Як готувати плов з м'ясом?
Сьогодні ми розповімо вам, як готувати традиційний плов з м'ясом в мультиварці, а також розкриємо тонкощі приготування азербайджанського плову.
Інгредієнти:
м'ясо – 07 кг;
цибуля ріпчаста – 220 г;
морква – 270 г;
рослинна рафінована олія – 190 мл;
гаряча вода – 820 мл;
рис для плову – 510 г;
часник – 1 головка;
перчик чилі (за бажанням) – 1 шт.;
приправа для плову – за смаком;
сіль – за смаком.
Приготування
Спочатку підготуємо всі компоненти, необхідні для приготування плову. Насамперед, гарненько промиваємо рисову крупу до прозорості води і замочуємо на тридцять хвилин. Моркву і цибульку очищаємо і шаткуємо соломкою і півкільцями відповідно. М'ясо промиваємо в холодній воді, просушуємо від вологи паперовим рушником і потім ріжемо на невеликі скибочки.
У ємність мультиварки вливаємо рослинна рафінована олія, включаємо пристрій і налаштовуємо його на функцію «Смаження» або «Випічка». Тепер закладаємо м'ясні шматочки і витримуємо їх, помішуючи, в цьому режимі до підрум'янення. Додаємо цибульку і моркву і смажимо, помішуючи, ще приблизно десять-п'ятнадцять хвилин або до м'якості овочів.
Приправляємо вміст мультиварки меленим чорним перцем, спеціями для плову і викладаємо вимочений рис, попередньо промивши його ще раз. Підігріваємо до кипіння очищену воду, підсолюємо її і акуратно виливаємо в чашу пристрою. Промиваємо головку часнику від забруднень і, не очищаючи її, додаємо в плов. Також додаємо перчик чилі, і перемикаємо прилад на режим «Варка» або «Плов» в залежності від моделі пристрою. Зазвичай для приготування плову досить сорока хвилин, але якщо рис виявиться сируватий, можна продовжити час приготування ще на десять-п'ятнадцять хвилин.
По готовності даємо страві настоятися в режимі «Підігрів» хвилин п'ятнадцять і можемо насолоджуватися смаком запашної плову, окремо подавши свіжі овочі і мариновану цибульку.
Інгредієнти:
баранина – 1 кг;
рис для плову – 08 кг;
лаваш – 125 г;
цибуля ріпчаста – 04 кг;
каштани – 05 кг;
курага – 02 кг;
родзинки – 02 кг;
алича сушена – 02 кг;
вершкове масло – 04 кг;
шафран – 15 г;
сіль – за смаком.
Приготування
Азербайджанський плов значною мірою відрізняється від традиційного смаком, складом інгредієнтів, процесом приготування, а також способом подачі. Основною відмінністю є те, що м'ясна і рисова основа страви готується і подається окремо один від одного.
Отже, приступимо до приготування цього азербайджанського плову з м'ясом. Спочатку промиваємо рис в холодній воді відварюємо до напівготовності. Не забуваємо воду посолити.
Шафран замочуємо в ста мілілітрах окропу на двадцять хвилин. Дно чавунної каструлі або казана вистилаємо промазанным вершковим маслом лавашем, краще в два шари. Перекладаємо на лаваш напівготовий рис, виливаємо шафрановую настоянку і розкладаємо зверху невеликі шматочки вершкового масла. Визначаємо посуд з рисовим основою на малий вогонь і витримуємо під кришкою до готовності рису. На це потрібно приблизно тридцять хвилин.
Каштани викладаємо на розігріту суху сковороду, трохи обсмажуємо, потім очищаємо шкірку і прогріваємо трохи вже на вершковому маслі.
В окремому посуді припускаємо на вершковому маслі до м'якості попередньо вимиту, обсушену і при бажанні подрібнену аличу, курагу і родзинки.
Вимиту баранину ріжемо на шматочки, кладемо в каструлю з підсоленою водою і відварюємо протягом тридцяти хвилин. Потім виймаємо їх з бульйону, промаківающімі від вологи паперовим рушником і підрум'янюємо на сковороді з вершковим маслом.
Окремо обсмажуємо попередньо очищений і нарізаний півкільцями ріпчасту цибулю, закладаємо до нього сухофрукти, каштани і баранину, вливаємо трохи бульйону, в якому варилося м'ясо, і тушкуємо під кришкою до м'якості каштанів.
При подачі на прогріте велике блюдо викладаємо гіркою рис, з боків розподіляємо м'ясо з підливою з каштанами та сухофруктами і зверху розкладаємо скибочки рум'яного лаваша.
Як приготувати плов з м'ясом в мультиварці?
