Класичний плов - рецепт
Приготувати справжній узбецький плов за класичним рецептом зовсім не складно. Достатньо дотримання деяких простих рекомендацій і, звичайно ж, наявності необхідних продуктів, і на вашому столі, приблизно через годину, апетитна страва буде випромінювати манливі східні аромати.
Інгредієнти:
свіжа баранина – 05 кг;
рис для плову – 05 кг;
вода гаряча – 08 л;
цибуля ріпчаста 175 г;
морква – 350 г;
невеликий гіркий перець – 1 шт.;
часник – 1 головка;
рослинна рафінована олія – 140 мл;
зіра (кумін мелений) – 10 г або по смаку;
мелений чорний перець – за смаком;
барбарис сушений – 10 г або по смаку;
сіль.
Приготування
Свіжу баранину промиваємо холодною водою, обсушуємо серветками або паперовими рушниками і розрізаємо на невеликі шматочки.
У сковороду з товстим дном наливаємо рослинне рафінована олія, прогріваємо його до появи легкого димку і закладаємо підготовлене м'ясо. Підрум'янюємо його з усіх боків і додаємо попередньо очищену і нарізану соломкою моркву. Очищаємо і шаткуємо кубиками або півкільцями ріпчасту цибулю і через чотири хвилини закладаємо в сковороду до м'яса з морквою. Смажимо все разом протягом п'ятнадцяти хвилин, помішуючи.
Тим часом ретельно промиваємо рис, поки вода не стане прозорою, і замочуємо його на п'ятнадцять хвилин. Потім воду зливаємо, додаємо рисову крупу до смаженій м'ясу з овочами і заливаємо підігрітою до кипіння водичкою. Кидаємо сіль, зіру, сушений барбарис, мелений чорний перець, промитий стручок гіркого перцю цілком і очищену від лушпиння цілу головку часнику, не розбираючи її на зубочки.
Витримуємо страву на вогні, поки рис вбере в себе всю рідину зверху, і вода залишиться тільки всередині. У цей момент прикриваємо сковороду кришкою і зменшуємо вогонь до мінімуму. Через п'ятнадцять хвилин знімаємо сковороду з вогню і грунтовно закутуємо страву ще на п'ятнадцять хвилин чим-небудь теплим.
Інгредієнти:
м'ясо куряче – 620 г;
цибуля ріпчаста – 310 г;
морква – 310 г;
рослинна рафінована олія – 110 мл;
гаряча вода – 850 мл;
рис для плову – 500 г;
часник – 1 головка;
приправа для плову – за смаком;
сіль – за смаком.
Приготування
Очищаємо і шаткуємо півкільцями або кубиками ріпчасту цибулю і соломкою моркву, головки часнику позбавляємо від зовнішньої лушпиння і промиваємо холодною водою.
Куряче м'ясо промиваємо, промаківающімі серветками або паперовими рушниками, розрізаємо на невеликі шматочки і закладаємо в прогрітий з рафінованим рослинним маслом казанок або сотейник з товстим дном. Даємо м'яса підрум'яниться з усіх боків, і закладаємо підготовлений раніше цибулю з морквою. Обсмажуємо все разом до м'якості овочів.
Тим часом гарненько промиваємо рисову крупу, міняючи воду до тих пір, поки вона не стане повністю прозорою. Коли м'ясо з овочами обсмажиться, присмачую блюдо приправою для плову, закладаємо промитий рис і заливаємо доведену до кипіння і підсолену воду. Коли вміст казана добре закипить, зменшуємо вогонь до середнього і готуємо до вбирання рисом всієї рідини. Потім закриваємо казан кришкою і закутуємо грунтовно чим-небудь теплим мінімум на тридцять хвилин.
Настоявшийся ароматний плов подаємо до столу зі свіжими овочами, зеленню, маринованою цибулею, прикрасивши за бажанням гранатовими зернами.
Аналогічно рецептом приготування класичного плову з куркою можна приготувати страву зі свининою, замінивши нею куряче м'ясо. Смак буде трохи інший, але не менш насичений і апетитний.
