Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Смачний плов

2-11-2015, 18:25
1 334
Смачний плов
Плов є одним з тих східних страв, які успішно адаптувалися і в нашій кухні, зайнявши гідне місце і користуючись неабиякою популярністю. Тому рецепти приготування смачного плову дуже актуальні і не потребують реклами.

Рецепт смачного плову з свинини


Інгредієнти:

  • м'якоть свинини – 07 кг;

  • рисова крупа – 055 кг;

  • гаряча вода – 800 мл;

  • цибуля ріпчаста – 225 г;

  • морква – 375 г;

  • перець чилі – 1 шт.;

  • часник – 1-2 головки;

  • рослинна рафінована олія – 250 мл;

  • приправа для плову – за смаком;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • сіль.


  • Приготування
    Щоб приготувати смачний плов, необхідно обов'язково добре підрум'янити м'ясо. Для цього промиваємо його, обсушуємо, ріжемо на невеликі скибочки і закладаємо у добре розігріте масло, попередньо наливши його в казан або глибокий сотейник з товстим дном. Витримуємо м'ясо на сильному вогні, помішуючи, до придбання апетитною рум'яності.
    Не гаючи часу, очищаємо і шаткуємо півкільцями ріпчасту цибулю і соломкою моркву і додаємо до румяному м'яса. Обсмажуємо все разом до м'якості овочів приблизно п'ятнадцять хвилин. Тим часом добре промиваємо рисову крупу до прозорої води. Для ідеального результату рис краще вибирати спеціальних сортів, придатних для приготування плову, або як мінімум пропарений.
    По готовності овочів присмачую блюдо приправою для плову, меленим чорним перцем і закладаємо підготовлений рис. Заливаємо підігрітою до кипіння водичкою, підсолюємо її попередньо, додаємо очищені від верхньої лушпиння і вимиті головки часнику, залишаючи їх цілими і стручок перцю чилі.
    Після того як плов добре закипить, зменшуємо вогонь до середнього і витримуємо на вогні до напівготовності рису. Вміст казана не перемішуємо! Потім прикриваємо казан кришкою, зменшуємо вогонь до мінімуму і залишаємо нудитися ще на десять хвилин. Потім знімаємо страву з вогню і закутуємо грунтовно хвилин на тридцять.

    Смачний плов з куркою в мультиварці


    Інгредієнти:

  • куряче м'ясо – 075 кг;

  • цибуля ріпчаста – 275 г;

  • морква – 280 м;

  • рослинна рафінована олія – 200 мл;

  • гаряча вода – 800 мл;

  • рис для плову – 520 г;

  • часник – 1 головка;

  • гіркий перець невеликого розміру – 1 шт.;

  • приправа для плову – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Перш ніж приступити безпосередньо до приготування плову в мультиварці, підготуємо належним чином всі необхідні продукти. Рисову крупу дуже ретельно промиваємо і замочуємо хвилин на двадцять. Ріпчасту цибулю очищаємо і шаткуємо півкільцями або кубиками, моркву чистимо і нарізаємо соломкою. Куряче м'ясо промиваємо холодною водою, промаківающімі від вологи паперовими рушниками і розрізаємо на невеликі шматочки довільної форми та розміру.
    Включаємо мультиварку, вибираємо на панелі режим «Випічка» або «Смаження» і вливаємо рослинна рафінована олія. Якщо курка досить жирна, то кількість масла можна трохи зменшити. Обсмажуємо м'ясні шматочки до апетитної рум'яності, додаємо підготовлений цибулю, а через п'ять-сім хвилин моркву і також смажимо до м'якості, помішуючи. Тепер кидаємо приправу для плову, мелений чорний перець, і викладаємо рисову крупу, попередньо зливши воду, в якій вона вымачивалась і ще раз промивши її. Далі
    Смачний плов
    вливаємо підігріту до кипіння воду, попередньо посоливши його як слід. Кидаємо очищену від лушпиння цілу головку часнику і стручок гіркого перцю (можна і без нього), закриваємо кришку і перемикаємо прилад на функцію «Плов» або «Варіння» в залежності від моделі.
    Через сорок хвилин пробуємо рис на готовність і, якщо необхідно продовжуємо час приготування ще на п'ятнадцять хвилин. По готовності залишаємо страву в режимі «Підігрів» ще на п'ятнадцять хвилин і можемо подавати до столу, розклавши ароматний смачний плов по тарілках. Окремо можна подати свіжі овочі або маринований лук.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати плов з куркою в мультиварці?
    Як приготувати плов з куркою в мультиварці?
    Однією з головних і улюблених багатьма господинями опцій мультиварки є функція тривалого гасіння. Таким чином приготувати плов з допомогою цього
    Як приготувати плов зі свининою в мультиварці?
    Як приготувати плов зі свининою в мультиварці?
    Багато власниці мультиварки стверджують, що головним достоїнством цього диво-приладу є можливість готувати обід практично без присутності кухаря на
    Як готувати плов з м'ясом?
    Як готувати плов з м'ясом?
    Існує безліч різноманітних рецептів плову, які включають в додатковий складу лише овочеві компоненти. Однак найбільш популярним і звичайно смачним є
    Плов з родзинками
    Плов з родзинками
    Традиційному плову чудове доповнення можуть додати сухофрукти, зокрема, родзинки. У нашій статті ми підготували оригінальні рецепти створення
    Плов в мікрохвильовці
    Плов в мікрохвильовці
    Звичайно, щоб приготувати справжній плов, необхідно слідувати певним правилам. Однак коли у вас немає часу, то приготувати плов можна і в
    Як правильно приготувати плов?
    Як правильно приготувати плов?
    У деяких будинках досі прийнято вважати, що приготувати справжній узбецький плов по всім правилам може тільки чоловік. І нехай найкращі і імениті