Гратен з цвітної капусти
Гратен – це страва, що має апетитну скоринку, який готують за допомогою запікання в духовій шафі.
Звичайно для гратинирования використовують тертий сир, панірувальні сухарі, яйця, густі соуси або складові суміші подібних продуктів.
Гратен з цвітної капусти та брокколі можна готувати з м'ясом курки або у вегетаріанському варіанті, в будь-якому випадку, це блюдо цілком відповідає принципам здорового харчування.
Інгредієнти:
куряче філе – 400 г;
брокколі і/або кольорова капуста - 500 г;
сир твердий – 200 г;
зелень (розмарин, петрушка, коріандр (кінза);
вершкове масло;
Для соусу:
вершки натуральні – 150 мл;
яйце куряче – 2 шт.;
вино десертне біле – 2 ст. ложки;
гірчиця готова – 05 ч. ложки;
часник – 3 зубчики;
перець (мелений запашний, чорний, білий)
мускатний горіх тертий.
Приготування
Нагріваємо вершки в ковшике (краще робити це на водяній бані), вливаємо вино, додаємо гірчицю, перець, мускатний горіх. Трохи прогріваємо не доводячи до кипіння, помішуємо. Додаємо продавлений часник і хвилин через 5 проціджуємо з допомогою ситечка.
Прогріваємо духовку.
Нарізаємо куряче м'ясо невеликими шматочками-брусочками або короткими смужками. Це може бути сире або вже зварене в бульйоні м'ясо. Капусту розбираємо на суцвіття (так, щоб вийшли дрібно), поміщаємо в робочу миску і заливаємо окропом на 5 хвилин, після чого – на друшляк.
Трохи прогріваємо вогнетривку форму і змащуємо її маслом. У форму викладаємо шматочки м'яса упереміж з брокколі. Заливаємо рівномірно соусом і запікаємо протягом півгодини. Зменшуємо вогонь до самого слабкого. Акуратно висуваємо форму і присипаємо майже готову страву тертим сиром, змішаним з подрібненою зеленню. Повертаємо форму в духовку і запікаємо ще протягом 10-15 хвилин.
У вегетаріанському варіанті готуємо точно також, тільки без курки. Чи можна відразу – бланшировану в окропі цвітну капусту залити соусом і присипати сиром. Час запікання можна скоротити до півгодини.
До цього блюдо добре подати трохи підсушені скибочки білого багета і келих столового білого вина.
Звичайно для гратинирования використовують тертий сир, панірувальні сухарі, яйця, густі соуси або складові суміші подібних продуктів.
Гратен з цвітної капусти та брокколі можна готувати з м'ясом курки або у вегетаріанському варіанті, в будь-якому випадку, це блюдо цілком відповідає принципам здорового харчування.
Рецепт гратена з цвітної капусти з куркою
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Нагріваємо вершки в ковшике (краще робити це на водяній бані), вливаємо вино, додаємо гірчицю, перець, мускатний горіх. Трохи прогріваємо не доводячи до кипіння, помішуємо. Додаємо продавлений часник і хвилин через 5 проціджуємо з допомогою ситечка.
Прогріваємо духовку.
Нарізаємо куряче м'ясо невеликими шматочками-брусочками або короткими смужками. Це може бути сире або вже зварене в бульйоні м'ясо. Капусту розбираємо на суцвіття (так, щоб вийшли дрібно), поміщаємо в робочу миску і заливаємо окропом на 5 хвилин, після чого – на друшляк.
Трохи прогріваємо вогнетривку форму і змащуємо її маслом. У форму викладаємо шматочки м'яса упереміж з брокколі. Заливаємо рівномірно соусом і запікаємо протягом півгодини. Зменшуємо вогонь до самого слабкого. Акуратно висуваємо форму і присипаємо майже готову страву тертим сиром, змішаним з подрібненою зеленню. Повертаємо форму в духовку і запікаємо ще протягом 10-15 хвилин.
У вегетаріанському варіанті готуємо точно також, тільки без курки. Чи можна відразу – бланшировану в окропі цвітну капусту залити соусом і присипати сиром. Час запікання можна скоротити до півгодини.
До цього блюдо добре подати трохи підсушені скибочки білого багета і келих столового білого вина.
Рекомендуємо добрі рецепти
Гратен дофинуа
Класика французької кулінарії - гратен дофинуа. Це чудовий картопля, доповнений найніжнішим вершковим соусом, іноді сиром. Скуштувавши страву одного
Запіканка з кольорової капусти з сиром
Про користь цвітної капусти багатьом відомо, але ось в раціон її не всі поспішають включати. І даремно, адже цей чудовий овоч здатний внести особливі
Суп з брокколі та цвітної капусти
З брокколі та цвітної капусти можна легко приготувати смачний і поживний суп, який полюбиться всій вашій родині. Низькокалорійний, ніжний і досить
Запіканка з брокколі та цвітної капусти
Корисна запіканка з кольорової капусти та брокколі - легке в приготуванні і універсальне в подачі блюдо! Його можна подавати як гарнір до м'ясних або
Кольорова капуста, запечена з сиром
Цвітна капуста - універсальний овоч, який додають практично в усі страви. І сьогодні ми з вами поговоримо про такому чудовому варіанті її
Гарнір з цвітної капусти
Цвітна капуста - смачний і корисний овоч, який використовують у приготуванні багатьох страв-салатів, запіканок і т. д. Але в нашій статті мова піде