Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Класичний плов - рецепт

Класичний плов - рецепт

31-01-2016, 17:04
1 576
Класичний плов - рецепт
Приготувати справжній узбецький плов за класичним рецептом зовсім не складно. Достатньо дотримання деяких простих рекомендацій і, звичайно ж, наявності необхідних продуктів, і на вашому столі, приблизно через годину, апетитна страва буде випромінювати манливі східні аромати.

Класичний узбецький плов у сковороді - рецепт


Інгредієнти:

  • свіжа баранина – 05 кг;

  • рис для плову – 05 кг;

  • вода гаряча – 08 л;

  • цибуля ріпчаста 175 г;

  • морква – 350 г;

  • невеликий гіркий перець – 1 шт.;

  • часник – 1 головка;

  • рослинна рафінована олія – 140 мл;

  • зіра (кумін мелений) – 10 г або по смаку;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • барбарис сушений – 10 г або по смаку;

  • сіль.


  • Приготування
    Свіжу баранину промиваємо холодною водою, обсушуємо серветками або паперовими рушниками і розрізаємо на невеликі шматочки.
    У сковороду з товстим дном наливаємо рослинне рафінована олія, прогріваємо його до появи легкого димку і закладаємо підготовлене м'ясо. Підрум'янюємо його з усіх боків і додаємо попередньо очищену і нарізану соломкою моркву. Очищаємо і шаткуємо кубиками або півкільцями ріпчасту цибулю і через чотири хвилини закладаємо в сковороду до м'яса з морквою. Смажимо все разом протягом п'ятнадцяти хвилин, помішуючи.
    Тим часом ретельно промиваємо рис, поки вода не стане прозорою, і замочуємо його на п'ятнадцять хвилин. Потім воду зливаємо, додаємо рисову крупу до смаженій м'ясу з овочами і заливаємо підігрітою до кипіння водичкою. Кидаємо сіль, зіру, сушений барбарис, мелений чорний перець, промитий стручок гіркого перцю цілком і очищену від лушпиння цілу головку часнику, не розбираючи її на зубочки.
    Витримуємо страву на вогні, поки рис вбере в себе всю рідину зверху, і вода залишиться тільки всередині. У цей момент прикриваємо сковороду кришкою і зменшуємо вогонь до мінімуму. Через п'ятнадцять хвилин знімаємо сковороду з вогню і грунтовно закутуємо страву ще на п'ятнадцять хвилин чим-небудь теплим.

    Класичний плов з куркою - рецепт


    Інгредієнти:

  • м'ясо куряче – 620 г;

  • цибуля ріпчаста – 310 г;

  • морква – 310 г;

  • рослинна рафінована олія – 110 мл;

  • гаряча вода – 850 мл;

  • рис для плову – 500 г;

  • часник – 1 головка;

  • приправа для плову – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Очищаємо і шаткуємо півкільцями або кубиками ріпчасту цибулю і соломкою моркву, головки часнику позбавляємо від зовнішньої лушпиння і промиваємо холодною водою.
    Куряче м'ясо промиваємо, промаківающімі серветками або паперовими рушниками, розрізаємо на невеликі шматочки і закладаємо в прогрітий з рафінованим рослинним маслом казанок або сотейник з товстим дном. Даємо м'яса підрум'яниться з усіх боків, і закладаємо підготовлений раніше цибулю з морквою. Обсмажуємо все разом до м'якості овочів.
    Тим часом гарненько промиваємо рисову крупу, міняючи воду до тих пір, поки вона не стане повністю прозорою. Коли м'ясо з овочами обсмажиться, присмачую блюдо приправою для плову, закладаємо промитий рис
    Класичний плов - рецепт
    і заливаємо доведену до кипіння і підсолену воду. Коли вміст казана добре закипить, зменшуємо вогонь до середнього і готуємо до вбирання рисом всієї рідини. Потім закриваємо казан кришкою і закутуємо грунтовно чим-небудь теплим мінімум на тридцять хвилин.
    Настоявшийся ароматний плов подаємо до столу зі свіжими овочами, зеленню, маринованою цибулею, прикрасивши за бажанням гранатовими зернами.
    Аналогічно рецептом приготування класичного плову з куркою можна приготувати страву зі свининою, замінивши нею куряче м'ясо. Смак буде трохи інший, але не менш насичений і апетитний.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Узбецький плов - рецепт
    Узбецький плов - рецепт
    Існує кілька різновидів плову, проте найпоширенішим і улюбленим є саме узбецький варіант. Пропонуємо три рецепта цього чудового страви, які
    Як приготувати плов з куркою в мультиварці?
    Як приготувати плов з куркою в мультиварці?
    Однією з головних і улюблених багатьма господинями опцій мультиварки є функція тривалого гасіння. Таким чином приготувати плов з допомогою цього
    Смачний плов
    Смачний плов
    Плов - це блюдо, яке напевно готують в кожному будинку. Можливо не зовсім по традиційного варіанту, але напевно у кожного є коронний домашній рецепт.
    Як готувати плов з м'ясом?
    Як готувати плов з м'ясом?
    Існує безліч різноманітних рецептів плову, які включають в додатковий складу лише овочеві компоненти. Однак найбільш популярним і звичайно смачним є
    Як приготувати плов в казані?
    Як приготувати плов в казані?
    Не секрет, що ідеальним плов завжди виходить, приготований саме в чавунному посуді. Завдяки цьому нехитрому прийому страва виходить неймовірно
    Плов з качки
    Плов з качки
    Класичний варіант плову, звичайно ж, готуватися з бараниною. Але наші домогосподарки люблять проводити експерименти, і тому замінюють її яловичиною,