Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Качка, запечена в рукаві

Качка, запечена в рукаві

10-04-2016, 21:32
730
Качка, запечена в рукаві
Приготування страв в рукаві дозволяє максимально зберегти соковитість і робить їх смак більш насиченим і привабливим. Сьогодні ми розповімо, як запекти з участю даного кухонного винаходу качку.

Рецепт запеченої качки в духовці, в рукаві з яблуками


Інгредієнти:

  • середня тушка качки – 17-2 кг;

  • яблука антонівські – 220 г;

  • свежесмолотая суміш перців – 2-3 щіпки;

  • сіль поварена – 2-3 щіпки;

  • ароматні сухі трави на свій вибір – за смаком;


  • Для маринаду:

  • сік лимонний – 65 мл;

  • імбирний корінь – 25 г;

  • соус соєвий – 65 мл;

  • мед квітковий – 40 г;

  • бальзамічний оцет – 5 мл;

  • рослинна олія без аромату – 25 мл;

  • свежесмолотая суміш перців – 2-3 щіпки;

  • сіль поварена – 1-2 щіпки.


  • Приготування
    Для того щоб запекти качку в духовці в рукаві, її треба попередньо замаринувати. Для цього підготовлену тушку птиці натираємо кухонною сіллю і свежесмолотой сумішшю перчиком, зовні і зсередини, а потім змішуємо в мисці всі інгредієнти для маринаду і приправляємо птицю з усіх боків отриманої пряною сумішшю. Поміщаємо качку в поліетиленовий пакет і залишаємо на нижній полиці холодильника на добу.
    Після закінчення відведеного часу обсушуємо поверхню птиці від вологи, у черевце покласти скибочки яблучка, приправивши їх перед цим сіллю, свежесмолотой сумішшю перчиком і ароматними сухими травами на свій вибір і смак.
    Запікати качку в даному випадку ми будемо в рукаві, а скільки для цього знадобиться часу і який при цьому необхідний температурний режим, розповідаємо далі.
    Для початку прогріваємо духовку до максимуму і, тільки після цього, поміщаємо в неї деко з птахом, уклавши її в рукав для запікання. Через двадцять хвилин зменшуємо інтенсивність спека до 180 градусів і готуємо страву півтори години. Тепер розрізаємо зверху рукав і відгинаємо краю, збільшуємо температурний режим знову до максимуму і даємо птиці підрум'янитися протягом п'ятнадцяти хвилин.

    Як правильно запекти качку з картоплею в рукаві - рецепт?


    Інгредієнти:

  • середня тушка качки – 17-2 кг;

  • картопляні бульби – 12 кг;

  • олія оливкова – 45 мл;

  • свежесмолотая суміш перців – 2-3 щіпки;

  • сіль поварена – 1-2 щіпки;

  • суміш сухих італійських трав – 1-2 щіпки;

  • суміш прянощів – 1-2 щіпки;


  • Для маринаду:

  • сік лимонний – 65 мл;

  • часникові зубці – 7-9 шт.;

  • паприка солодка мелена – 2-3 щіпки;

  • мелений перець чилі – 1-2 щіпки;

  • суміш сухих італійських трав – 2-3 щіпки;

  • суміш прянощів для птиці – 2-3 щіпки;

  • олія оливкова – 35 мл;

  • свежесмолотая суміш перців – 2-3 щіпки;

  • сіль поварена – 1-2 щіпки.


  • Приготування
    Для маринаду змішуємо подрібнені часникові
    Качка, запечена в рукаві
    зубці з іншими компонентами і натираємо отриманою сумішшю підготовлену тушку качки. Ідеально залишити птицю маринуватися на добу, помістивши її для цього в холодильник в пакеті.
    Безпосередньо перед запіканням птиці очищаємо картоплю, розрізаємо бульби на кілька частин, присмачую оливковою олією, сіллю, перцем, ароматними травами і прянощами і перемішуємо. Вкладаємо деяку кількість картоплі птиці, укладаємо тушку в рукав, а з боків маємо залишилися скибочки овоча. Поміщаємо птицю з картоплею в рукаві в духовку і запікаємо за тією ж схемою, що і в описаному вище рецепт приготування качки з яблуками.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Картопля, запечена в рукаві
    Картопля, запечена в рукаві
    Приготувати чудове блюдо, не забруднивши півкухні - це не фантастика. Скориставшись спеціальним рукавом для запікання можна приготувати чудовий
    Як замаринувати качку для запікання в духовці?
    Як замаринувати качку для запікання в духовці?
    Секрет чудово приготовленої качки - це маринад, рецепти якого детально описані далі. Розповімо, як ефективно підготувати цю птицю для запікання в
    Рецепт качки з картоплею в духовці
    Рецепт качки з картоплею в духовці
    Запікання качки вимагає чимало терпіння і трохи кулінарних навичок, тому часто господині готують її тільки в свято. Пропонуємо кілька досить
    Качка в рукаві в духовці
    Качка в рукаві в духовці
    Качине м'ясо складно назвати дієтичним продуктом, але тим не менш воно володіє рядом корисних властивостей. А ще качка виходить дуже соковитою,
    Качка з айвою
    Качка з айвою
    Качка з айвою - оригінальне і вишукане блюдо, яке припаде до смаку і дорослим і дітям. Приготувати таку смакота не складе особливої праці. Ми для вас
    Запечена качка
    Запечена качка
    Качка, запечена в духовці - смачне блюдо для святкового столу. Способів її приготування досить багато. У нашій статті ми зібрали кілька простих і