Качка в рукаві в духовці
Качине м'ясо по праву вважається самим ароматним і смачним, але щоб воно вийшло соковитим і м'яким, необхідно знати деякі нюанси. Сьогодні ми розповімо вам рецепти приготування качки в рукаві в духовці, використовуючи які, ви зможете порадувати гостей святковим і святковою стравою.
Інгредієнти:
качка – 1 шт.;
солодкі яблука – 2 шт.;
часник – 2 зубчики;
апельсин – 1 шт.;
олія оливкова;
базилік – за смаком;
спеції.
Приготування
Отже, спочатку давайте приготуємо маринад для качки в рукаві. Для цього змішуємо в мисці оливкове масло з очищеним і видавленим через прес часником. Додаємо за смаком спеції і ретельно все перемішуємо. Далі беремо апельсин, моєму його, розрізаємо на 4 частини і видавлюємо в маринад сік. Розмішуємо масу і залишаємо хвилин на 10. Духовку заздалегідь запалюємо і прогріваємо до 180°С. Яблука обполіскуємо, витираємо насухо рушником, очищаємо від насіння, нарізаємо маленькими кубиками і скроплюємо лимонним соком. Тушку качки добре промиваємо зовні і всередині. Акуратно витягуємо всі нутрощі і знову споліскують. Після цього просушуємо її і ретельно промазуємо маринадом. Тепер наповнюємо яблуками і зашиваємо отвір щільними нитками. Після цього укладаємо птицю в рукав для запікання, закриваємо кліпсами і ставимо на деко. Запікаємо страву в духовці 2 години, а хвилин за 15 до готовності, ріжемо пакет і даємо тушці злегка підрум'янитися. Подаємо запечену качку в рукаві з будь-яким гарніром і овочами.
Інгредієнти:
тушка качки – 1 шт.;
апельсин – 1 шт.;
кориця – 1 паличка;
аніс – 3 шт.;
корінь петрушки і селери – по смаку.
Для маринаду:
коньяк – 3 ст. ложки;
гранатовий соус-3 ст. ложки;
спеції.
Приготування
Як приготувати качку в рукаві? Коріння кидаємо в підсолену воду, викладаємо оброблену качку і доводимо на середньому вогні до кипіння. Відварюємо тушку 20 хвилин, знімаючи піну, а потім виловлюємо птицю і відразу ж занурюємо в маринад. Для його приготування змішуємо коньяк з гранатовим соусом, додаємо сіль спеції. Все ретельно перемішуємо і охолоджуємо. Залишаємо качку на пару годин «відпочивати». А цим часом чистимо апельсин, обробляємо його на часточки, фаршируємо ними тушку зсередини і закріплюємо отвір зубочистками. Після цього занурюємо її в рукав і виливаємо залишки маринаду. Додаємо аніс, паличку кориці і апельсинову цедру. Зав'язуємо краю пакета, викладаємо на деко і відправляємо в духовку. Запікаємо страву 25 години при температурі 180°С. Ось і все, смачна качка в рукаві готова!
Інгредієнти:
свіжі печериці – 350 г;
спеції;
тушка качки – 2 кг;
картопля – 700 г;
цибулина – 2 шт.;
олія рослинна.
Приготування
Як приготувати соковиту качку в рукаві? Для початку очищаємо цибулини і шаткуємо їх півкільцями. Гриби обробляємо, рубаємо пластинами, а картопля подрібнюємо кубиками. Після того, як підготовлені овочі, пасеруємо на рослинній олії цибулю з грибами, підсолюємо їх по смаку. Далі викладаємо до них картоплю і обсмажуємо, помішуючи хвилин 7. Качку промиваємо, просушуємо, обробляємо, натираємо спеціями і наповнюємо обсмаженими овочами. Потім черевце акуратно зашиваємо нитками, щоб начинка не випала при запіканні. Відправляємо тушку в прогріту духовку і засікаємо приблизно 15 години. Щоб качка вийшла апетитною, з красивою рум'яною скоринкою, хвилин за 15 до готовності, акуратно розрізаємо рукав і доводимо страву до потрібного стану. Готову качку з овочами подаємо гарячою з будь-яким гарніром і салатами.
