Як замаринувати качку для запікання в духовці?
Качка завжди була коронною стравою на будь-якому столі, особливо новорічний, і в переддень наближаються свят особливо актуальною стає тема кращого маринаду для приготування цієї смачної птиці.
Нижче ми розповімо, як можна замаринувати качку для запікання в духовці і запропонуємо рецепт приготування фаршированої птиці з яблуками.
Інгредієнти:
тушка качки – 1 шт.;
яблука – 450 г;
апельсини – 550 г;
часник – 2 головки;
сік лимона – 20 мл;
олія рослинна рафінована – 55 мл;
майоран – 5 г;
базилік сушений – 5 г;
червоний мелений перець – 5 р;
чорний мелений перець – 5 р;
приправа для птиці – 10 г;
сіль.
Приготування
Готуємо маринад для качки. До рослинного масла без запаху додаємо приправу для курки, майоран, базилік, мелений червоний і чорний перець, сіль і видавлюємо через прес шість-сім зубчиків попередньо очищеного часнику, додаємо сік одного апельсина і перемішуємо.
Поки настоюється маринад, обробляємо тушку качки. Промиваємо її, при необхідності позбавляє від нутрощів, знову промиваємо й обсушуємо. Щедро натираємо птицю приготовленої пряною сумішшю всередині і зовні, а потім визначаємо у пакет разом із залишками маринаду і ставимо в прохолодне місце на кілька годин.
Безпосередньо перед запіканням включаємо розігріватися духовку, встановивши її на температурний режим 220 градусів, і готуємо наповнення для качки. Подрібнюємо тельбухи, яблучка позбавляємо від шкірки і серцевини і нарізаємо невеликими часточками або кубиками і скроплюємо лимонним соком, що залишився часник чистимо і шаткуємо пластинами. Змішуємо яблука з потрохами і часником, додати майоран, базилік, перець і сіль, перемішуємо і наповнюємо отриманою масою черевце качки. Зшиваємо потім шкуру ниткою або складаємо зубочистками.
Деко або форму вистилаємо кількома листами фольги, на дно викладаємо гуртки апельсин, зверху розміщуємо нафаршировану тушку качки, прикриваємо двома листами фольги і запечатуємо.
Ставимо страву вже в прогріту духовку, запікаємо двадцять хвилин, а потім знижуємо температуру до 180 градусів і готуємо ще дві години. Тепер знімаємо верхній аркуш фольги і запікаємо качку ще сорок хвилин, періодично поливаючи выделившимися соками.
По готовності рум'яну птицю викладаємо на блюдо і декоруємо зеленню і свіжими апельсинами.
Інгредієнти:
тушка качки – 1 шт.;
вино червоне сухе – 60 мл;
винний оцет 6% – 40 мл;
часник – 3-4 зубчики;
мед – 70 г;
олія рослинна рафінована – 35 мл;
мелений імбир – 5 г;
мелена кориця – 5 г;
мелений мускатний горіх – 5 г;
чорний мелений перець – 5 р;
сіль – 15 г або по смаку.
Приготування
Спочатку готуємо маринад. Для цього чистимо і видавлюємо часник, змішуємо його з сіллю, додаємо мелений імбир, мускатний горіх, корицю і перець, перемішуємо і закладаємо мед і рослинне масло. Розтираємо масу гарненько товкачем або пробиваємо блендером дочиста. Тепер вливаємо вино і винний оцет і перемішуємо до однорідності.
Підготовлений належним чином тушку качки натираємо з усіх боків приготовленої винної сумішшю, укладаємо в гусятницю або іншу ємність і залишки маринаду виливаємо зверху. Ідеально, коли качка буде маринуватися протягом доби, але якщо ви не маєте часу, то можна приступати до запіканню вже через дванадцять годин. Протягом всього часу просочування періодично перевертаємо тушку на іншу сторону.
Приступаючи до запіканню качки в духовці обов'язково промаківающімі її від вологи маринаду серветками. Сам процес приготування в духовці ідентичний описаному в попередньому рецепті, за тим винятком, що після зняття фольги в даному випадку качку треба поливати маринадом.
