Сьогодні ми розповімо вам, що можна швидко і смачно приготувати на вечерю без м'яса. Запропоновані рецепти особливо порадують вегетаріанців і тих, хто тримає піст, так як не містять також інших продуктів тваринного походження.
Шикарний плов на вечерю без м'яса - рецепт
Інгредієнти: рис басматі – 160 г; фільтрована вода (окріп) – 480 мл; морква – 180 г; ріпчасті цибулини – 180 г; головка часнику – 1 шт.; сушені плоди барбарису – 2 ст. ложки; зерна куміна – 15 ч. ложки; олія рослинна без аромату – 130 мл; кухонна сіль – за смаком. Приготування Навіть без м'яса можна приготувати шикарний ароматний плов. Для цього очищаємо ріпчасті цибулини і моркву і нарізаємо овочі гострим ножем кубиками і тонкою соломкою відповідно. У казані або сотейнику з товстим дном прогріваємо рослинне масло без аромату і закладаємо спочатку підготовлений цибулю, а через хвилин п'ять моркву. Обсмажуємо овочі ще протягом семи хвилин, після цього кидаємо плоди барбарису і кумін. Рис промиваємо дуже ретельно, поки вода стане повністю прозорою, а потім викладаємо в казан до овочів і заливаємо прогрітій до кипіння водичкою. Підсолюємо вміст ємності за смаком і варимо з відкритою кришкою протягом семи хвилин.
Тепер закладаємо промиту гарненько і розрізану поперек головку часнику, не очищаючи і не розбираючи на зубки, прикриваємо казан кришкою, зменшуємо інтенсивність спека і тушкуємо плов до вбирання всієї вологи і м'якості рисинок. Після цього даємо страві настоятися ще хвилин п'ятнадцять і можемо подавати.
При бажанні в страву можна додати болгарський перець або сухофрукти , попередньо помивши їх і нарізавши на скибочки.
Що можна приготувати на вечерю без м'яса з картоплі - рецепти
Картопляні зрази з грибами Інгредієнти: картопляні бульби – 970 г; гриби свіжі – 470 г; масло вершкове – 55 р. ріпчаста цибулина – 90 г; панірувальні сухарі – 05 склянки; кухонна сіль – за смаком; свежесмолотая суміш перців – за смаком; оливкова або соняшникова рафінована олія – 35 мл Приготування Спочатку приготуємо з картоплі пюре. Для цього чистимо бульби, відварюємо до м'якості, підсолюємо воду, а потім зливаємо і розтираємо товкачиком, приправивши вершковим маслом. Поки пюре остигає, промиваємо і дрібно шаткуємо гриби і очищену цибулину і обсмажуємо до м'якості в сковороді з рослинним маслом, посоливши масу в процесі і поперчив.
Зволоженими руками формуємо з пюре корж, поміщаємо в її центр начинку з грибів та оформляємо гуртки, які паніруємо в сухарях і розташовуємо на тридцять хвилин в морозильну камеру. Після цього викладаємо вироби на промаслений лист і даємо запектися в заздалегідь прогрітій до 210 градусів духовці до переважною мірою золотавості.
Картопля смажена з грибами Інгредієнти: картопляні бульби – 750 г; гриби свіжі – 470 г; ріпчасті цибулини – 180 г; часникові зубці – 2 шт.; кухонна сіль – за смаком; свежесмолотая суміш перців – за смаком; оливкова або соняшникова рафінована олія – 140 мл Приготування Очищений цибулю і часник подрібнюємо і обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом без аромату. Викладаємо овочі на тарілку, а в ту ж сковороду підливаємо маслечка і закладаємо попередньо підготовлені нарізані гриби, смажимо до готовності, помішуючи, і відправляємо до цибулі. Тепер обсмажуємо до напівготовності заздалегідь очищену і нарізану картоплю, додаємо в сковороду смажені гриби з овочами, перемішуємо, прикриваємо кришкою і даємо картоплі дійти до готовності.
При подачі приправляємо блюдо свіжою зеленню.