Гратен - рецепт

Гратен дофинуа з картоплі - класичний рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку для приготування гратена підготуємо належним чином картопля. Бульби миємо, чистимо, нарізаємо слайсами товщиною приблизно два-три міліметри, заливаємо гарячою молочною сумішшю і перемішуємо. Для її приготування молоко в каструльці змішуємо з вершками і прогріваємо на плиті до кипіння. Приправляємо картоплю сіллю, меленим чорним перцем, мускатним горіхом, пасеровану трохи олії попередньо подрібненим часником і витримуємо під кришкою на помірному вогні сім-десять хвилин (до напівготовності), помішуючи. У завершенні додаємо пропущений через тертку сир, перемішуємо і знімаємо з плити.
Перекладаємо вміст щедро змащену вершковим маслом форму і визначаємо в прогріту до 125 градусів духовку на двадцять п'ять хвилин. По готовності піднімаємо форму на верхній рівень, і витримуємо блюдо дві хвилини при максимальній температурі.
Даємо запіканці трохи настоятися, охолонути і можемо подавати.
Овочевий гратен з картоплі і цвітної капусти з м'ясом, рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Першим ділом приготуємо з картоплі пюре, приправимо його сіллю, перцем, вершковим маслом і перемішати. Капусту відваримо протягом п'яти хвилин у підсоленій воді, а м'ясо подрібнити будь-яким зручним способом для

Тепер спассеруем очищений і нашатковану цибулю, моркву і селеру до м'якості, додаємо болгарський перець і м'ясний фарш і припускаємо під кришкою сім-десять хвилин.
В промаслений форму викладаємо пюре з картоплі, зверху розподіляємо піджарку з овочів і фаршу, укладаємо шар кольорової капусти і заливаємо зверху соусом. Для його приготування змішуємо сметану з збитими яйцями, додаємо сіль, перець, спеції і перемішуємо.
Притрушиваем блюдо зверху натертим сиром і розміщуємо в попередньо прогрітій до 185 градусів духовці тридцять хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти

Класичний гратен з картоплі
Класичний гратен - це тоненькі пластини картоплі, ароматний сир і ніжний вершковий соус. Це чудове блюдо французької кухні підкорить найвибагливішого

Гратен дофинуа
Класика французької кулінарії - гратен дофинуа. Це чудовий картопля, доповнений найніжнішим вершковим соусом, іноді сиром. Скуштувавши страву одного

Гратен з цвітної капусти
Гратен, по суті, це овочева запіканка, тільки готове блюдо виходить набагато ефектніше завдяки особливому способу запікання. Пропонуємо приготувати

Картопляна запіканка з куркою
Приготувати простий, швидкий і головне ситний обід з цілком доступних компонентів зовсім не складно. Використовуючи представлені далі рецепти ви без

Як приготувати жарке зі свинини з картоплею?
Домашнім стравою, можна по праву назвати гаряче жарке з свинини. Готується воно просто, без особливих надмірностей. Для більш яскравого смаку,

Картопляний гратен з овочами
Гратен - це не назва страви, а спосіб його приготування: запікання в духовці до утворення золотистої скоринки. І сьогодні ми розповімо, як зробити