» » Курка в рукаві в духовці

Курка в рукаві в духовці

Курка в рукаві в духовці
Пропонуємо вам приготувати на вечерю ароматну і смачну курку в духовці рукаві. М'ясо виходить неймовірно соковитим, завдяки тому, що запікається у власному соку.

Курка, запечена в рукаві в духовці


Інгредієнти:

  • курка свіжа – 13 кг;

  • картопля – 550 г;

  • зелені яблука – 2 шт.;

  • часник – 20 р;

  • спеції ;

  • масло натуральне оливкове – 20 мл


  • Приготування
    Отже, щоб цілком запекти курку в духовці рукаві, тушку попередньо промиваємо, обсушуємо, промазуємо оливковою олією, натираємо сіллю, спеціями, видавленим часником і залишаємо на 2 години. Картоплю чистимо, рубаємо скибочками і підсолюємо. У яблук вирізаємо серцевину, шаткуємо фрукти невеликими шматочками і начиняємо ними курку. Засовуємо її в рукав для запікання і поряд з птахом розкладаємо картоплю. Щільно зав'язуємо пакет з двох сторін вузлами і зверху робимо кілька проколів, для виходу пари. Відправляємо страву в розігріту духовку і запікаємо до готовності. Потім розрізаємо пакет, курку акуратно викладаємо на красиву тарілку і навколо розкладаємо запечена картопля.

    Рецепт курки в рукаві в духовці


    Інгредієнти:

  • курка – 16 кг;

  • картопля – 930 г;

  • морква – 315 г;

  • кабачок – 455 г;

  • перець болгарський (червоний) – 65 г;

  • спеції.


  • Для соусу:

  • сметана 20% – 405 мл;

  • часник – 1 шт.;

  • спеції.


  • Приготування
    Для приготування курки в рукаві, духовку заздалегідь запалюємо і залишаємо прогріватися. Всі овочі промиваємо, чистимо, нарізаємо досить великими шматочками і викладаємо в каструлю.
    Тепер готуємо соус: викладаємо в пиалку сметану, видавлюємо через прес часник і посипаємо спеціями. Ретельно все перемішуємо і додаємо більшу частину соусу в каструлю з овочами. Залишилася сумішшю промазуємо з усіх боків курочку і посипаємо її спеціями. Беремо рукав для запікання, зав'язуємо його з одного боку і викладаємо трохи овочів, закріплюючи їх зажимом. Потім викладаємо замариновану тушку птиці та овочі, що залишилися, випускаємо повітря з пакета і зав'язуємо його з іншого боку. Запікаємо курку з овочами в рукаві в духовці близько години, при температурі 220 градусів до рум'яного стану та готовності.

    Курка в рукаві з гречкою в духовці


    Інгредієнти:

  • курка – 760 г;

  • часник – 2 зубки;

  • спеції;

  • гречка – 100 г;

  • помідор – 1 шт.


  • Приготування
    Гречку ретельно промиваємо, заливаємо чистою водою в пропорції 2:1 і відварюємо до готовності, підсолюємо за смаком. Курочку обполіскуємо, обсушуємо на рушник і натираємо спеціями. Помідор обполіскуємо, дрібно нарізаємо і з'єднуємо з гречкою. Курочку натираємо сіллю з перцем і улюбленими спеціями. Закладаємо всередину птиці гречку з томатом і закріплюємо ніжки, щоб начинка не висипалася. Зверху натираємо курочку видавленим через прес часником і поміщаємо підготовлену тушку в рукав. Зав'язуємо щільно краю і запікаємо страву 35 хвилин при температурі 190 градусів. Потім акуратно піднімаємо рукав, збільшуємо нагрів духовки до 220 і підрум'янюємо страву ще 7 хвилин до утворення рум'яної апетитною скоринки. Готову страву перекладаємо на красиве блюдо і подаємо до святкового столу, прикрасивши порізаною зеленню і свіжими овочами.

    Курка в рукаві в духовці


    Інгредієнти:

  • стегна курячі – 550 г;
  • Курка в рукаві в духовці

  • олія рослинна;

  • сушені прянощі і спеції – за смаком;

  • часник і зелень.


  • Приготування
    Курячі стегна промиваємо, обсушуємо паперовим рушником, посипаємо спеціями, прянощами і поливаємо рослинним маслом. Потім видавлюємо часник і гарненько перемішуємо. Маринуємо м'ясо 25 хвилин, а потім поміщаємо в рукав, зав'язуємо його і викладаємо на деко. Відправляємо в духовку і запікаємо півгодини. При подачі прикрашаємо блюдо рубаною зеленню.
    Додав: admin | 10-04-2016, 21:32
    Переглядів: 188