Вернуться назад Распечатать

Качка, фарширована капустою

Качка, фарширована капустою
Важко уявити собі запечену качку цілком на звичайному буденному вечері, а от приготувати фаршировану птицю на свято – інша справа. Якщо свято не за горами, то спробуйте один з представлених нижче рецептів качки фаршированої капустою.

Качка, фарширована квашеною капустою і яблуками в духовці


Інгредієнти:

  • качина тушка - 1 шт. (близько 15 кг);

  • кислі яблука - 2 шт.;

  • квашена капуста - 230 г;

  • цибуля ріпчаста - 70 г;

  • часникові зубки - 4-6 шт.


  • Приготування
    Розігрійте трохи олії в сотейнику і викладіть в нього квашену капусту, а разом з нею яблука і ріпчасту цибулю, нарізані шматочками однакового розміру. Коли начинка пустить сік, покладіть в сотейник часникові зубки, все щедро приправити морською сіллю і приберіть з вогню – аромати компонентів начинки вже встигли поспілкуватися між собою. Наповніть порожнину в качиної тушці капустою і яблуками, а вхідний отвір зафіксуйте шпажкою. Ніжки птиці зв'яжіть між собою.
    Приготування фаршированої качки займе 45 хвилин при 185 градусах, а потім ще півгодини при 220 градусах.

    Фарширована качка в духовці


    Не обов'язково запікати всю птицю цілком, спробуйте замінити цілу тушку однієї лише качиної ніжкою або грудкою, як ми зробимо це в наступному рецепті.
    Інгредієнти:

  • качина грудка - 640 г;

  • кисла капуста - 170 г;

  • жменя чорносливу;

  • бекон - 60 г;

  • чебрець, морська сіль - по щіпці.


  • Приготування
    Очистіть ягоди чорносливу від кісточок і наріжте їх. Подрібнений сухофрукт з'єднайте з кислою капустою. На сковороді обсмажте скибочки бекону, а витопився жир використовуйте для обжарювання капусти, на все про все – 4-6 хвилин. У фіналі приправте начинку чебрецем і сіллю.
    Качині грудки розрізати на кшталт «книжки», на зріз покладіть начинку, накрийте другою половиною і замотайте шпагатом. Запечена фарширована качка повинна готуватися при чергових 180 градусах 40 хвилин.

    Як приготувати фаршировану качку в духовці цілком?


    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 35 г;

  • капуста червоноголова (середнього розміру) - 1 шт.;

  • гвоздика - 5 бутонів;
  • Качка, фарширована капустою

  • листя лавра - 2 шт.;

  • червоний винний оцет - 45 мл;

  • чорнослив - 7 шт.;

  • цукор - 10 г;

  • качина тушка - 1 шт. (близько 2 кг).


  • Приготування
    Довівши духовку до 180 градусів, розтопіть масло і спасеруйте на ньому нашатковану капусту з гвоздикою і лавром. До ароматної суміші покладіть шматочки чорносливу, посипте все цукром і тушкуйте до карамелізації. Наповніть качку капустяної начинки і запікайте 45 хвилин.