Сациві з риби по-грузинськи
Сациві – це соус, використовуваний в грузинській кухні. Так часто називають готове блюдо, в якому птиця або риба подається під цим соусом. При приготуванні сациві використовують велику кількість горіхів, спеції та зелень, серед якої обов'язково повинна бути кінза. Нижче ми розповімо, як приготувати сациві з риби.
Інгредієнти:
стейки сьомги – 4 шт.;
волоські горіхи очищені – 200 г;
часник – 2 зубчики;
хмелі-сунелі – шафран – по 1/4 ч. ложки;
зелень кінзи – 30 г;
сіль, перець.
Приготування
Стейки сьомги відварюємо близько 7 хвилин, потім викладаємо їх на тарілку і заливаємо соусом з волоських горіхів. Готуємо соус: в чашу блендера поміщаємо горіхи, зелень, часник і вливаємо близько 100 мл бульйону, в якому варилася риба. Також за смаком додаємо сіль, перець і інші спеції. Збиваємо все це до однорідного стану. Консистенцію соусу можна змінювати на свій смак, якщо хочете отримати більш рідкий соус, то можна влити більше бульйону.
Інгредієнти:
риба – 05 кг;
горіхи волоські очищені – 15 склянки;
цибуля – 3 головки;
оцет винний – 05 склянки;
часник – 2 зубчики;
насіння кінзи – 1 ч. ложка;
мелена кориця і гвоздика – по 1 ч. ложці;
лавровий лист – 2 шт.;
запашний пере горошком – 8 шт.;
стручковий перець, имеритинский шафран – на смак.
Приготування
Рибу чистимо, нарізаємо порційними шматочками і заливаємо підсоленою водою таким чином, щоб вона тільки покривала рибу. Додаємо лавровий лист, запашний перець і варимо близько 50 хвилин. Готову рибу : викладаємо на блюдо. Приступаємо до приготування соусу: очищені горіхи ретельно перетираємо з часником, сіллю і стручковим перцем. В отриману масу додаємо товчені насіння кінзи, имеритинский шафран. Потім все це перемішуємо, розводимо бульйоном до бажаної консистенції. Вливаємо його в невелику каструльку, додаємо подрібнену цибулю і варимо хвилин 10. В оцті розводимо гвоздику, корицю, чорний перець мелений , хмелі-сунелі і додаємо отриману суміш в горіхову масу, перемішуємо і проварюємо хвилин 10. Покладену на блюдо рибу заливаємо отриманим гарячим сациві, охолоджуємо і подаємо до столу. Винний оцет можна замінити соком не зрілого винограду або соком граната.
Даний рецепт сациві з риби можна трохи змінити – рибу злегка обвалюємо в борошні й обсмажуємо на топленому маслі. А при приготуванні соусу бульйон замінюємо водою.
Сациві з відварної риби
Інгредієнти:
Приготування
Стейки сьомги відварюємо близько 7 хвилин, потім викладаємо їх на тарілку і заливаємо соусом з волоських горіхів. Готуємо соус: в чашу блендера поміщаємо горіхи, зелень, часник і вливаємо близько 100 мл бульйону, в якому варилася риба. Також за смаком додаємо сіль, перець і інші спеції. Збиваємо все це до однорідного стану. Консистенцію соусу можна змінювати на свій смак, якщо хочете отримати більш рідкий соус, то можна влити більше бульйону.
Сациві з риби
Інгредієнти:
Приготування
Рибу чистимо, нарізаємо порційними шматочками і заливаємо підсоленою водою таким чином, щоб вона тільки покривала рибу. Додаємо лавровий лист, запашний перець і варимо близько 50 хвилин. Готову рибу : викладаємо на блюдо. Приступаємо до приготування соусу: очищені горіхи ретельно перетираємо з часником, сіллю і стручковим перцем. В отриману масу додаємо товчені насіння кінзи, имеритинский шафран. Потім все це перемішуємо, розводимо бульйоном до бажаної консистенції. Вливаємо його в невелику каструльку, додаємо подрібнену цибулю і варимо хвилин 10. В оцті розводимо гвоздику, корицю, чорний перець мелений , хмелі-сунелі і додаємо отриману суміш в горіхову масу, перемішуємо і проварюємо хвилин 10. Покладену на блюдо рибу заливаємо отриманим гарячим сациві, охолоджуємо і подаємо до столу. Винний оцет можна замінити соком не зрілого винограду або соком граната.
Даний рецепт сациві з риби можна трохи змінити – рибу злегка обвалюємо в борошні й обсмажуємо на топленому маслі. А при приготуванні соусу бульйон замінюємо водою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сациві по-грузинськи
Сациві - це, по суті, соус, який можна подавати до страв з птиці і м'яса. Але якщо ви бажаєте дотримуватися грузинські традиції приготування цієї
Соус сациві
Соус сациві - це традиційне блюдо грузинської кухні, яке готується з волоських горіхів з додаванням різних спецій. Його зазвичай подають до риби і
Сациві в мультиварці
Сациві - це не лише популярний грузинський соус з волоських горіхів, але і назва групи страв з м'яса, овочів, риби, яку тушкуються в ньому. Давайте
Сациві з баклажанів
Сациві - це популярний грузинський соус, який готується з волоських горіхів з додаванням спецій. Його подають до різних м'ясних і овочевих страв.
Сациві з кольоровою капустою
У знаменитому горіховому соусі можна готувати будь-які страви від м'ясних до овочевих. І зараз ми докладно розповімо, як приготувати сациві з
Сациві з індички по-грузинськи
Сациві - смачний грузинський соус, який робиться з волоських горіхів з додаванням спецій. У ньому готують різні м'ясні, рибні і овочеві страви. І