» » Що приготувати на вечерю без м'яса?

Що приготувати на вечерю без м'яса?

Що приготувати на вечерю без м'яса?
Сьогодні ми розповімо вам, що можна швидко і смачно приготувати на вечерю без м'яса. Запропоновані рецепти особливо порадують вегетаріанців і тих, хто тримає піст, так як не містять також інших продуктів тваринного походження.

Шикарний плов на вечерю без м'яса - рецепт


Інгредієнти:

  • рис басматі – 160 г;

  • фільтрована вода (окріп) – 480 мл;

  • морква – 180 г;

  • ріпчасті цибулини – 180 г;

  • головка часнику – 1 шт.;

  • сушені плоди барбарису – 2 ст. ложки;

  • зерна куміна – 15 ч. ложки;

  • олія рослинна без аромату – 130 мл;

  • кухонна сіль – за смаком.


  • Приготування
    Навіть без м'яса можна приготувати шикарний ароматний плов. Для цього очищаємо ріпчасті цибулини і моркву і нарізаємо овочі гострим ножем кубиками і тонкою соломкою відповідно. У казані або сотейнику з товстим дном прогріваємо рослинне масло без аромату і закладаємо спочатку підготовлений цибулю, а через хвилин п'ять моркву. Обсмажуємо овочі ще протягом семи хвилин, після цього кидаємо плоди барбарису і кумін. Рис промиваємо дуже ретельно, поки вода стане повністю прозорою, а потім викладаємо в казан до овочів і заливаємо прогрітій до кипіння водичкою. Підсолюємо вміст ємності за смаком і варимо з відкритою кришкою протягом семи хвилин.
    Тепер закладаємо промиту гарненько і розрізану поперек головку часнику, не очищаючи і не розбираючи на зубки, прикриваємо казан кришкою, зменшуємо інтенсивність спека і тушкуємо плов до вбирання всієї вологи і м'якості рисинок. Після цього даємо страві настоятися ще хвилин п'ятнадцять і можемо подавати.
    При бажанні в страву можна додати болгарський перець або сухофрукти , попередньо помивши їх і нарізавши на скибочки.

    Що можна приготувати на вечерю без м'яса з картоплі - рецепти


    Картопляні зрази з грибами
    Інгредієнти:

  • картопляні бульби – 970 г;

  • гриби свіжі – 470 г;

  • масло вершкове – 55 р.

  • ріпчаста цибулина – 90 г;

  • панірувальні сухарі – 05 склянки;

  • кухонна сіль – за смаком;

  • свежесмолотая суміш перців – за смаком;

  • оливкова або соняшникова рафінована олія – 35 мл


  • Приготування
    Спочатку приготуємо з картоплі пюре. Для цього чистимо бульби, відварюємо до м'якості, підсолюємо воду, а потім зливаємо і розтираємо товкачиком, приправивши вершковим маслом. Поки пюре остигає, промиваємо і дрібно шаткуємо гриби і очищену цибулину і обсмажуємо до м'якості в сковороді з рослинним маслом, посоливши масу в процесі і поперчив.
    Зволоженими руками формуємо з пюре корж, поміщаємо в її центр начинку з грибів та оформляємо гуртки, які паніруємо в сухарях і розташовуємо на тридцять хвилин в морозильну камеру. Після цього викладаємо вироби на промаслений лист і даємо запектися в заздалегідь прогрітій до 210 градусів духовці до переважною мірою золотавості.
    Картопля смажена з грибами
    Інгредієнти:

  • картопляні бульби – 750 г;

  • гриби свіжі – 470 г;

  • ріпчасті цибулини – 180 г;

  • часникові зубці – 2 шт.;

  • кухонна сіль – за смаком;

  • свежесмолотая суміш перців – за смаком;

  • оливкова або соняшникова рафінована олія – 140 мл
  • Що приготувати на вечерю без м'яса?


    Приготування
    Очищений цибулю і часник подрібнюємо і обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом без аромату. Викладаємо овочі на тарілку, а в ту ж сковороду підливаємо маслечка і закладаємо попередньо підготовлені нарізані гриби, смажимо до готовності, помішуючи, і відправляємо до цибулі. Тепер обсмажуємо до напівготовності заздалегідь очищену і нарізану картоплю, додаємо в сковороду смажені гриби з овочами, перемішуємо, прикриваємо кришкою і даємо картоплі дійти до готовності.
    При подачі приправляємо блюдо свіжою зеленню.
    Додав: admin | 28-04-2016, 21:31
    Переглядів: 869