Класичний плов - рецепт

Класичний узбецький плов у сковороді - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Свіжу баранину промиваємо холодною водою, обсушуємо серветками або паперовими рушниками і розрізаємо на невеликі шматочки.
У сковороду з товстим дном наливаємо рослинне рафінована олія, прогріваємо його до появи легкого димку і закладаємо підготовлене м'ясо. Підрум'янюємо його з усіх боків і додаємо попередньо очищену і нарізану соломкою моркву. Очищаємо і шаткуємо кубиками або півкільцями ріпчасту цибулю і через чотири хвилини закладаємо в сковороду до м'яса з морквою. Смажимо все разом протягом п'ятнадцяти хвилин, помішуючи.
Тим часом ретельно промиваємо рис, поки вода не стане прозорою, і замочуємо його на п'ятнадцять хвилин. Потім воду зливаємо, додаємо рисову крупу до смаженій м'ясу з овочами і заливаємо підігрітою до кипіння водичкою. Кидаємо сіль, зіру, сушений барбарис, мелений чорний перець, промитий стручок гіркого перцю цілком і очищену від лушпиння цілу головку часнику, не розбираючи її на зубочки.
Витримуємо страву на вогні, поки рис вбере в себе всю рідину зверху, і вода залишиться тільки всередині. У цей момент прикриваємо сковороду кришкою і зменшуємо вогонь до мінімуму. Через п'ятнадцять хвилин знімаємо сковороду з вогню і грунтовно закутуємо страву ще на п'ятнадцять хвилин чим-небудь теплим.
Класичний плов з куркою - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Очищаємо і шаткуємо півкільцями або кубиками ріпчасту цибулю і соломкою моркву, головки часнику позбавляємо від зовнішньої лушпиння і промиваємо холодною водою.
Куряче м'ясо промиваємо, промаківающімі серветками або паперовими рушниками, розрізаємо на невеликі шматочки і закладаємо в прогрітий з рафінованим рослинним маслом казанок або сотейник з товстим дном. Даємо м'яса підрум'яниться з усіх боків, і закладаємо підготовлений раніше цибулю з морквою. Обсмажуємо все разом до м'якості овочів.
Тим часом гарненько промиваємо рисову крупу, міняючи воду до тих пір, поки вона не стане повністю прозорою. Коли м'ясо з овочами обсмажиться, присмачую блюдо приправою для плову, закладаємо промитий рис

Настоявшийся ароматний плов подаємо до столу зі свіжими овочами, зеленню, маринованою цибулею, прикрасивши за бажанням гранатовими зернами.
Аналогічно рецептом приготування класичного плову з куркою можна приготувати страву зі свининою, замінивши нею куряче м'ясо. Смак буде трохи інший, але не менш насичений і апетитний.
Рекомендуємо добрі рецепти

Узбецький плов - рецепт
Існує кілька різновидів плову, проте найпоширенішим і улюбленим є саме узбецький варіант. Пропонуємо три рецепта цього чудового страви, які

Як приготувати плов з куркою в мультиварці?
Однією з головних і улюблених багатьма господинями опцій мультиварки є функція тривалого гасіння. Таким чином приготувати плов з допомогою цього

Смачний плов
Плов - це блюдо, яке напевно готують в кожному будинку. Можливо не зовсім по традиційного варіанту, але напевно у кожного є коронний домашній рецепт.

Як готувати плов з м'ясом?
Існує безліч різноманітних рецептів плову, які включають в додатковий складу лише овочеві компоненти. Однак найбільш популярним і звичайно смачним є

Як приготувати плов в казані?
Не секрет, що ідеальним плов завжди виходить, приготований саме в чавунному посуді. Завдяки цьому нехитрому прийому страва виходить неймовірно

Плов з качки
Класичний варіант плову, звичайно ж, готуватися з бараниною. Але наші домогосподарки люблять проводити експерименти, і тому замінюють її яловичиною,