Качка з яблуками в духовці
Пропонуємо вашій увазі кілька рецептів приготування смачної качки з яблуками. Блюдо виходить неймовірно соковитим і оригінальним, завдяки пікантну нотку, яку надають фрукти.
Інгредієнти:
тушка качки – 1 шт.;
яблука – 2 шт.;
часник – 2 зубчики;
апельсин – 1 шт.
Для маринаду:
олія оливкова – 30 мл;
часник – 3 зубчики;
апельсин – 1 шт.;
спеції для птиці.
Приготування
Для приготування фаршированої качки з яблуками зробимо спочатку маринад для м'яса. Отже, в глибоку тарілку наливаємо необхідну кількість оливкової олії, додаємо сіль, спеції і видавлюємо через прес часник. Апельсин чистимо, обробляємо на шматочки і видавлюємо в миску сік. Перемішуємо отриману суміш віночком і залишаємо настоюватися приблизно на 10 хвилин. Цим часом качку обробляємо, намазуємо зовні і всередині маринадом і загортаємо птицю в пакет.
Тепер приступаємо до приготування начинки: всі качині потрухи ріжемо дрібненькими шматочками, а очищений часник шаткуємо тонкими пластинками. Яблука промиваємо, чистимо від шкірки, розрізаємо навпіл і вирізаємо серединки. Потім подрібнюємо їх кубиками і кидаємо до часнику і потрухів. Злегка скроплюємо все лимонним соком, посипаємо начинку рубаним базиліком і перемішуємо. Фаршируємо отриманою масою нашу качку, гарненько утрамбовуючи. Після забивання зашиваємо отвір звичайними нитками і поміщаємо птицю назад в пакет години на 2.
На деко викладаємо два аркуші фольги і промазуємо їх маслом. Апельсин моєму, зрізаємо зайве, нарізаємо його тонкими кільцями і викладаємо кілька на фольгу. Зверху кладемо спиною вниз фаршировану тушку і зверху покриваємо залишилися апельсиновими скибочками. Тепер акуратно загортаємо качку з яблуками у фольгу і ставимо у розігріту духовку до максимальної температури. Запікаємо птицю 30 хвилин, після чого зменшуємо вогонь на половину - і засікаємо приблизно 25 години. Після закінчення часу, обережно розгортаємо птицю і запікаємо без фольги до появи скоринки, періодично поливаючи її виділився жиром. Потім перекладаємо її на велике блюдо, прикрашаємо свіжою зеленню і шматочками свіжого апельсина.
Інгредієнти:
картопля – 1 кг;
яблука – 3 шт.;
сіль;
тушка качки – 1 шт.;
олія оливкова;
цукровий пісок – 25 г;
лимонний сік;
чорнослив – 200 г;
чебрець – 1 гілочка;
рідкий мед – 15 мл
Для соусу:
портвейн – 50 мл;
борошно – 5 р;
чорнослив – 7 шт.
Приготування
Щоб приготувати качку з яблуками в рукаві, птицю обробляємо, промиваємо і даємо їй гарненько стекти. Після цього натираємо тушку зовні і всередині спеціями і пряними травами: куркумою, петрушкою і базиліком. Потім кладемо її в каструлю, накриваємо кришкою і залишаємо маринуватися. А цим часом беремо чорнослив, промиваємо його і замочуємо на 15 хвилин у гарячій воді. Далі просушуємо його на рушник і поділяємо на дві половинки. З яблук вирізаємо серцевину і очищаємо за бажанням від шкірки. Нарізаємо фрукти невеликими кубиками і збризкуємо їх лимонним соком.
Тепер з'єднуємо всі підготовлені інгредієнти в одній мисці, посипаємо цукром і перемішуємо. Отриманою масою начиняємо птицю, закріплюємо отвір зубочистками, обмазуємо її медом і викладаємо її в рукав для запікання, а потім на деко спинкою вниз, промазанный заздалегідь оливковою олією. На грудці робимо ножем часті, але неглибокі надрізи. Картоплю чистимо, промиваємо, розрізаємо на 4 частини і викладаємо навколо птахи, туго зав'язуємо рукав і зверху робимо отвори.
Духовку заздалегідь прогріваємо до температури 190°С і випікаємо качку протягом 2 годин. А цим часом давайте зробимо поки соус. Для цього виливаємо в миску портвейн і нагріваємо його на повільному вогні хвилин 5 а потім всипаємо вказану кількість борошна, постійно заважаючи. Потім кидаємо дрібно порізаний чорнослив і варимо масу ще кілька хвилин. Викладаємо тушку на тарілку і подаємо, полив запечену качку з яблуками, чорносливом приготованим соусом.
