Качка, фарширована капустою
Важко уявити собі запечену качку цілком на звичайному буденному вечері, а от приготувати фаршировану птицю на свято – інша справа. Якщо свято не за горами, то спробуйте один з представлених нижче рецептів качки фаршированої капустою.
Інгредієнти:
качина тушка - 1 шт. (близько 15 кг);
кислі яблука - 2 шт.;
квашена капуста - 230 г;
цибуля ріпчаста - 70 г;
часникові зубки - 4-6 шт.
Приготування
Розігрійте трохи олії в сотейнику і викладіть в нього квашену капусту, а разом з нею яблука і ріпчасту цибулю, нарізані шматочками однакового розміру. Коли начинка пустить сік, покладіть в сотейник часникові зубки, все щедро приправити морською сіллю і приберіть з вогню – аромати компонентів начинки вже встигли поспілкуватися між собою. Наповніть порожнину в качиної тушці капустою і яблуками, а вхідний отвір зафіксуйте шпажкою. Ніжки птиці зв'яжіть між собою.
Приготування фаршированої качки займе 45 хвилин при 185 градусах, а потім ще півгодини при 220 градусах.
Не обов'язково запікати всю птицю цілком, спробуйте замінити цілу тушку однієї лише качиної ніжкою або грудкою, як ми зробимо це в наступному рецепті.
Інгредієнти:
качина грудка - 640 г;
кисла капуста - 170 г;
жменя чорносливу;
бекон - 60 г;
чебрець, морська сіль - по щіпці.
Приготування
Очистіть ягоди чорносливу від кісточок і наріжте їх. Подрібнений сухофрукт з'єднайте з кислою капустою. На сковороді обсмажте скибочки бекону, а витопився жир використовуйте для обжарювання капусти, на все про все – 4-6 хвилин. У фіналі приправте начинку чебрецем і сіллю.
Качині грудки розрізати на кшталт «книжки», на зріз покладіть начинку, накрийте другою половиною і замотайте шпагатом. Запечена фарширована качка повинна готуватися при чергових 180 градусах 40 хвилин.
Інгредієнти:
вершкове масло - 35 г;
капуста червоноголова (середнього розміру) - 1 шт.;
гвоздика - 5 бутонів;
листя лавра - 2 шт.;
червоний винний оцет - 45 мл;
чорнослив - 7 шт.;
цукор - 10 г;
качина тушка - 1 шт. (близько 2 кг).
Приготування
Довівши духовку до 180 градусів, розтопіть масло і спасеруйте на ньому нашатковану капусту з гвоздикою і лавром. До ароматної суміші покладіть шматочки чорносливу, посипте все цукром і тушкуйте до карамелізації. Наповніть качку капустяної начинки і запікайте 45 хвилин.
Качка, фарширована квашеною капустою і яблуками в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Розігрійте трохи олії в сотейнику і викладіть в нього квашену капусту, а разом з нею яблука і ріпчасту цибулю, нарізані шматочками однакового розміру. Коли начинка пустить сік, покладіть в сотейник часникові зубки, все щедро приправити морською сіллю і приберіть з вогню – аромати компонентів начинки вже встигли поспілкуватися між собою. Наповніть порожнину в качиної тушці капустою і яблуками, а вхідний отвір зафіксуйте шпажкою. Ніжки птиці зв'яжіть між собою.
Приготування фаршированої качки займе 45 хвилин при 185 градусах, а потім ще півгодини при 220 градусах.
Фарширована качка в духовці
Не обов'язково запікати всю птицю цілком, спробуйте замінити цілу тушку однієї лише качиної ніжкою або грудкою, як ми зробимо це в наступному рецепті.
Інгредієнти:
Приготування
Очистіть ягоди чорносливу від кісточок і наріжте їх. Подрібнений сухофрукт з'єднайте з кислою капустою. На сковороді обсмажте скибочки бекону, а витопився жир використовуйте для обжарювання капусти, на все про все – 4-6 хвилин. У фіналі приправте начинку чебрецем і сіллю.
Качині грудки розрізати на кшталт «книжки», на зріз покладіть начинку, накрийте другою половиною і замотайте шпагатом. Запечена фарширована качка повинна готуватися при чергових 180 градусах 40 хвилин.
Як приготувати фаршировану качку в духовці цілком?
Інгредієнти:
Приготування
Довівши духовку до 180 градусів, розтопіть масло і спасеруйте на ньому нашатковану капусту з гвоздикою і лавром. До ароматної суміші покладіть шматочки чорносливу, посипте все цукром і тушкуйте до карамелізації. Наповніть качку капустяної начинки і запікайте 45 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Качка, фарширована яблуками
Любите смажену в духовці качечку? Спробуйте її нафарширувати? Чому? Та чим завгодно! Наприклад, яблуками. Це самий простий і швидкий спосіб
Фарширована качка
Любите фаршировану птицю? Тоді і фарширувати качку напевно вмієте. Але ми все ж розповімо вам кілька рецептів. Так у цій статті є рекомендації з
Качка, фарширована рисом
Качка чудово поєднується з рисом, а тому саме цією крупою її найчастіше начиняють. Хочете спробувати таку смакоту? Значить наша стаття якраз до
Качка, фарширована гречкою
Фарширована качка - святкове блюдо. Тому готується воно не надто часто. Ну а коли на кухні з'являється тушка качки, то відразу ж починаються питання.
Качка в духовці з рисом
Запечена качка - дивовижне смачне святкове блюдо. Її готують з чорносливом, яблуками, апельсинами, гречкою і т. д. Але сьогодні ми поговоримо з вами
Качка з квашеною капустою
Зазвичай качку готують за класичним рецептом, запікаючи в яблуках. Ми ж вам пропонуємо приготувати не менш смачне блюдо - качку з квашеною капустою.