Важко уявити собі запечену качку цілком на звичайному буденному вечері, а от приготувати фаршировану птицю на свято – інша справа. Якщо свято не за горами, то спробуйте один з представлених нижче рецептів качки фаршированої капустою.
Качка, фарширована квашеною капустою і яблуками в духовці
Інгредієнти: качина тушка - 1 шт. (близько 15 кг); кислі яблука - 2 шт.; квашена капуста - 230 г; цибуля ріпчаста - 70 г; часникові зубки - 4-6 шт. Приготування Розігрійте трохи олії в сотейнику і викладіть в нього квашену капусту, а разом з нею яблука і ріпчасту цибулю, нарізані шматочками однакового розміру. Коли начинка пустить сік, покладіть в сотейник часникові зубки, все щедро приправити морською сіллю і приберіть з вогню – аромати компонентів начинки вже встигли поспілкуватися між собою. Наповніть порожнину в качиної тушці капустою і яблуками, а вхідний отвір зафіксуйте шпажкою. Ніжки птиці зв'яжіть між собою.
Приготування фаршированої качки займе 45 хвилин при 185 градусах, а потім ще півгодини при 220 градусах.
Фарширована качка в духовці
Не обов'язково запікати всю птицю цілком, спробуйте замінити цілу тушку однієї лише качиної ніжкою або грудкою, як ми зробимо це в наступному рецепті.
Інгредієнти: качина грудка - 640 г; кисла капуста - 170 г; жменя чорносливу; бекон - 60 г; чебрець, морська сіль - по щіпці. Приготування Очистіть ягоди чорносливу від кісточок і наріжте їх. Подрібнений сухофрукт з'єднайте з кислою капустою. На сковороді обсмажте скибочки бекону, а витопився жир використовуйте для обжарювання капусти, на все про все – 4-6 хвилин. У фіналі приправте начинку чебрецем і сіллю.
Качині грудки розрізати на кшталт «книжки», на зріз покладіть начинку, накрийте другою половиною і замотайте шпагатом. Запечена фарширована качка повинна готуватися при чергових 180 градусах 40 хвилин.
Як приготувати фаршировану качку в духовці цілком?
Інгредієнти: вершкове масло - 35 г; капуста червоноголова (середнього розміру) - 1 шт.; гвоздика - 5 бутонів; листя лавра - 2 шт.; червоний винний оцет - 45 мл; чорнослив - 7 шт.; цукор - 10 г; качина тушка - 1 шт. (близько 2 кг). Приготування Довівши духовку до 180 градусів, розтопіть масло і спасеруйте на ньому нашатковану капусту з гвоздикою і лавром. До ароматної суміші покладіть шматочки чорносливу, посипте все цукром і тушкуйте до карамелізації. Наповніть качку капустяної начинки і запікайте 45 хвилин.