Рецепт приготування качки з яблуками
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Для приготування фаршированої качки з яблуками зробимо спочатку маринад для м'яса. Отже, в глибоку тарілку наливаємо необхідну кількість оливкової олії, додаємо сіль, спеції і видавлюємо через прес часник. Апельсин чистимо, обробляємо на шматочки і видавлюємо в миску сік. Перемішуємо отриману суміш віночком і залишаємо настоюватися приблизно на 10 хвилин. Цим часом качку обробляємо, намазуємо зовні і всередині маринадом і загортаємо птицю в пакет.
Тепер приступаємо до приготування начинки: всі качині потрухи ріжемо дрібненькими шматочками, а очищений часник шаткуємо тонкими пластинками. Яблука промиваємо, чистимо від шкірки, розрізаємо навпіл і вирізаємо серединки. Потім подрібнюємо їх кубиками і кидаємо до часнику і потрухів. Злегка скроплюємо все лимонним соком, посипаємо начинку рубаним базиліком і перемішуємо. Фаршируємо отриманою масою нашу качку, гарненько утрамбовуючи. Після забивання зашиваємо отвір звичайними нитками і поміщаємо птицю назад в пакет години на 2.
На деко викладаємо два аркуші фольги і промазуємо їх маслом. Апельсин моєму, зрізаємо зайве, нарізаємо його тонкими кільцями і викладаємо кілька на фольгу. Зверху кладемо спиною вниз фаршировану тушку і зверху покриваємо залишилися апельсиновими скибочками. Тепер акуратно загортаємо качку з яблуками у фольгу і ставимо у розігріту духовку до максимальної температури. Запікаємо птицю 30 хвилин, після чого зменшуємо вогонь на половину - і засікаємо приблизно 25 години. Після закінчення часу, обережно розгортаємо птицю і запікаємо без фольги до появи скоринки, періодично поливаючи її виділився жиром. Потім перекладаємо її на велике блюдо, прикрашаємо свіжою зеленню і шматочками свіжого апельсина.
Качка з чорносливом і яблуками
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Щоб приготувати качку з яблуками в рукаві, птицю обробляємо, промиваємо і даємо їй гарненько стекти. Після цього натираємо тушку зовні і всередині спеціями і пряними травами: куркумою, петрушкою і базиліком. Потім кладемо її в каструлю, накриваємо кришкою і залишаємо маринуватися. А цим часом беремо чорнослив, промиваємо його і замочуємо на 15 хвилин у гарячій воді. Далі просушуємо його на рушник і поділяємо на дві половинки. З яблук вирізаємо серцевину і очищаємо за бажанням від шкірки. Нарізаємо фрукти невеликими кубиками і збризкуємо їх лимонним соком.
Тепер з'єднуємо всі підготовлені інгредієнти в одній мисці, посипаємо цукром і перемішуємо. Отриманою масою начиняємо птицю, закріплюємо отвір зубочистками, обмазуємо її медом і викладаємо її в рукав для запікання, а потім на деко спинкою вниз, промазанный заздалегідь оливковою олією. На грудці робимо ножем часті, але неглибокі надрізи. Картоплю чистимо, промиваємо, розрізаємо на 4 частини і викладаємо навколо птахи, туго зав'язуємо рукав і зверху робимо отвори.
Духовку заздалегідь прогріваємо до температури 190°С і випікаємо качку протягом 2 годин. А цим часом давайте зробимо поки соус. Для цього виливаємо в миску портвейн і нагріваємо його на повільному вогні хвилин 5 а потім всипаємо вказану кількість борошна, постійно заважаючи. Потім кидаємо дрібно порізаний чорнослив і варимо масу ще кілька хвилин. Викладаємо тушку на тарілку і подаємо, полив запечену качку з яблуками, чорносливом приготованим соусом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Качка в рукаві в духовці
Качине м'ясо складно назвати дієтичним продуктом, але тим не менш воно володіє рядом корисних властивостей. А ще качка виходить дуже соковитою,
Качка, фарширована яблуками
Любите смажену в духовці качечку? Спробуйте її нафарширувати? Чому? Та чим завгодно! Наприклад, яблуками. Це самий простий і швидкий спосіб
Качка в духовці з рисом
Запечена качка - дивовижне смачне святкове блюдо. Її готують з чорносливом, яблуками, апельсинами, гречкою і т. д. Але сьогодні ми поговоримо з вами
Запечена качка
Качка, запечена в духовці - смачне блюдо для святкового столу. Способів її приготування досить багато. У нашій статті ми зібрали кілька простих і
Качка з чорносливом і яблуками
Так склалося, що качку ми подаємо найчастіше до святкового столу. Дійсно, з качки можна приготувати чудове святкове частування. А якщо начинити качку
Гуска з чорносливом і яблуками
Запечений гусак - це традиційне Різдвяне блюдо в багатьох європейських країнах. Фарширувати його можна різними фруктами і крупами. І сьогодні ми