Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Качка з яблуками в духовці

Качка з яблуками в духовці

21-06-2015, 11:37
1 199
Качка з яблуками в духовці
Пропонуємо вашій увазі кілька рецептів приготування смачної качки з яблуками. Блюдо виходить неймовірно соковитим і оригінальним, завдяки пікантну нотку, яку надають фрукти.

Рецепт приготування качки з яблуками


Інгредієнти:

  • тушка качки – 1 шт.;

  • яблука – 2 шт.;

  • часник – 2 зубчики;

  • апельсин – 1 шт.


  • Для маринаду:

  • олія оливкова – 30 мл;

  • часник – 3 зубчики;

  • апельсин – 1 шт.;

  • спеції для птиці.


  • Приготування
    Для приготування фаршированої качки з яблуками зробимо спочатку маринад для м'яса. Отже, в глибоку тарілку наливаємо необхідну кількість оливкової олії, додаємо сіль, спеції і видавлюємо через прес часник. Апельсин чистимо, обробляємо на шматочки і видавлюємо в миску сік. Перемішуємо отриману суміш віночком і залишаємо настоюватися приблизно на 10 хвилин. Цим часом качку обробляємо, намазуємо зовні і всередині маринадом і загортаємо птицю в пакет.
    Тепер приступаємо до приготування начинки: всі качині потрухи ріжемо дрібненькими шматочками, а очищений часник шаткуємо тонкими пластинками. Яблука промиваємо, чистимо від шкірки, розрізаємо навпіл і вирізаємо серединки. Потім подрібнюємо їх кубиками і кидаємо до часнику і потрухів. Злегка скроплюємо все лимонним соком, посипаємо начинку рубаним базиліком і перемішуємо. Фаршируємо отриманою масою нашу качку, гарненько утрамбовуючи. Після забивання зашиваємо отвір звичайними нитками і поміщаємо птицю назад в пакет години на 2.
    На деко викладаємо два аркуші фольги і промазуємо їх маслом. Апельсин моєму, зрізаємо зайве, нарізаємо його тонкими кільцями і викладаємо кілька на фольгу. Зверху кладемо спиною вниз фаршировану тушку і зверху покриваємо залишилися апельсиновими скибочками. Тепер акуратно загортаємо качку з яблуками у фольгу і ставимо у розігріту духовку до максимальної температури. Запікаємо птицю 30 хвилин, після чого зменшуємо вогонь на половину - і засікаємо приблизно 25 години. Після закінчення часу, обережно розгортаємо птицю і запікаємо без фольги до появи скоринки, періодично поливаючи її виділився жиром. Потім перекладаємо її на велике блюдо, прикрашаємо свіжою зеленню і шматочками свіжого апельсина.

    Качка з чорносливом і яблуками


    Інгредієнти:

  • картопля – 1 кг;

  • яблука – 3 шт.;

  • сіль;

  • тушка качки – 1 шт.;

  • олія оливкова;

  • цукровий пісок – 25 г;

  • лимонний сік;

  • чорнослив – 200 г;

  • чебрець – 1 гілочка;

  • рідкий мед – 15 мл


  • Для соусу:

  • портвейн – 50 мл;

  • борошно – 5 р;

  • чорнослив – 7 шт.


  • Приготування
    Щоб приготувати качку з яблуками в рукаві, птицю обробляємо, промиваємо і даємо їй гарненько стекти. Після цього натираємо тушку зовні і всередині спеціями і пряними травами: куркумою, петрушкою і базиліком. Потім кладемо її в каструлю, накриваємо кришкою і залишаємо маринуватися. А цим часом беремо чорнослив, промиваємо його і замочуємо на 15 хвилин у гарячій воді. Далі просушуємо його на рушник і поділяємо на дві половинки. З яблук вирізаємо серцевину і очищаємо за бажанням від шкірки. Нарізаємо фрукти невеликими кубиками і збризкуємо їх лимонним соком.
    Тепер з'єднуємо всі підготовлені інгредієнти в одній мисці, посипаємо цукром і перемішуємо. Отриманою масою начиняємо птицю, закріплюємо отвір зубочистками, обмазуємо її медом і викладаємо її в рукав для запікання, а потім на деко спинкою вниз, промазанный
    Качка з яблуками в духовці
    заздалегідь оливковою олією. На грудці робимо ножем часті, але неглибокі надрізи. Картоплю чистимо, промиваємо, розрізаємо на 4 частини і викладаємо навколо птахи, туго зав'язуємо рукав і зверху робимо отвори.
    Духовку заздалегідь прогріваємо до температури 190°С і випікаємо качку протягом 2 годин. А цим часом давайте зробимо поки соус. Для цього виливаємо в миску портвейн і нагріваємо його на повільному вогні хвилин 5 а потім всипаємо вказану кількість борошна, постійно заважаючи. Потім кидаємо дрібно порізаний чорнослив і варимо масу ще кілька хвилин. Викладаємо тушку на тарілку і подаємо, полив запечену качку з яблуками, чорносливом приготованим соусом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Качка в рукаві в духовці
    Качка в рукаві в духовці
    Качине м'ясо складно назвати дієтичним продуктом, але тим не менш воно володіє рядом корисних властивостей. А ще качка виходить дуже соковитою,
    Качка, фарширована яблуками
    Качка, фарширована яблуками
    Любите смажену в духовці качечку? Спробуйте її нафарширувати? Чому? Та чим завгодно! Наприклад, яблуками. Це самий простий і швидкий спосіб
    Качка в духовці з рисом
    Качка в духовці з рисом
    Запечена качка - дивовижне смачне святкове блюдо. Її готують з чорносливом, яблуками, апельсинами, гречкою і т. д. Але сьогодні ми поговоримо з вами
    Запечена качка
    Запечена качка
    Качка, запечена в духовці - смачне блюдо для святкового столу. Способів її приготування досить багато. У нашій статті ми зібрали кілька простих і
    Качка з чорносливом і яблуками
    Качка з чорносливом і яблуками
    Так склалося, що качку ми подаємо найчастіше до святкового столу. Дійсно, з качки можна приготувати чудове святкове частування. А якщо начинити качку
    Гуска з чорносливом і яблуками
    Гуска з чорносливом і яблуками
    Запечений гусак - це традиційне Різдвяне блюдо в багатьох європейських країнах. Фарширувати його можна різними фруктами і крупами. І сьогодні ми