Не кожна господиня знає, як смачно приготувати суп з баранини і пара конкретних рецептів звичайно ж допоможе вам урізноманітнити меню, а який з них самий смачний, вирішувати тільки вам.
Як смачно зварити суп харчо з баранини?
Інгредієнти: грудинка бараняча – 1 кг; морква – 1 шт.; цибуля – 2 цибулини; корінь селери – 150 г; корінь петрушки – 100 г; помідор – 1 шт.; томатна паста (темна) – 1/2 ст. ложки; рис – 100 г; ткемалі – 2 ст. ложки; перець червоний гострий – 1 перчик; петрушка – 1 пучок; кінза – 1 пучок; часник – 4 зубки; лаврушка – 1 аркуш; чабер – 1/2 ч. ложки; коріандр мелений – 1/2 ч. ложки; уцхо-сунелі – 1 ч. ложка; бодян; аджика – 1 ч. ложка; перець чорний – 10 горошин; масло рослинне – 35 г; духмяний перець – 5 горошин; сіль. Приготування Приготування почніть з бульйону, так як харчо – це в першу чергу суп. М'ясо вимийте порізати шматками по 2-3 ребра і покладіть в холодну воду, після чого увімкніть нагрівання. Дочекавшись закипання неодмінно зніміть пінку, яка обов'язково утворюється. Очистіть моркву і розрізавши її на 3 частини покладіть до бульйону, одну цибулину добре вимийте і не до кінця очистіть, після чого розріжте на чотири часточки, але теж не до кінця, так, щоб цибулина не розвалилася і теж покладіть її в бульйон. Потім в бульйон опустите коріння селери і петрушки, а також перці горошком, солити бульйон на даному етапі не потрібно.
Другу цибулину повністю очистіть і подрібніть в чверть кільця, у сковороду налийте масло і покладіть цибулю, після чого увімкніть нагрівання. Смажити цибулю не потрібно в прямому сенсі цього слова, його треба добре прогріти, щоб він втратив колір, став м'яким і передав свій аромат олії, але не придбав смак смаженого. На помідорі зробіть хрестоподібний розріз і покладіть його в бульйон, а через пару хвилин перекладіть в миску з холодною водою, тепер очистіть і наріжте на маленькі кубики, після приєднавши разом з томатною пастою до цибулі в сковороді. Також у сковороду налийте кілька ложок бульйону і тушкуйте 5 хвилин помідори з цибулею.
Дістаньте з каструлі овочі і коріння, вони вам уже не знадобляться, а в каструлю покладіть вміст сковороди, туди ж покладіть ткемалі. Тепер посоліть майбутній харчо, і дрібно нарізавши гострий перець відправте його в каструлю. Дрібно порубаєте зелень і часник змішавши їх одну суміш, рис покладіть в бульйон і коли він буде майже готовий, всипте всі спеції, а через 5 хвилин додайте суміш зелені і часнику, після чого відключіть бульйон.
Вірменський суп шурпа з баранини - рецепт
Інгредієнти: баранина з кістками – 15 кг; цибуля – 4 цибулини; помідори – 4 шт.; морква – 3 шт.; перець солодкий (дрібний) – 10 шт.; картопля (не велика) – 7 штук; кінза – 1 пучок; петрушка – 1 пучок; перець гострий – 1 перчик; масло рослинне – 50 г; чабер, зіра, базилік, коріандр, перець, цукор; сіль. Приготування Вимийте м'ясо, частину м'якоті залиште на кістках, а частина відокремте і наріжте, але не дрібно. Обсмажувати його потрібно в казані і окремо, спочатку те що на кістки, відклавши його після обжарювання, а потім шматки м'якоті з цибулею, нарізаним у чверть кільця. Моркву наріжте великими гуртками і приєднайте до цибулі з м'ясом, почекавши близько 5 хвилин, додайте не дрібно нарізані 3 помідора. Солодкий перець вимийте і 4 перчинки наріжте великими квадратами, попередньо видаливши насіння і перегородки, потім покладіть нарізаний перець в казан і залийте невеликою кількістю гарячої води. Загасивши таким чином овочі з м'якоттю близько чверті години,
закладайте в казан відкладене м'ясо на кістці, цілу картоплю, цілі болгарські перчинки, цілий гострий перець і розрізаний на 4 частини помідор, після чого залийте окропом і починайте варити. Після закипання, температура повинна бути зменшена, щоб шурпа ледве вирувало, в такому стані вона повинна провести не менше 15 години. За чверть години до готовності всипте в казан спеції, цукор, сіль, а на фініші приготування всипте дрібно посічену зелень і приберіть з вогню.
Їдять таку шурпу окремо, бульйон наливають в піалу, а овочі з м'ясом викладають на іншу тарілку.