Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Гратен з цвітної капусти

Гратен з цвітної капусти

31-01-2016, 17:12
1 217
Гратен з цвітної капусти
Гратен – це страва, що має апетитну скоринку, який готують за допомогою запікання в духовій шафі.
Звичайно для гратинирования використовують тертий сир, панірувальні сухарі, яйця, густі соуси або складові суміші подібних продуктів.
Гратен з цвітної капусти та брокколі можна готувати з м'ясом курки або у вегетаріанському варіанті, в будь-якому випадку, це блюдо цілком відповідає принципам здорового харчування.

Рецепт гратена з цвітної капусти з куркою


Інгредієнти:

  • куряче філе – 400 г;

  • брокколі і/або кольорова капуста - 500 г;

  • сир твердий – 200 г;

  • зелень (розмарин, петрушка, коріандр (кінза);

  • вершкове масло;


  • Для соусу:

  • вершки натуральні – 150 мл;

  • яйце куряче – 2 шт.;

  • вино десертне біле – 2 ст. ложки;

  • гірчиця готова – 05 ч. ложки;

  • часник – 3 зубчики;

  • перець (мелений запашний, чорний, білий)

  • мускатний горіх тертий.


  • Приготування
    Нагріваємо вершки в ковшике (краще робити це на водяній бані), вливаємо вино, додаємо гірчицю, перець, мускатний горіх. Трохи прогріваємо не доводячи до кипіння, помішуємо. Додаємо продавлений часник і хвилин через 5 проціджуємо з допомогою ситечка.
    Прогріваємо духовку.
    Нарізаємо куряче м'ясо невеликими шматочками-брусочками або короткими смужками. Це може бути сире або вже зварене в бульйоні м'ясо. Капусту розбираємо на суцвіття (так, щоб вийшли дрібно), поміщаємо в робочу миску і заливаємо окропом на 5 хвилин, після чого – на друшляк.
    Трохи прогріваємо вогнетривку форму і змащуємо її маслом. У форму викладаємо шматочки м'яса упереміж з
    Гратен з цвітної капусти
    брокколі. Заливаємо рівномірно соусом і запікаємо протягом півгодини. Зменшуємо вогонь до самого слабкого. Акуратно висуваємо форму і присипаємо майже готову страву тертим сиром, змішаним з подрібненою зеленню. Повертаємо форму в духовку і запікаємо ще протягом 10-15 хвилин.
    У вегетаріанському варіанті готуємо точно також, тільки без курки. Чи можна відразу – бланшировану в окропі цвітну капусту залити соусом і присипати сиром. Час запікання можна скоротити до півгодини.
    До цього блюдо добре подати трохи підсушені скибочки білого багета і келих столового білого вина.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Гратен дофинуа
    Гратен дофинуа
    Класика французької кулінарії - гратен дофинуа. Це чудовий картопля, доповнений найніжнішим вершковим соусом, іноді сиром. Скуштувавши страву одного
    Запіканка з кольорової капусти з сиром
    Запіканка з кольорової капусти з сиром
    Про користь цвітної капусти багатьом відомо, але ось в раціон її не всі поспішають включати. І даремно, адже цей чудовий овоч здатний внести особливі
    Суп з брокколі та цвітної капусти
    Суп з брокколі та цвітної капусти
    З брокколі та цвітної капусти можна легко приготувати смачний і поживний суп, який полюбиться всій вашій родині. Низькокалорійний, ніжний і досить
    Запіканка з брокколі та цвітної капусти
    Запіканка з брокколі та цвітної капусти
    Корисна запіканка з кольорової капусти та брокколі - легке в приготуванні і універсальне в подачі блюдо! Його можна подавати як гарнір до м'ясних або
    Кольорова капуста, запечена з сиром
    Кольорова капуста, запечена з сиром
    Цвітна капуста - універсальний овоч, який додають практично в усі страви. І сьогодні ми з вами поговоримо про такому чудовому варіанті її
    Гарнір з цвітної капусти
    Гарнір з цвітної капусти
    Цвітна капуста - смачний і корисний овоч, який використовують у приготуванні багатьох страв-салатів, запіканок і т. д. Але в нашій статті мова піде