелень (кінза, петрушка, селера) – кожній по 10-20 г;
перець гіркий – 05 стручка
соус ткемалі – 1 десертна ложка.
Приготування
Почнемо з яловичої грудинки: промиваємо її проточною водою і обробляємо на шматочки, які в подальшому буде зручно розкласти по порціях. Викладаємо м'ясо в каструлю, заливаємо 22 л питної води і ставимо на плиту, варитися 15 години. При закипання знімаємо пінку з бульйону, щоб він був не каламутним. За 25 хвилин до того, як бульйон буде готовий додаємо помиту, навхрест надрізану цибулину і один стебло селери.
Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо нарізану на чверть кільця цибулю. Через пару хвилин додаємо до нього томатне пюре і помідор, який ми попередньо очищаємо від шкірки, видаляємо насіння і нарізаємо довільно кубиками. Наливаємо 3-4 столові ложки бульйону, робимо менший вогонь і тушкуємо все 10-15 хвилин.
Солимо готовий бульйон і витягаємо з нього цибулину з селерою. Кладемо в каструлю соус ткемалі, дрібно нарізаний гіркий перець і часник. Через 1-2 хвилини додаємо піджарку. Коли всі знову закипить, викладаємо промитий рис і насипаємо спеції. Довариваем все до готовності рису, на повільному вогні.
Суп готовий, плита вимкнена, але бульйон ще вирує, в цей момент рясно притрушиваем харчо нарізаною зеленню. Накриваємо все кришкою, нехай настоїться 15 хвилин.
Інгредієнти:
яловичина – 450-550 г;
цибуля – 2 великих головки;
томатний сік – 215 мл;
рис (будь-який, тільки не пропарений) – 100 г;
ткемалі – 1-15 ч. ложки;
спеції (хмелі-сунелі, коріандр) – по 05 ч. ложки;
перець червоний (мелений);
рослинне масло – 1-2 ст. ложки
сіль велика – 15 ч. ложки.
Приготування
Збережіть ваш дорогоцінний час і приготуйте суп харчо в мультиварці. Включивши прилад на режим «Випічка» або «Смаження», починаємо готувати. Наливши в ємність масло, викладаємо нарізану шматочками яловичину. Обсмажуємо її на протязі 20 хвилин. Додаємо нашатковану соломкою цибулю і все солимо, а через п'ять хвилин виливаємо томатний сік. Слідом сюди йдуть: ткемалі, червоний мелений перець і спеції. Перемішавши все лопаткою, залишаємо все смажитися в цьому ж режимі ще 10 хвилин.
Перемикаємо мультиварку, натиснувши кнопку «Гасіння», заливаємо піджарку водою і додаємо промитий рис. Виставляємо на 1 годину 10 хвилин. Після сигналу про завершення приготування, висипаємо в суп нарізану петрушку.
Інгредієнти:
вирізка баранини – 400-450 г;
рис (круглий) – 90 г
цибуля – 1 головка (велика);
помідори – 2 штуки;
алича – 7-8 штук;
кінза, петрушка, кріп;
масло рослинне – 15 мл;
сіль крупна.
Приготування
Бульйон з баранини варимо протягом 25 годин у двох літрах води. Нарізану півкільцями цибулю, обсмажуємо на олії в сковороді. Томати ошпарюємо окропом, зняти з них шкірку, а м'якоть плоду подрібнюємо через м'ясорубку. Слідом перекручуємо аличу, відокремлену від кісточок. Суміш аличі і помідор викладаємо в готовий бульйон. Солимо харчо по смаку і додаємо обсмажені цибулю. Через три хвилини з'єднуємо з супом промитий рис і чекаємо, коли він звариться. Після посипаємо блюдо крупно порізаною зеленню, яка повинна прокипіти кілька хвилин.
Як правильно приготувати суп харчо по-грузинськи – рецепт?
