Картопля, запечена в рукаві
Ні для кого не секрет, що картопля, запечена в духовці, смачніше й пахучіше і що важливо, корисніше, ніж той, що пожарен на сковороді у маслі. Крім того, над ним не потрібно стояти, контролюючи процес, щоб уникнути пригорання.
Рекомендуємо рецепти приготування запеченого картоплі в духовці в рукаві для запікання, який не тільки залишить духовку чистою, але і максимально збереже соковитість страв.
Інгредієнти:
невеликі картопляні бульби – 950 г;
часникові зубці – 2-3 шт.;
олія оливкова – 65 мл;
свіжа зелень кропу – 025 пучка;
кухонна сіль – 5 р;
ароматні сухі трави – 5 р.
Приготування
Для приготування картоплі в рукаві промиваємо його ретельно, позбавляє від шкірки і наколюємо кожен бульба в декількох місцях зубочисткою. Зубці часнику чистимо і розрізаємо на часточки або пропускаємо через прес. Дрібно рубаємо свіжу зелень кропу. Змішуємо картоплю з часниковою масою і зеленню, додаємо оливкову олію, сіль і ароматні сухі трави, перемішуємо ретельно і викладаємо в рукав для запікання. Запечатуємо його з двох сторін затискачами, проколюємо в декількох місцях зверху і поміщаємо на деку, встановленому на середньому рівні прогрітій до 200 градусів духовки. Приблизно через годину ароматний апетитний картопля буде готовий. Але якщо у вас бульби немаленькі, перевірте готовність, проколів один з них зубочисткою.
Для рум'яної скоринки необхідно розрізати рукав хвилин за п'ятнадцять до завершення приготування і відвернути його краю в сторони.
Інгредієнти:
куряче м'ясо – 950 г;
картопляні бульби – 950 г;
домашня сметана – 220 г;
рослинна рафінована олія – 45 мл;
часникові зубці – 5-6 шт.;
ріпчасті цибулини – 2 шт.;
свежесмолотая суміш перців – 5 г;
кухонна сіль – за смаком;
ароматні сухі трави на вибір – за смаком;
прянощі – за смаком.
Приготування
Перше, що ми зробимо для реалізації даного рецепту, це підготуємо куряче м'ясо і замаринуем його. Для цього цілу тушку або її частини промиваємо й обсушуємо ретельно. Якщо використовується тушка курки, то нарізаємо її на порційні шматочки. Заправляємо м'ясо птиці сіллю, меленої сумішшю перців, бажаними прянощами, додаємо видавлені через прес часникові зубці, вливаємо олію і перемішуємо. Залишаємо м'ясо маринуватися, а тим часом підготуємо овочі.
Очищаємо і шаткуємо півкільцями ріпчасті цибулини, а картопляні бульби чистимо і розрізаємо на кілька частин. Приправляємо їх сіллю, ароматними сухими травами і ложкою рослинної олії, додаємо сметану, підготовлений цибулю і перемішуємо. Викладаємо овочеву масу в рукав для запікання, зверху розкладаємо м'ясо курки і запечатуємо його з двох сторін, зробивши кілька великих проколів зверху.
Поміщаємо блюдо в духовку, заздалегідь прогрів її до 200 градусів і готуємо при таких температурних умов протягом години. Після цього розрізаємо рукав зверху, відвертаємо його краю в сторони і даємо картопельки з куркою трохи підрум'янитися.
Рекомендуємо рецепти приготування запеченого картоплі в духовці в рукаві для запікання, який не тільки залишить духовку чистою, але і максимально збереже соковитість страв.
Картопля, запечена в духовці в рукаві з часником - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування картоплі в рукаві промиваємо його ретельно, позбавляє від шкірки і наколюємо кожен бульба в декількох місцях зубочисткою. Зубці часнику чистимо і розрізаємо на часточки або пропускаємо через прес. Дрібно рубаємо свіжу зелень кропу. Змішуємо картоплю з часниковою масою і зеленню, додаємо оливкову олію, сіль і ароматні сухі трави, перемішуємо ретельно і викладаємо в рукав для запікання. Запечатуємо його з двох сторін затискачами, проколюємо в декількох місцях зверху і поміщаємо на деку, встановленому на середньому рівні прогрітій до 200 градусів духовки. Приблизно через годину ароматний апетитний картопля буде готовий. Але якщо у вас бульби немаленькі, перевірте готовність, проколів один з них зубочисткою.
Для рум'яної скоринки необхідно розрізати рукав хвилин за п'ятнадцять до завершення приготування і відвернути його краю в сторони.
Картопля, запечена в рукаві з м'ясом курки і сметаною
Інгредієнти:
Приготування
Перше, що ми зробимо для реалізації даного рецепту, це підготуємо куряче м'ясо і замаринуем його. Для цього цілу тушку або її частини промиваємо й обсушуємо ретельно. Якщо використовується тушка курки, то нарізаємо її на порційні шматочки. Заправляємо м'ясо птиці сіллю, меленої сумішшю перців, бажаними прянощами, додаємо видавлені через прес часникові зубці, вливаємо олію і перемішуємо. Залишаємо м'ясо маринуватися, а тим часом підготуємо овочі.
Очищаємо і шаткуємо півкільцями ріпчасті цибулини, а картопляні бульби чистимо і розрізаємо на кілька частин. Приправляємо їх сіллю, ароматними сухими травами і ложкою рослинної олії, додаємо сметану, підготовлений цибулю і перемішуємо. Викладаємо овочеву масу в рукав для запікання, зверху розкладаємо м'ясо курки і запечатуємо його з двох сторін, зробивши кілька великих проколів зверху.
Поміщаємо блюдо в духовку, заздалегідь прогрів її до 200 градусів і готуємо при таких температурних умов протягом години. Після цього розрізаємо рукав зверху, відвертаємо його краю в сторони і даємо картопельки з куркою трохи підрум'янитися.
Рекомендуємо добрі рецепти
Курка в рукаві в духовці
Для ідеального результату в приготуванні звичайної курки опишемо далі спосіб її запікання, використовуючи спеціальний рукав. Ваше блюдо вийде,
Качка, запечена в рукаві
Якщо у вас виникли сумніви, як цікаво приготувати качку, щоб страва вийшла м'яким, ніжним і смачним - безпрограшним варіантом стане запікання птиці в
Рулька, запечена в рукаві
Якщо ви не визначилися з рецептом приготування свинячої рульки, то неодмінно скористайтеся наведеними далі рецептами. Розповімо, як напевно не
Картопля в духовці в рукаві для запікання
Простим стравою з звичайної картоплі сьогодні складно здивувати. Хоча, ми все ж постараємося докладно розповімо, як запекти чудово смачна страва на
Яловичина з картоплею в духовці
Далі описані два абсолютно незвичайні рецепти з яловичини і картоплі. Розповімо, як запекти горщики з цими смачними складовими і запропонуємо варіант
Стегенця в рукаві в духовці
З допомогою рукава в духовці можна готувати соковиті і смачні страви з мінімум жиру. І зараз ми вам розповімо, як оригінально і цікаво приготувати