Класичний узбецький плов у сковороді - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Свіжу баранину промиваємо холодною водою, обсушуємо серветками або паперовими рушниками і розрізаємо на невеликі шматочки.
У сковороду з товстим дном наливаємо рослинне рафінована олія, прогріваємо його до появи легкого димку і закладаємо підготовлене м'ясо. Підрум'янюємо його з усіх боків і додаємо попередньо очищену і нарізану соломкою моркву. Очищаємо і шаткуємо кубиками або півкільцями ріпчасту цибулю і через чотири хвилини закладаємо в сковороду до м'яса з морквою. Смажимо все разом протягом п'ятнадцяти хвилин, помішуючи.
Тим часом ретельно промиваємо рис, поки вода не стане прозорою, і замочуємо його на п'ятнадцять хвилин. Потім воду зливаємо, додаємо рисову крупу до смаженій м'ясу з овочами і заливаємо підігрітою до кипіння водичкою. Кидаємо сіль, зіру, сушений барбарис, мелений чорний перець, промитий стручок гіркого перцю цілком і очищену від лушпиння цілу головку часнику, не розбираючи її на зубочки.
Витримуємо страву на вогні, поки рис вбере в себе всю рідину зверху, і вода залишиться тільки всередині. У цей момент прикриваємо сковороду кришкою і зменшуємо вогонь до мінімуму. Через п'ятнадцять хвилин знімаємо сковороду з вогню і грунтовно закутуємо страву ще на п'ятнадцять хвилин чим-небудь теплим.
Класичний плов з куркою - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Очищаємо і шаткуємо півкільцями або кубиками ріпчасту цибулю і соломкою моркву, головки часнику позбавляємо від зовнішньої лушпиння і промиваємо холодною водою.
Куряче м'ясо промиваємо, промаківающімі серветками або паперовими рушниками, розрізаємо на невеликі шматочки і закладаємо в прогрітий з рафінованим рослинним маслом казанок або сотейник з товстим дном. Даємо м'яса підрум'яниться з усіх боків, і закладаємо підготовлений раніше цибулю з морквою. Обсмажуємо все разом до м'якості овочів.
Тим часом гарненько промиваємо рисову крупу, міняючи воду до тих пір, поки вона не стане повністю прозорою. Коли м'ясо з овочами обсмажиться, присмачую блюдо приправою для плову, закладаємо промитий рис і заливаємо доведену до кипіння і підсолену воду. Коли вміст казана добре закипить, зменшуємо вогонь до середнього і готуємо до вбирання рисом всієї рідини. Потім закриваємо казан кришкою і закутуємо грунтовно чим-небудь теплим мінімум на тридцять хвилин.
Настоявшийся ароматний плов подаємо до столу зі свіжими овочами, зеленню, маринованою цибулею, прикрасивши за бажанням гранатовими зернами.
Аналогічно рецептом приготування класичного плову з куркою можна приготувати страву зі свининою, замінивши нею куряче м'ясо. Смак буде трохи інший, але не менш насичений і апетитний.
Рекомендуємо добрі рецепти
Узбецький плов - рецепт
Існує кілька різновидів плову, проте найпоширенішим і улюбленим є саме узбецький варіант. Пропонуємо три рецепта цього чудового страви, які
Як приготувати плов з куркою в мультиварці?
Однією з головних і улюблених багатьма господинями опцій мультиварки є функція тривалого гасіння. Таким чином приготувати плов з допомогою цього
Смачний плов
Плов - це блюдо, яке напевно готують в кожному будинку. Можливо не зовсім по традиційного варіанту, але напевно у кожного є коронний домашній рецепт.
Як готувати плов з м'ясом?
Існує безліч різноманітних рецептів плову, які включають в додатковий складу лише овочеві компоненти. Однак найбільш популярним і звичайно смачним є
Як приготувати плов в казані?
Не секрет, що ідеальним плов завжди виходить, приготований саме в чавунному посуді. Завдяки цьому нехитрому прийому страва виходить неймовірно
Плов з качки
Класичний варіант плову, звичайно ж, готуватися з бараниною. Але наші домогосподарки люблять проводити експерименти, і тому замінюють її яловичиною,