Нижче ми розповімо, як можна замаринувати качку для запікання в духовці і запропонуємо рецепт приготування фаршированої птиці з яблуками.
Качка, маринована і запечена в духовці - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо маринад для качки. До рослинного масла без запаху додаємо приправу для курки, майоран, базилік, мелений червоний і чорний перець, сіль і видавлюємо через прес шість-сім зубчиків попередньо очищеного часнику, додаємо сік одного апельсина і перемішуємо.
Поки настоюється маринад, обробляємо тушку качки. Промиваємо її, при необхідності позбавляє від нутрощів, знову промиваємо й обсушуємо. Щедро натираємо птицю приготовленої пряною сумішшю всередині і зовні, а потім визначаємо у пакет разом із залишками маринаду і ставимо в прохолодне місце на кілька годин.
Безпосередньо перед запіканням включаємо розігріватися духовку, встановивши її на температурний режим 220 градусів, і готуємо наповнення для качки. Подрібнюємо тельбухи, яблучка позбавляємо від шкірки і серцевини і нарізаємо невеликими часточками або кубиками і скроплюємо лимонним соком, що залишився часник чистимо і шаткуємо пластинами. Змішуємо яблука з потрохами і часником, додати майоран, базилік, перець і сіль, перемішуємо і наповнюємо отриманою масою черевце качки. Зшиваємо потім шкуру ниткою або складаємо зубочистками.
Деко або форму вистилаємо кількома листами фольги, на дно викладаємо гуртки апельсин, зверху розміщуємо нафаршировану тушку качки, прикриваємо двома листами фольги і запечатуємо.
Ставимо страву вже в прогріту духовку, запікаємо двадцять хвилин, а потім знижуємо температуру до 180 градусів і готуємо ще дві години. Тепер знімаємо верхній аркуш фольги і запікаємо качку ще сорок хвилин, періодично поливаючи выделившимися соками.
По готовності рум'яну птицю викладаємо на блюдо і декоруємо зеленню і свіжими апельсинами.
Як маринувати качку в вині з медом для запікання в духовці?
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку готуємо маринад. Для цього чистимо і видавлюємо часник, змішуємо його з сіллю, додаємо мелений імбир, мускатний горіх, корицю і перець, перемішуємо і закладаємо мед і рослинне масло. Розтираємо масу гарненько товкачем або пробиваємо блендером дочиста. Тепер вливаємо вино і винний оцет і перемішуємо до однорідності.
Підготовлений належним чином тушку качки натираємо з усіх боків приготовленої винної сумішшю, укладаємо в гусятницю або іншу ємність і залишки маринаду виливаємо зверху. Ідеально, коли качка буде маринуватися протягом доби, але якщо ви не маєте часу, то можна приступати до запіканню вже через дванадцять годин. Протягом всього часу просочування періодично перевертаємо тушку на іншу сторону.
Приступаючи до запіканню качки в духовці обов'язково промаківающімі її від вологи маринаду серветками. Сам процес приготування в духовці ідентичний описаному в попередньому рецепті, за тим винятком, що після зняття фольги в даному випадку качку треба поливати маринадом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Страви з качки в духовці – прості рецепти
Качку складно вважати простий у приготуванні, однак рецепти, представлені далі, максимально адаптовані саме для недосвідчених кулінарів. Докладно
Качка з яблуками в духовці
Для гарячого страви на святковому столі ідеально підійде запечена качка в яблуках. Якщо вам здається, що це банально, то ми розвіємо ваші сумніви
Качка в рукаві в духовці
Качине м'ясо складно назвати дієтичним продуктом, але тим не менш воно володіє рядом корисних властивостей. А ще качка виходить дуже соковитою,
Качка з айвою
Качка з айвою - оригінальне і вишукане блюдо, яке припаде до смаку і дорослим і дітям. Приготувати таку смакота не складе особливої праці. Ми для вас
Качка з медом і гірчицею
Качка з медом і гірчицею - приголомшливо святковий і ошатне блюдо, яке прикрасить будь-який стіл і викличе масу позитивних емоцій у гостей.
Запечена качка
Качка, запечена в духовці - смачне блюдо для святкового столу. Способів її приготування досить багато. У нашій статті ми зібрали кілька простих і