Якщо вам цікаво, як приготувати смачний суп харчо в домашніх умовах, то ця стаття точно для вас. Кличте гостей, так як цей суп рекомендуємо з'їсти відразу. Порадуйте їх цим ситним, ароматним і смачним блюдом. Адже суп харчо має свою вишуканість в тому, що готується на м'ясному бульйоні, з хорошим шматком м'яса (зазвичай це яловичина) і неймовірною кількістю зелені та спецій.
Як правильно приготувати суп харчо по-грузинськи – рецепт?
Інгредієнти: яловича грудинка – 500-600 г; цибуля – 2 головки; помідор (великий) – 1 шт.; томатне пюре – 1 десертна ложка; часник – 3 зубки; рослинне масло – 15-20 мл рис (довгозернистий) – 80-100 г; спеції (уцхо-сунелі, коріандр, чабер, суха аджика) – кожній по 1 ч. ложці; зелень (кінза, петрушка, селера) – кожній по 10-20 г; перець гіркий – 05 стручка соус ткемалі – 1 десертна ложка. Приготування Почнемо з яловичої грудинки: промиваємо її проточною водою і обробляємо на шматочки, які в подальшому буде зручно розкласти по порціях. Викладаємо м'ясо в каструлю, заливаємо 22 л питної води і ставимо на плиту, варитися 15 години. При закипання знімаємо пінку з бульйону, щоб він був не каламутним. За 25 хвилин до того, як бульйон буде готовий додаємо помиту, навхрест надрізану цибулину і один стебло селери.
Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо нарізану на чверть кільця цибулю. Через пару хвилин додаємо до нього томатне пюре і помідор, який ми попередньо очищаємо від шкірки, видаляємо насіння і нарізаємо довільно кубиками. Наливаємо 3-4 столові ложки бульйону, робимо менший вогонь і тушкуємо все 10-15 хвилин.
Солимо готовий бульйон і витягаємо з нього цибулину з селерою. Кладемо в каструлю соус ткемалі, дрібно нарізаний гіркий перець і часник. Через 1-2 хвилини додаємо піджарку. Коли всі знову закипить, викладаємо промитий рис і насипаємо спеції. Довариваем все до готовності рису, на повільному вогні.
Суп готовий, плита вимкнена, але бульйон ще вирує, в цей момент рясно притрушиваем харчо нарізаною зеленню. Накриваємо все кришкою, нехай настоїться 15 хвилин.
Як приготувати суп харчо в мультиварці?
Інгредієнти: яловичина – 450-550 г; цибуля – 2 великих головки; томатний сік – 215 мл; рис (будь-який, тільки не пропарений) – 100 г; ткемалі – 1-15 ч. ложки; спеції (хмелі-сунелі, коріандр) – по 05 ч. ложки; перець червоний (мелений); рослинне масло – 1-2 ст. ложки сіль велика – 15 ч. ложки. Приготування Збережіть ваш дорогоцінний час і приготуйте суп харчо в мультиварці. Включивши прилад на режим «Випічка» або «Смаження», починаємо готувати. Наливши в ємність масло, викладаємо нарізану шматочками яловичину. Обсмажуємо її на протязі 20 хвилин. Додаємо нашатковану соломкою цибулю і все солимо, а через п'ять хвилин виливаємо томатний сік. Слідом сюди йдуть: ткемалі, червоний мелений перець і спеції. Перемішавши все лопаткою, залишаємо все смажитися в цьому ж режимі ще 10 хвилин.
Перемикаємо мультиварку, натиснувши кнопку «Гасіння», заливаємо піджарку водою і додаємо промитий рис. Виставляємо на 1 годину 10 хвилин. Після сигналу про завершення приготування, висипаємо в суп нарізану петрушку.
Як приготувати суп харчо з баранини?
Інгредієнти: вирізка баранини – 400-450 г; рис (круглий) – 90 г цибуля – 1 головка (велика); помідори – 2 штуки; алича – 7-8 штук; кінза, петрушка, кріп; масло рослинне – 15 мл; сіль крупна. Приготування Бульйон з баранини варимо протягом 25 годин у двох літрах води. Нарізану півкільцями цибулю, обсмажуємо на олії в сковороді. Томати ошпарюємо окропом, зняти з них шкірку, а м'якоть плоду подрібнюємо через м'ясорубку. Слідом перекручуємо аличу, відокремлену від кісточок. Суміш аличі і помідор викладаємо в готовий бульйон. Солимо харчо по смаку і додаємо обсмажені цибулю. Через три хвилини з'єднуємо з супом промитий рис і чекаємо, коли він звариться. Після посипаємо блюдо крупно порізаною зеленню, яка повинна прокипіти кілька хвилин.