Ні для кого не секрет, що картопля, запечена в духовці, смачніше й пахучіше і що важливо, корисніше, ніж той, що пожарен на сковороді у маслі. Крім того, над ним не потрібно стояти, контролюючи процес, щоб уникнути пригорання.
Рекомендуємо рецепти приготування запеченого картоплі в духовці в рукаві для запікання, який не тільки залишить духовку чистою, але і максимально збереже соковитість страв.
Картопля, запечена в духовці в рукаві з часником - рецепт
Інгредієнти: невеликі картопляні бульби – 950 г; часникові зубці – 2-3 шт.; олія оливкова – 65 мл; свіжа зелень кропу – 025 пучка; кухонна сіль – 5 р; ароматні сухі трави – 5 р. Приготування Для приготування картоплі в рукаві промиваємо його ретельно, позбавляє від шкірки і наколюємо кожен бульба в декількох місцях зубочисткою. Зубці часнику чистимо і розрізаємо на часточки або пропускаємо через прес. Дрібно рубаємо свіжу зелень кропу. Змішуємо картоплю з часниковою масою і зеленню, додаємо оливкову олію, сіль і ароматні сухі трави, перемішуємо ретельно і викладаємо в рукав для запікання. Запечатуємо його з двох сторін затискачами, проколюємо в декількох місцях зверху і поміщаємо на деку, встановленому на середньому рівні прогрітій до 200 градусів духовки. Приблизно через годину ароматний апетитний картопля буде готовий. Але якщо у вас бульби немаленькі, перевірте готовність, проколів один з них зубочисткою.
Для рум'яної скоринки необхідно розрізати рукав хвилин за п'ятнадцять до завершення приготування і відвернути його краю в сторони.
Картопля, запечена в рукаві з м'ясом курки і сметаною
Інгредієнти: куряче м'ясо – 950 г; картопляні бульби – 950 г; домашня сметана – 220 г; рослинна рафінована олія – 45 мл; часникові зубці – 5-6 шт.; ріпчасті цибулини – 2 шт.; свежесмолотая суміш перців – 5 г; кухонна сіль – за смаком; ароматні сухі трави на вибір – за смаком; прянощі – за смаком. Приготування Перше, що ми зробимо для реалізації даного рецепту, це підготуємо куряче м'ясо і замаринуем його. Для цього цілу тушку або її частини промиваємо й обсушуємо ретельно. Якщо використовується тушка курки, то нарізаємо її на порційні шматочки. Заправляємо м'ясо птиці сіллю, меленої сумішшю перців, бажаними прянощами, додаємо видавлені через прес часникові зубці, вливаємо олію і перемішуємо. Залишаємо м'ясо маринуватися, а тим часом підготуємо овочі.
Очищаємо і шаткуємо півкільцями ріпчасті цибулини, а картопляні бульби чистимо і розрізаємо на кілька частин. Приправляємо їх сіллю, ароматними сухими травами і ложкою рослинної олії, додаємо сметану, підготовлений цибулю і перемішуємо. Викладаємо овочеву масу в рукав для запікання, зверху розкладаємо м'ясо курки і запечатуємо його з двох сторін, зробивши кілька великих проколів зверху.
Поміщаємо блюдо в духовку, заздалегідь прогрів її до 200 градусів і готуємо при таких температурних умов протягом години. Після цього розрізаємо рукав зверху, відвертаємо його краю в сторони і даємо картопельки з куркою трохи підрум'янитися.