Харчо по-грузинськи

Справжній суп харчо – рецепт по-грузинськи
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати харчо по-грузинськи, м'ясо необхідно промити, очистити від плівок і надлишків жиру, а потім покласти в бульйон і варити близько півтора годин, періодично знімаючи піну. Якщо готового бульйону під рукою немає, то візьміть шматок м'яса на кістці більшої ваги і просто залийте водою.
За півгодини до готовності бульйону починаємо займатися іншими інгредієнтами. Пасеруємо цибулю з часником, додаємо борошно і заливаємо все 120 мл бульйону. Кладемо до засмажки томатну пасту і самі томати, після чого тушкуємо хвилин 12 і перекладаємо вміст сковороди в каструлю з бульйоном. М'ясо, до речі, вже зварилася, а тому його можна дістати і нарізати. Додаємо в суп рис і варимо 10 хвилин. Слідом відправляємо трави і ткемалі. Накриваємо харчо кришкою і чекаємо 8-10 хвилин. Кладемо в суп м'ясо, перемішуємо і розливаємо страву по тарілках. Жменя подрібнених горіхів і рубаною кінзи зверху обов'язкове!
Харчо з яловичини по-грузинськи з горіхами
Інгредієнти:
Приготування
Промиті ребра ріжемо на сектори, які вільно помістилися б в каструлі. До м'яса кладемо коренеплоди, лавр і цибулю. Заливаємо ребра водою і варимо на слабкому вогні півтори години, не забуваючи знімати утворюється на поверхні пінку час від часу. Проціджуємо готовий бульйон, овочі викидаємо, а м'ясо відокремлюємо від кісток і перекладаємо на тарілку. У бульйон додаємо лист тклапі, томатну пасту, сушені вишні, розтертий з кінзою і гострим перцем часник і сушені трави. Останнім всипаємо рис і готуємо суп харчо по-грузинськи на слабкому вогні, поки рисові зерна не розм'якшуватися. Додаємо в суп м'ясо і розливаємо по тарілках.
Харчо з курки по-грузинськи – рецепт приготування
Інгредієнти:

Приготування
Знімаємо з курки шкіру і заливаємо м'ясо на кості холодною водою. Варимо з кури бульйон 45-55 хвилин, час від часу видаляючи пінку з поверхні. Готовий бульйон проціджують, м'ясо розбираємо на волокна і відставляємо в сторону.
На розтопленому маслі нарізану цибулю пасеруємо. Додаємо цибулю в бульйон разом з рисом, лавром і іншими спеціями. Через 5 хвилин закладаємо розтерті в ступці горіхи і пасту з часнику та гострого перцю. Повертаємо в наш харчо по-грузинськи з горіхами шматочки кури і знімаємо каструлю з вогню. Перед подачею дайте страві настоятися під кришкою близько півгодини, так суп вбере в себе все розмаїття смаку і аромату, стане більш наваристим. Як і зазвичай, неодмінно доповнюйте свій харчо доброї жменею рубаної зелені і не забувайте про скибі лаваша.
Рекомендуємо добрі рецепти

Сациві з риби по-грузинськи
Як відомо, грузинська кухня славиться своїми гострими і пряними стравами. Сациві - традиційний грузинський соус, який подається з м'ясом або рибою.

Суп з рисом і яловичиною
У холодну пору року так хочеться чого-небудь смачного і гарячого. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити суп з рисом та індичкою. Давайте розберемо

Суп харчо в мультиварці
Якщо ви є прихильницею грузинської кухні, то напевно знаєте про суп харчо. Приготувати його можна за різними рецептами. Ось, наприклад, сьогодні ми

Суп харчо з свинини
Харчо - відомий грузинський суп, який традиційно готують з баранини або яловичини. Ми ж пропонуємо вам зробити його із свинини - вийде також смачно і

Рецепт харчо з яловичини
Ситний суп харчо - традиційне блюдо грузинської кухні. У класичному варіанті воно готується з трьох важливих інгредієнтів: яловичини, волоських

Рецепт харчо з баранини
Харчо - популярна страва грузинської кухні, яке готують з яловичини, свинини чи баранини. Ось про останньому варіанті його створення ми і поговоримо