Вернуться назад Распечатать

Сациві з риби по-грузинськи

Сациві з риби по-грузинськи
Сациві – це соус, використовуваний в грузинській кухні. Так часто називають готове блюдо, в якому птиця або риба подається під цим соусом. При приготуванні сациві використовують велику кількість горіхів, спеції та зелень, серед якої обов'язково повинна бути кінза. Нижче ми розповімо, як приготувати сациві з риби.

Сациві з відварної риби


Інгредієнти:

  • стейки сьомги – 4 шт.;

  • волоські горіхи очищені – 200 г;

  • часник – 2 зубчики;

  • хмелі-сунелі – шафран – по 1/4 ч. ложки;

  • зелень кінзи – 30 г;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Стейки сьомги відварюємо близько 7 хвилин, потім викладаємо їх на тарілку і заливаємо соусом з волоських горіхів. Готуємо соус: в чашу блендера поміщаємо горіхи, зелень, часник і вливаємо близько 100 мл бульйону, в якому варилася риба. Також за смаком додаємо сіль, перець і інші спеції. Збиваємо все це до однорідного стану. Консистенцію соусу можна змінювати на свій смак, якщо хочете отримати більш рідкий соус, то можна влити більше бульйону.

    Сациві з риби


    Інгредієнти:

  • риба – 05 кг;

  • горіхи волоські очищені – 15 склянки;

  • цибуля – 3 головки;

  • оцет винний – 05 склянки;

  • часник – 2 зубчики;

  • насіння кінзи – 1 ч. ложка;

  • мелена кориця і гвоздика – по 1 ч. ложці;

  • лавровий лист – 2 шт.;

  • запашний пере горошком – 8 шт.;

  • стручковий перець, имеритинский шафран – на смак.


  • Приготування
    Рибу чистимо, нарізаємо порційними шматочками і заливаємо підсоленою водою таким чином, щоб вона тільки покривала рибу. Додаємо лавровий лист, запашний перець і варимо близько 50 хвилин. Готову рибу : викладаємо на блюдо. Приступаємо до приготування соусу: очищені горіхи ретельно перетираємо з часником, сіллю і стручковим перцем. В отриману масу додаємо товчені насіння кінзи, имеритинский шафран. Потім все це перемішуємо, розводимо бульйоном до бажаної
    Сациві з риби по-грузинськи
    консистенції. Вливаємо його в невелику каструльку, додаємо подрібнену цибулю і варимо хвилин 10. В оцті розводимо гвоздику, корицю, чорний перець мелений , хмелі-сунелі і додаємо отриману суміш в горіхову масу, перемішуємо і проварюємо хвилин 10. Покладену на блюдо рибу заливаємо отриманим гарячим сациві, охолоджуємо і подаємо до столу. Винний оцет можна замінити соком не зрілого винограду або соком граната.
    Даний рецепт сациві з риби можна трохи змінити – рибу злегка обвалюємо в борошні й обсмажуємо на топленому маслі. А при приготуванні соусу бульйон замінюємо водою.