Приготувати качку куди важче, ніж звичне багатьом курку, саме тому вона стає головною гостею на наших святкових столах значно рідше. При цьому з самим запіканням птиці проблем виникнути не повинно, а от неправильна підготовка тушки і приправ для неї може дуже зіпсувати ніжне качине м'ясо. Цей матеріал ми вирішили присвятити рецептами качки в духовці з картоплею.
Качка, запечена в духовці з картоплею і інжиром
Якщо вам набрид традиційний картопляний гарнір , то змішайте бульби з шматочками інжиру, які, карамелизируясь, набувають цікаву текстуру та надають страві легку насолоду.
Інгредієнти: качка - 26 кг; ріпчаста цибуля - 135 г; розмарин - 3-4 гілочки; картопля - 740 г; інжир - 360 р. Приготування Перед тим, як приготувати качку з картоплею в духовці, зріжте весь внутрішній жир на тушці і з допомогою шпажки проробіть кілька надколов на інших місцях скупчення жиру у птаха, ніби гомілок і стегон. Гострим ножем ледь надріжте шкірку на грудці, не зачіпаючи м'ясо. В порожнину птиці покладіть розрізану навпіл цибулину і гілочки розмарину. Натріть тушку сіллю з перцем, викладіть на деко. Туди ж влити чверть склянки води. Залиште качку при 220 градусах 40 хвилин. Вся волога за цей час випарується, а деко наповниться жиром, який необхідно злити в окремий посуд. Близько чверті склянки жиру з'єднайте з скибочками картоплі і посоліть все. Поверніть качку з картоплею в духовку і залиште ще на годину. По закінченні часу викладіть на деко інжир і запікайте ще 6-8 хвилин.
Рецепт качки запеченої в духовці з картоплею і яблуками
Інгредієнти: качка - 28 кг; яблука - 115 г; картопля - 210 г; ріпчаста цибуля - 65 г; часникові зубки - 4 шт. Приготування В ступі розітріть часникові зубки з пучкою солі. Натріть отриманою пастою птицю зовні і всередині.
Очищені картопляні бульби крупно наріжте. На шматочки аналогічного розміру розділіть і яблука з цибулею. Наповніть картоплею, яблуками і цибулею порожнину птиці, а отвір зафіксуйте шпажкою. Перші 40 хвилин запікайте качку з картоплею в рукаві в духовці при 180 градусах, а потім зніміть рукав і залиште птаха вже при 220 градусах ще на 45-55 хвилин.
В самому кінці качка, фарширована картоплею в духовці готується при 260 градусах, але не більше 15-18 хвилин, щоб шкіра встигла добре підрум'янитися, але м'ясо не пересихало.