Приготування страв в рукаві дозволяє максимально зберегти соковитість і робить їх смак більш насиченим і привабливим. Сьогодні ми розповімо, як запекти з участю даного кухонного винаходу качку.
Рецепт запеченої качки в духовці, в рукаві з яблуками
Інгредієнти: середня тушка качки – 17-2 кг; яблука антонівські – 220 г; свежесмолотая суміш перців – 2-3 щіпки; сіль поварена – 2-3 щіпки; ароматні сухі трави на свій вибір – за смаком; Для маринаду:
сік лимонний – 65 мл; імбирний корінь – 25 г; соус соєвий – 65 мл; мед квітковий – 40 г; бальзамічний оцет – 5 мл; рослинна олія без аромату – 25 мл; свежесмолотая суміш перців – 2-3 щіпки; сіль поварена – 1-2 щіпки. Приготування Для того щоб запекти качку в духовці в рукаві, її треба попередньо замаринувати. Для цього підготовлену тушку птиці натираємо кухонною сіллю і свежесмолотой сумішшю перчиком, зовні і зсередини, а потім змішуємо в мисці всі інгредієнти для маринаду і приправляємо птицю з усіх боків отриманої пряною сумішшю. Поміщаємо качку в поліетиленовий пакет і залишаємо на нижній полиці холодильника на добу.
Після закінчення відведеного часу обсушуємо поверхню птиці від вологи, у черевце покласти скибочки яблучка, приправивши їх перед цим сіллю, свежесмолотой сумішшю перчиком і ароматними сухими травами на свій вибір і смак.
Запікати качку в даному випадку ми будемо в рукаві, а скільки для цього знадобиться часу і який при цьому необхідний температурний режим, розповідаємо далі.
Для початку прогріваємо духовку до максимуму і, тільки після цього, поміщаємо в неї деко з птахом, уклавши її в рукав для запікання. Через двадцять хвилин зменшуємо інтенсивність спека до 180 градусів і готуємо страву півтори години. Тепер розрізаємо зверху рукав і відгинаємо краю, збільшуємо температурний режим знову до максимуму і даємо птиці підрум'янитися протягом п'ятнадцяти хвилин.
Як правильно запекти качку з картоплею в рукаві - рецепт?
Інгредієнти: середня тушка качки – 17-2 кг; картопляні бульби – 12 кг; олія оливкова – 45 мл; свежесмолотая суміш перців – 2-3 щіпки; сіль поварена – 1-2 щіпки; суміш сухих італійських трав – 1-2 щіпки; суміш прянощів – 1-2 щіпки; Для маринаду:
сік лимонний – 65 мл; часникові зубці – 7-9 шт.; паприка солодка мелена – 2-3 щіпки; мелений перець чилі – 1-2 щіпки; суміш сухих італійських трав – 2-3 щіпки; суміш прянощів для птиці – 2-3 щіпки; олія оливкова – 35 мл; свежесмолотая суміш перців – 2-3 щіпки; сіль поварена – 1-2 щіпки. Приготування Для маринаду змішуємо подрібнені часникові
зубці з іншими компонентами і натираємо отриманою сумішшю підготовлену тушку качки. Ідеально залишити птицю маринуватися на добу, помістивши її для цього в холодильник в пакеті.
Безпосередньо перед запіканням птиці очищаємо картоплю, розрізаємо бульби на кілька частин, присмачую оливковою олією, сіллю, перцем, ароматними травами і прянощами і перемішуємо. Вкладаємо деяку кількість картоплі птиці, укладаємо тушку в рукав, а з боків маємо залишилися скибочки овоча. Поміщаємо птицю з картоплею в рукаві в духовку і запікаємо за тією ж схемою, що і в описаному вище рецепт приготування качки з яблуками.