Вернуться назад Распечатать

Який суп з баранини найсмачніший - рецепти

Який суп з баранини найсмачніший - рецепти
Не кожна господиня знає, як смачно приготувати суп з баранини і пара конкретних рецептів звичайно ж допоможе вам урізноманітнити меню, а який з них самий смачний, вирішувати тільки вам.

Як смачно зварити суп харчо з баранини?


Інгредієнти:

  • грудинка бараняча – 1 кг;

  • морква – 1 шт.;

  • цибуля – 2 цибулини;

  • корінь селери – 150 г;

  • корінь петрушки – 100 г;

  • помідор – 1 шт.;

  • томатна паста (темна) – 1/2 ст. ложки;

  • рис – 100 г;

  • ткемалі – 2 ст. ложки;

  • перець червоний гострий – 1 перчик;

  • петрушка – 1 пучок;

  • кінза – 1 пучок;

  • часник – 4 зубки;

  • лаврушка – 1 аркуш;

  • чабер – 1/2 ч. ложки;

  • коріандр мелений – 1/2 ч. ложки;

  • уцхо-сунелі – 1 ч. ложка;

  • бодян;

  • аджика – 1 ч. ложка;

  • перець чорний – 10 горошин;

  • масло рослинне – 35 г;

  • духмяний перець – 5 горошин;

  • сіль.


  • Приготування
    Приготування почніть з бульйону, так як харчо – це в першу чергу суп. М'ясо вимийте порізати шматками по 2-3 ребра і покладіть в холодну воду, після чого увімкніть нагрівання. Дочекавшись закипання неодмінно зніміть пінку, яка обов'язково утворюється. Очистіть моркву і розрізавши її на 3 частини покладіть до бульйону, одну цибулину добре вимийте і не до кінця очистіть, після чого розріжте на чотири часточки, але теж не до кінця, так, щоб цибулина не розвалилася і теж покладіть її в бульйон. Потім в бульйон опустите коріння селери і петрушки, а також перці горошком, солити бульйон на даному етапі не потрібно.
    Другу цибулину повністю очистіть і подрібніть в чверть кільця, у сковороду налийте масло і покладіть цибулю, після чого увімкніть нагрівання. Смажити цибулю не потрібно в прямому сенсі цього слова, його треба добре прогріти, щоб він втратив колір, став м'яким і передав свій аромат олії, але не придбав смак смаженого. На помідорі зробіть хрестоподібний розріз і покладіть його в бульйон, а через пару хвилин перекладіть в миску з холодною водою, тепер очистіть і наріжте на маленькі кубики, після приєднавши разом з томатною пастою до цибулі в сковороді. Також у сковороду налийте кілька ложок бульйону і тушкуйте 5 хвилин помідори з цибулею.
    Дістаньте з каструлі овочі і коріння, вони вам уже не знадобляться, а в каструлю покладіть вміст сковороди, туди ж покладіть ткемалі. Тепер посоліть майбутній харчо, і дрібно нарізавши гострий перець відправте його в каструлю. Дрібно порубаєте зелень і часник змішавши їх одну суміш, рис покладіть в бульйон і коли він буде майже готовий, всипте всі спеції, а через 5 хвилин додайте суміш зелені і часнику, після чого відключіть бульйон.

    Вірменський суп шурпа з баранини - рецепт


    Інгредієнти:

  • баранина з кістками – 15 кг;

  • цибуля – 4 цибулини;

  • помідори – 4 шт.;

  • морква – 3 шт.;

  • перець солодкий (дрібний) – 10 шт.;

  • картопля (не велика) – 7 штук;

  • кінза – 1 пучок;

  • петрушка – 1 пучок;

  • перець гострий – 1 перчик;

  • масло рослинне – 50 г;

  • чабер, зіра, базилік, коріандр, перець, цукор;

  • сіль.


  • Приготування
    Вимийте м'ясо, частину м'якоті залиште на кістках, а частина відокремте і наріжте, але не дрібно. Обсмажувати його потрібно в казані і окремо, спочатку те що на кістки, відклавши його після обжарювання, а потім шматки м'якоті з цибулею, нарізаним у чверть кільця. Моркву наріжте великими гуртками і приєднайте до цибулі з м'ясом, почекавши близько 5 хвилин, додайте не дрібно нарізані 3 помідора. Солодкий перець вимийте і 4 перчинки наріжте великими квадратами, попередньо видаливши насіння і перегородки, потім покладіть нарізаний перець в казан і залийте невеликою кількістю гарячої води. Загасивши таким чином овочі з м'якоттю близько чверті години,
    Який суп з баранини найсмачніший - рецепти
    закладайте в казан відкладене м'ясо на кістці, цілу картоплю, цілі болгарські перчинки, цілий гострий перець і розрізаний на 4 частини помідор, після чого залийте окропом і починайте варити. Після закипання, температура повинна бути зменшена, щоб шурпа ледве вирувало, в такому стані вона повинна провести не менше 15 години. За чверть години до готовності всипте в казан спеції, цукор, сіль, а на фініші приготування всипте дрібно посічену зелень і приберіть з вогню.
    Їдять таку шурпу окремо, бульйон наливають в піалу, а овочі з м'ясом викладають на іншу тарілку.