Пропонуємо вашій увазі кілька рецептів приготування смачної качки з яблуками. Блюдо виходить неймовірно соковитим і оригінальним, завдяки пікантну нотку, яку надають фрукти.
Рецепт приготування качки з яблуками
Інгредієнти: тушка качки – 1 шт.; яблука – 2 шт.; часник – 2 зубчики; апельсин – 1 шт. Для маринаду:
олія оливкова – 30 мл; часник – 3 зубчики; апельсин – 1 шт.; спеції для птиці. Приготування Для приготування фаршированої качки з яблуками зробимо спочатку маринад для м'яса. Отже, в глибоку тарілку наливаємо необхідну кількість оливкової олії, додаємо сіль, спеції і видавлюємо через прес часник. Апельсин чистимо, обробляємо на шматочки і видавлюємо в миску сік. Перемішуємо отриману суміш віночком і залишаємо настоюватися приблизно на 10 хвилин. Цим часом качку обробляємо, намазуємо зовні і всередині маринадом і загортаємо птицю в пакет.
Тепер приступаємо до приготування начинки: всі качині потрухи ріжемо дрібненькими шматочками, а очищений часник шаткуємо тонкими пластинками. Яблука промиваємо, чистимо від шкірки, розрізаємо навпіл і вирізаємо серединки. Потім подрібнюємо їх кубиками і кидаємо до часнику і потрухів. Злегка скроплюємо все лимонним соком, посипаємо начинку рубаним базиліком і перемішуємо. Фаршируємо отриманою масою нашу качку, гарненько утрамбовуючи. Після забивання зашиваємо отвір звичайними нитками і поміщаємо птицю назад в пакет години на 2.
На деко викладаємо два аркуші фольги і промазуємо їх маслом. Апельсин моєму, зрізаємо зайве, нарізаємо його тонкими кільцями і викладаємо кілька на фольгу. Зверху кладемо спиною вниз фаршировану тушку і зверху покриваємо залишилися апельсиновими скибочками. Тепер акуратно загортаємо качку з яблуками у фольгу і ставимо у розігріту духовку до максимальної температури. Запікаємо птицю 30 хвилин, після чого зменшуємо вогонь на половину - і засікаємо приблизно 25 години. Після закінчення часу, обережно розгортаємо птицю і запікаємо без фольги до появи скоринки, періодично поливаючи її виділився жиром. Потім перекладаємо її на велике блюдо, прикрашаємо свіжою зеленню і шматочками свіжого апельсина.
Качка з чорносливом і яблуками
Інгредієнти: картопля – 1 кг; яблука – 3 шт.; сіль; тушка качки – 1 шт.; олія оливкова; цукровий пісок – 25 г; лимонний сік; чорнослив – 200 г; чебрець – 1 гілочка; рідкий мед – 15 мл Для соусу:
портвейн – 50 мл; борошно – 5 р; чорнослив – 7 шт. Приготування Щоб приготувати качку з яблуками в рукаві, птицю обробляємо, промиваємо і даємо їй гарненько стекти. Після цього натираємо тушку зовні і всередині спеціями і пряними травами: куркумою, петрушкою і базиліком. Потім кладемо її в каструлю, накриваємо кришкою і залишаємо маринуватися. А цим часом беремо чорнослив, промиваємо його і замочуємо на 15 хвилин у гарячій воді. Далі просушуємо його на рушник і поділяємо на дві половинки. З яблук вирізаємо серцевину і очищаємо за бажанням від шкірки. Нарізаємо фрукти невеликими кубиками і збризкуємо їх лимонним соком.
Тепер з'єднуємо всі підготовлені інгредієнти в одній мисці, посипаємо цукром і перемішуємо. Отриманою масою начиняємо птицю, закріплюємо отвір зубочистками, обмазуємо її медом і викладаємо її в рукав для запікання, а потім на деко спинкою вниз, промазанный
заздалегідь оливковою олією. На грудці робимо ножем часті, але неглибокі надрізи. Картоплю чистимо, промиваємо, розрізаємо на 4 частини і викладаємо навколо птахи, туго зав'язуємо рукав і зверху робимо отвори.
Духовку заздалегідь прогріваємо до температури 190°С і випікаємо качку протягом 2 годин. А цим часом давайте зробимо поки соус. Для цього виливаємо в миску портвейн і нагріваємо його на повільному вогні хвилин 5 а потім всипаємо вказану кількість борошна, постійно заважаючи. Потім кидаємо дрібно порізаний чорнослив і варимо масу ще кілька хвилин. Викладаємо тушку на тарілку і подаємо, полив запечену качку з яблуками, чорносливом приготованим соусом.