Інгредієнти:
Приготування
Почнемо з яловичої грудинки: промиваємо її проточною водою і обробляємо на шматочки, які в подальшому буде зручно розкласти по порціях. Викладаємо м'ясо в каструлю, заливаємо 22 л питної води і ставимо на плиту, варитися 15 години. При закипання знімаємо пінку з бульйону, щоб він був не каламутним. За 25 хвилин до того, як бульйон буде готовий додаємо помиту, навхрест надрізану цибулину і один стебло селери.
Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо нарізану на чверть кільця цибулю. Через пару хвилин додаємо до нього томатне пюре і помідор, який ми попередньо очищаємо від шкірки, видаляємо насіння і нарізаємо довільно кубиками. Наливаємо 3-4 столові ложки бульйону, робимо менший вогонь і тушкуємо все 10-15 хвилин.
Солимо готовий бульйон і витягаємо з нього цибулину з селерою. Кладемо в каструлю соус ткемалі, дрібно нарізаний гіркий перець і часник. Через 1-2 хвилини додаємо піджарку. Коли всі знову закипить, викладаємо промитий рис і насипаємо спеції. Довариваем все до готовності рису, на повільному вогні.
Суп готовий, плита вимкнена, але бульйон ще вирує, в цей момент рясно притрушиваем харчо нарізаною зеленню. Накриваємо все кришкою, нехай настоїться 15 хвилин.
Як приготувати суп харчо в мультиварці?
Інгредієнти:
Приготування
Збережіть ваш дорогоцінний час і приготуйте суп харчо в мультиварці. Включивши прилад на режим «Випічка» або «Смаження», починаємо готувати. Наливши в ємність масло, викладаємо нарізану шматочками яловичину. Обсмажуємо її на протязі 20 хвилин. Додаємо нашатковану соломкою цибулю і все солимо, а через п'ять хвилин виливаємо томатний сік. Слідом сюди йдуть: ткемалі, червоний мелений перець і спеції. Перемішавши все лопаткою, залишаємо все смажитися в цьому ж режимі ще 10 хвилин.
Перемикаємо мультиварку, натиснувши кнопку «Гасіння», заливаємо піджарку водою і додаємо промитий рис. Виставляємо на 1 годину 10 хвилин. Після сигналу про завершення приготування, висипаємо в суп нарізану петрушку.
Як приготувати суп харчо з баранини?
Інгредієнти:
Приготування
Бульйон з баранини варимо протягом 25 годин у двох літрах води. Нарізану півкільцями цибулю, обсмажуємо на олії в сковороді. Томати ошпарюємо окропом, зняти з них шкірку, а м'якоть плоду подрібнюємо через м'ясорубку. Слідом перекручуємо аличу, відокремлену від кісточок. Суміш аличі і помідор викладаємо в готовий бульйон. Солимо харчо по смаку і додаємо обсмажені цибулю. Через три хвилини з'єднуємо з супом промитий рис і чекаємо, коли він звариться. Після посипаємо блюдо крупно порізаною зеленню, яка повинна прокипіти кілька хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Харчо по-грузинськи
Наваристий Суп харчо і пряний, як всі грузинські страви. Для приготування цього харчо вам потрібно запастися спеціями і травами. І не забудьте про
Суп з рисом і яловичиною
У холодну пору року так хочеться чого-небудь смачного і гарячого. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити суп з рисом та індичкою. Давайте розберемо
Суп харчо в мультиварці
Якщо ви є прихильницею грузинської кухні, то напевно знаєте про суп харчо. Приготувати його можна за різними рецептами. Ось, наприклад, сьогодні ми
Суп харчо з свинини
Харчо - відомий грузинський суп, який традиційно готують з баранини або яловичини. Ми ж пропонуємо вам зробити його із свинини - вийде також смачно і
Рецепт харчо з яловичини
Ситний суп харчо - традиційне блюдо грузинської кухні. У класичному варіанті воно готується з трьох важливих інгредієнтів: яловичини, волоських
Рецепт харчо з баранини
Харчо - популярна страва грузинської кухні, яке готують з яловичини, свинини чи баранини. Ось про останньому варіанті його створення ми і поговоримо