Качка з яблуками в рукаві
Інгредієнти:
Приготування
Отже, спочатку давайте приготуємо маринад для качки в рукаві. Для цього змішуємо в мисці оливкове масло з очищеним і видавленим через прес часником. Додаємо за смаком спеції і ретельно все перемішуємо. Далі беремо апельсин, моєму його, розрізаємо на 4 частини і видавлюємо в маринад сік. Розмішуємо масу і залишаємо хвилин на 10. Духовку заздалегідь запалюємо і прогріваємо до 180°С. Яблука обполіскуємо, витираємо насухо рушником, очищаємо від насіння, нарізаємо маленькими кубиками і скроплюємо лимонним соком. Тушку качки добре промиваємо зовні і всередині. Акуратно витягуємо всі нутрощі і знову споліскують. Після цього просушуємо її і ретельно промазуємо маринадом. Тепер наповнюємо яблуками і зашиваємо отвір щільними нитками. Після цього укладаємо птицю в рукав для запікання, закриваємо кліпсами і ставимо на деко. Запікаємо страву в духовці 2 години, а хвилин за 15 до готовності, ріжемо пакет і даємо тушці злегка підрум'янитися. Подаємо запечену качку в рукаві з будь-яким гарніром і овочами.
Качка з апельсинами в рукаві
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Як приготувати качку в рукаві? Коріння кидаємо в підсолену воду, викладаємо оброблену качку і доводимо на середньому вогні до кипіння. Відварюємо тушку 20 хвилин, знімаючи піну, а потім виловлюємо птицю і відразу ж занурюємо в маринад. Для його приготування змішуємо коньяк з гранатовим соусом, додаємо сіль спеції. Все ретельно перемішуємо і охолоджуємо. Залишаємо качку на пару годин «відпочивати». А цим часом чистимо апельсин, обробляємо його на часточки, фаршируємо ними тушку зсередини і закріплюємо отвір зубочистками. Після цього занурюємо її в рукав і виливаємо залишки маринаду. Додаємо аніс, паличку кориці і апельсинову цедру. Зав'язуємо краю пакета, викладаємо на деко і відправляємо в духовку. Запікаємо страву 25 години при температурі 180°С. Ось і все, смачна качка в рукаві готова!
Качка в рукаві з картоплею і грибами
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати соковиту качку в рукаві? Для початку очищаємо цибулини і шаткуємо їх півкільцями. Гриби обробляємо, рубаємо пластинами, а картопля подрібнюємо кубиками. Після того, як підготовлені овочі, пасеруємо на рослинній олії цибулю з грибами, підсолюємо їх по смаку. Далі викладаємо до них картоплю і обсмажуємо, помішуючи хвилин 7. Качку промиваємо, просушуємо, обробляємо, натираємо спеціями і наповнюємо обсмаженими овочами. Потім черевце акуратно зашиваємо нитками, щоб начинка не випала при запіканні. Відправляємо тушку в прогріту духовку і засікаємо приблизно 15 години. Щоб качка вийшла апетитною, з красивою рум'яною скоринкою, хвилин за 15 до готовності, акуратно розрізаємо рукав і доводимо страву до потрібного стану. Готову качку з овочами подаємо гарячою з будь-яким гарніром і салатами.
Рекомендуємо добрі рецепти
Качка, фарширована гречкою
Фарширована качка - святкове блюдо. Тому готується воно не надто часто. Ну а коли на кухні з'являється тушка качки, то відразу ж починаються питання.
Качка з айвою
Качка з айвою - оригінальне і вишукане блюдо, яке припаде до смаку і дорослим і дітям. Приготувати таку смакота не складе особливої праці. Ми для вас
Смажена качка
Смажена качка - чудове рішення для святкового столу. Її можна приготувати з апельсинами, яблуками, чорносливом, картоплею і т. д. Пропонуємо вам
Качка в духовці з рисом
Запечена качка - дивовижне смачне святкове блюдо. Її готують з чорносливом, яблуками, апельсинами, гречкою і т. д. Але сьогодні ми поговоримо з вами
Запечена качка
Качка, запечена в духовці - смачне блюдо для святкового столу. Способів її приготування досить багато. У нашій статті ми зібрали кілька простих і
Качка, фарширована грибами
Щоб приготувати таке незвичайне і смачне на стіл? Це питання завжди хвилює багатьох господарок напередодні будь-якого свята. Пропонуємо вам