Рецепт качки з картоплею в духовці
Приготувати качку куди важче, ніж звичне багатьом курку, саме тому вона стає головною гостею на наших святкових столах значно рідше. При цьому з самим запіканням птиці проблем виникнути не повинно, а от неправильна підготовка тушки і приправ для неї може дуже зіпсувати ніжне качине м'ясо. Цей матеріал ми вирішили присвятити рецептами качки в духовці з картоплею.
Якщо вам набрид традиційний картопляний гарнір , то змішайте бульби з шматочками інжиру, які, карамелизируясь, набувають цікаву текстуру та надають страві легку насолоду.
Інгредієнти:
качка - 26 кг;
ріпчаста цибуля - 135 г;
розмарин - 3-4 гілочки;
картопля - 740 г;
інжир - 360 р.
Приготування
Перед тим, як приготувати качку з картоплею в духовці, зріжте весь внутрішній жир на тушці і з допомогою шпажки проробіть кілька надколов на інших місцях скупчення жиру у птаха, ніби гомілок і стегон. Гострим ножем ледь надріжте шкірку на грудці, не зачіпаючи м'ясо. В порожнину птиці покладіть розрізану навпіл цибулину і гілочки розмарину. Натріть тушку сіллю з перцем, викладіть на деко. Туди ж влити чверть склянки води. Залиште качку при 220 градусах 40 хвилин. Вся волога за цей час випарується, а деко наповниться жиром, який необхідно злити в окремий посуд. Близько чверті склянки жиру з'єднайте з скибочками картоплі і посоліть все. Поверніть качку з картоплею в духовку і залиште ще на годину. По закінченні часу викладіть на деко інжир і запікайте ще 6-8 хвилин.
Інгредієнти:
качка - 28 кг;
яблука - 115 г;
картопля - 210 г;
ріпчаста цибуля - 65 г;
часникові зубки - 4 шт.
Приготування
В ступі розітріть часникові зубки з пучкою солі. Натріть отриманою пастою птицю зовні і всередині. Очищені картопляні бульби крупно наріжте. На шматочки аналогічного розміру розділіть і яблука з цибулею. Наповніть картоплею, яблуками і цибулею порожнину птиці, а отвір зафіксуйте шпажкою. Перші 40 хвилин запікайте качку з картоплею в рукаві в духовці при 180 градусах, а потім зніміть рукав і залиште птаха вже при 220 градусах ще на 45-55 хвилин.
В самому кінці качка, фарширована картоплею в духовці готується при 260 градусах, але не більше 15-18 хвилин, щоб шкіра встигла добре підрум'янитися, але м'ясо не пересихало.
Качка, запечена в духовці з картоплею і інжиром
Якщо вам набрид традиційний картопляний гарнір , то змішайте бульби з шматочками інжиру, які, карамелизируясь, набувають цікаву текстуру та надають страві легку насолоду.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати качку з картоплею в духовці, зріжте весь внутрішній жир на тушці і з допомогою шпажки проробіть кілька надколов на інших місцях скупчення жиру у птаха, ніби гомілок і стегон. Гострим ножем ледь надріжте шкірку на грудці, не зачіпаючи м'ясо. В порожнину птиці покладіть розрізану навпіл цибулину і гілочки розмарину. Натріть тушку сіллю з перцем, викладіть на деко. Туди ж влити чверть склянки води. Залиште качку при 220 градусах 40 хвилин. Вся волога за цей час випарується, а деко наповниться жиром, який необхідно злити в окремий посуд. Близько чверті склянки жиру з'єднайте з скибочками картоплі і посоліть все. Поверніть качку з картоплею в духовку і залиште ще на годину. По закінченні часу викладіть на деко інжир і запікайте ще 6-8 хвилин.
Рецепт качки запеченої в духовці з картоплею і яблуками
Інгредієнти:
Приготування
В ступі розітріть часникові зубки з пучкою солі. Натріть отриманою пастою птицю зовні і всередині. Очищені картопляні бульби крупно наріжте. На шматочки аналогічного розміру розділіть і яблука з цибулею. Наповніть картоплею, яблуками і цибулею порожнину птиці, а отвір зафіксуйте шпажкою. Перші 40 хвилин запікайте качку з картоплею в рукаві в духовці при 180 градусах, а потім зніміть рукав і залиште птаха вже при 220 градусах ще на 45-55 хвилин.
В самому кінці качка, фарширована картоплею в духовці готується при 260 градусах, але не більше 15-18 хвилин, щоб шкіра встигла добре підрум'янитися, але м'ясо не пересихало.
Рекомендуємо добрі рецепти
Качка в духовці у фользі - рецепт
Відомо, що приготування качки - це непроста справа, тому господині намагаються готувати її якомога рідше, зазвичай у свято. У статті максимально
Качка, тушкована шматочками – рецепт
Самий вірний спосіб зробити м'ясо птиці м'яким і ніжним - це тривало його мучити. Не винятком є і качка, яку пропонуємо тушкувати шматочками,
Качка, фарширована капустою
Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати воістину королівське страву під назвою «качка, фарширована капустою». Повірте, цей процес нескладний, головне,
Фарширована качка
Любите фаршировану птицю? Тоді і фарширувати качку напевно вмієте. Але ми все ж розповімо вам кілька рецептів. Так у цій статті є рекомендації з
Качка з грибами
Качка, запечена цілком - відмінний варіант святкового вечері. Зазвичай її фарширують яблуками і чорносливом. Але сьогодні ми поговоримо про качку з
Качка з овочами в духовці
Не знаєте такого корисного і смачного приготувати на вечерю? Пропонуємо універсальний варіант - качку з овочами в духовці. Таке просте блюдо