Пропонуємо вам приготувати на вечерю ароматну і смачну курку в духовці рукаві. М'ясо виходить неймовірно соковитим, завдяки тому, що запікається у власному соку.
Курка, запечена в рукаві в духовці
Інгредієнти: курка свіжа – 13 кг; картопля – 550 г; зелені яблука – 2 шт.; часник – 20 р; спеції ; масло натуральне оливкове – 20 мл Приготування Отже, щоб цілком запекти курку в духовці рукаві, тушку попередньо промиваємо, обсушуємо, промазуємо оливковою олією, натираємо сіллю, спеціями, видавленим часником і залишаємо на 2 години. Картоплю чистимо, рубаємо скибочками і підсолюємо. У яблук вирізаємо серцевину, шаткуємо фрукти невеликими шматочками і начиняємо ними курку. Засовуємо її в рукав для запікання і поряд з птахом розкладаємо картоплю. Щільно зав'язуємо пакет з двох сторін вузлами і зверху робимо кілька проколів, для виходу пари. Відправляємо страву в розігріту духовку і запікаємо до готовності. Потім розрізаємо пакет, курку акуратно викладаємо на красиву тарілку і навколо розкладаємо запечена картопля.
Рецепт курки в рукаві в духовці
Інгредієнти: курка – 16 кг; картопля – 930 г; морква – 315 г; кабачок – 455 г; перець болгарський (червоний) – 65 г; спеції. Для соусу:
сметана 20% – 405 мл; часник – 1 шт.; спеції. Приготування Для приготування курки в рукаві, духовку заздалегідь запалюємо і залишаємо прогріватися. Всі овочі промиваємо, чистимо, нарізаємо досить великими шматочками і викладаємо в каструлю.
Тепер готуємо соус: викладаємо в пиалку сметану, видавлюємо через прес часник і посипаємо спеціями. Ретельно все перемішуємо і додаємо більшу частину соусу в каструлю з овочами. Залишилася сумішшю промазуємо з усіх боків курочку і посипаємо її спеціями. Беремо рукав для запікання, зав'язуємо його з одного боку і викладаємо трохи овочів, закріплюючи їх зажимом. Потім викладаємо замариновану тушку птиці та овочі, що залишилися, випускаємо повітря з пакета і зав'язуємо його з іншого боку. Запікаємо курку з овочами в рукаві в духовці близько години, при температурі 220 градусів до рум'яного стану та готовності.
Курка в рукаві з гречкою в духовці
Інгредієнти: курка – 760 г; часник – 2 зубки; спеції; гречка – 100 г; помідор – 1 шт. Приготування Гречку ретельно промиваємо, заливаємо чистою водою в пропорції 2:1 і відварюємо до готовності, підсолюємо за смаком. Курочку обполіскуємо, обсушуємо на рушник і натираємо спеціями. Помідор обполіскуємо, дрібно нарізаємо і з'єднуємо з гречкою. Курочку натираємо сіллю з перцем і улюбленими спеціями. Закладаємо всередину птиці гречку з томатом і закріплюємо ніжки, щоб начинка не висипалася. Зверху натираємо курочку видавленим через прес часником і поміщаємо підготовлену тушку в рукав. Зав'язуємо щільно краю і запікаємо страву 35 хвилин при температурі 190 градусів. Потім акуратно піднімаємо рукав, збільшуємо нагрів духовки до 220 і підрум'янюємо страву ще 7 хвилин до утворення рум'яної апетитною скоринки. Готову страву перекладаємо на красиве блюдо і подаємо до святкового столу, прикрасивши порізаною зеленню і свіжими овочами.
Курка в рукаві в духовці
Інгредієнти: стегна курячі – 550 г; олія рослинна; сушені прянощі і спеції – за смаком; часник і зелень. Приготування Курячі стегна промиваємо, обсушуємо паперовим рушником, посипаємо спеціями, прянощами і поливаємо рослинним маслом. Потім видавлюємо часник і гарненько перемішуємо. Маринуємо м'ясо 25 хвилин, а потім поміщаємо в рукав, зав'язуємо його і викладаємо на деко. Відправляємо в духовку і запікаємо півгодини. При подачі прикрашаємо блюдо рубаною зеленню.