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку підготуємо всі компоненти, необхідні для приготування плову. Насамперед, гарненько промиваємо рисову крупу до прозорості води і замочуємо на тридцять хвилин. Моркву і цибульку очищаємо і шаткуємо соломкою і півкільцями відповідно. М'ясо промиваємо в холодній воді, просушуємо від вологи паперовим рушником і потім ріжемо на невеликі скибочки.
У ємність мультиварки вливаємо рослинна рафінована олія, включаємо пристрій і налаштовуємо його на функцію «Смаження» або «Випічка». Тепер закладаємо м'ясні шматочки і витримуємо їх, помішуючи, в цьому режимі до підрум'янення. Додаємо цибульку і моркву і смажимо, помішуючи, ще приблизно десять-п'ятнадцять хвилин або до м'якості овочів.
Приправляємо вміст мультиварки меленим чорним перцем, спеціями для плову і викладаємо вимочений рис, попередньо промивши його ще раз. Підігріваємо до кипіння очищену воду, підсолюємо її і акуратно виливаємо в чашу пристрою. Промиваємо головку часнику від забруднень і, не очищаючи її, додаємо в плов. Також додаємо перчик чилі, і перемикаємо прилад на режим «Варка» або «Плов» в залежності від моделі пристрою. Зазвичай для приготування плову досить сорока хвилин, але якщо рис виявиться сируватий, можна продовжити час приготування ще на десять-п'ятнадцять хвилин.
По готовності даємо страві настоятися в режимі «Підігрів» хвилин п'ятнадцять і можемо насолоджуватися смаком запашної плову, окремо подавши свіжі овочі і мариновану цибульку.
Як готувати азербайджанський плов з сухофруктами і м'ясом?
Інгредієнти:
Приготування
Азербайджанський плов значною мірою відрізняється від традиційного смаком, складом інгредієнтів, процесом приготування, а також способом подачі. Основною відмінністю є те, що м'ясна і рисова основа страви готується і подається окремо один від одного.
Отже, приступимо до приготування цього азербайджанського плову з м'ясом. Спочатку промиваємо рис в холодній воді відварюємо до напівготовності. Не забуваємо воду посолити.
Шафран замочуємо в ста мілілітрах окропу на двадцять хвилин. Дно чавунної каструлі або казана вистилаємо промазанным вершковим маслом лавашем, краще в два шари. Перекладаємо на лаваш напівготовий рис, виливаємо шафрановую настоянку і розкладаємо зверху невеликі шматочки вершкового масла. Визначаємо посуд з рисовим основою на малий вогонь і витримуємо під кришкою до готовності рису. На це потрібно приблизно тридцять хвилин.
Каштани викладаємо на розігріту суху сковороду, трохи обсмажуємо, потім очищаємо шкірку і прогріваємо трохи вже на вершковому маслі.
В окремому посуді припускаємо на вершковому маслі до м'якості попередньо вимиту, обсушену і при бажанні подрібнену аличу, курагу і родзинки.
Вимиту баранину ріжемо на шматочки, кладемо в каструлю з підсоленою водою і відварюємо протягом тридцяти хвилин. Потім виймаємо їх з бульйону, промаківающімі від вологи паперовим рушником і підрум'янюємо на сковороді з вершковим маслом.
Окремо обсмажуємо попередньо очищений і нарізаний півкільцями ріпчасту цибулю, закладаємо до нього сухофрукти, каштани і баранину, вливаємо трохи бульйону, в якому варилося м'ясо, і тушкуємо під кришкою до м'якості каштанів.
При подачі на прогріте велике блюдо викладаємо гіркою рис, з боків розподіляємо м'ясо з підливою з каштанами та сухофруктами і зверху розкладаємо скибочки рум'яного лаваша.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати плов з куркою в мультиварці?
Однією з головних і улюблених багатьма господинями опцій мультиварки є функція тривалого гасіння. Таким чином приготувати плов з допомогою цього
Смачний плов
Плов - це блюдо, яке напевно готують в кожному будинку. Можливо не зовсім по традиційного варіанту, але напевно у кожного є коронний домашній рецепт.
Плов з родзинками
Традиційному плову чудове доповнення можуть додати сухофрукти, зокрема, родзинки. У нашій статті ми підготували оригінальні рецепти створення
Як готувати плов в мультиварці?
Те, що готувати плов складно знає навіть досвідчений кулінар, а ось володарем мультиварок, як завжди, все по руках, адже узбецький плов вони можуть
Плов з сухофруктами
Всі вже звикли до того, що плов готується з м'ясом, а ми пропонуємо вам приготувати дивовижний солодкий плов з сухофруктами. Цей незвичайний
Азербайджанський плов
Азербайджанці завжди славилися своєю національною кухнею, особливо хороший їх плов. Рецептів та видів цієї страви стільки ж, скільки і господинь в