Запіканка з кольорової капусти з сиром
Цвітна капуста – смачний, ніжний, дієтичний продукт. З неї виходять чудові страви. З цієї статті зможете дізнатися, як приготувати запіканку з цвітної капусти.
Інгредієнти:
сир твердий – 180 г;
майонез – 60 г;
вершкове масло 73% жирності – 30 г;
капуста цвітна – 800 г;
яйця – 3 шт.;
сіль.
Приготування
Наливаємо близько 2 літрів води в каструльку, підсолюємо і даємо їй закипіти. Самі в цей час поділяємо на суцвіття нашу капусту. Кидаємо їх в окріп і проварюємо приблизно 4 хвилини. Но розварювати її не варто. Потім за допомогою шумівки виймаємо їх. На сковороді розтоплюємо вершкове масло, викладаємо суцвіття капусти і обсмажуємо їх до появи легкої рум'яності.
Робимо заливку: у миску розбиваємо яйця, кладемо майонез, підсолюємо і збиваємо. Додаємо тертий твердий сир і добре перемішуємо. Викладаємо суцвіття у форму для запікання. Краще, щоб суцвіття дивилися вгору. Заливаємо яєчною масою і ставимо в нагріту духовку. Через 15 хвилин блюдо буде готово!
Інгредієнти:
капуста цвітна – 05 кг;
сир твердий – 110 г;
молоко – 60 мл;
яйця – 3 шт.;
сухарі панірувальні – 50 г;
нечищене волоські горіхи – 60 г;
сіль.
Приготування
Вимиту капусту ділимо на суцвіття. Кип'ятимо воду, за смаком підсолюємо, опускаємо в неї наші суцвіття і проварюємо хвилин 5. Тепер відкидаємо капусту на друшляк, а водичці даємо стекти. Сир тремо на тертці. Ядра волоських горіхів подрібнюємо. Розбиваємо в мисочку яйця, додаємо молоко, підсолюємо і збиваємо. Ставимо на вогонь чисту суху сковороду, прогріваємо її. Насипаємо на сковороду панірувальні сухарі і подрібнені горіхи. Перемішуємо і підсмажуємо суміш до приємного золотистого кольору близько 5 хвилин. Тепер промазуємо маслом форму, викладаємо в неї кольорову капусту, зверху засипаємо тертим сиром, а потім сухарями з горіхами. Все це заливаємо сумішшю з молока і яєць. При 200 градусах запіканка з кольорової капусти з сиром буде готова приблизно через 20 хвилин.
Інгредієнти:
капуста цвітна – 250 г;
брокколі – 200 г;
молоко – 300 мл;
вершкове масло – 35 г;
борошно – 30 г;
вершковий сир – 40 г;
сіль.
Приготування
Цвітну капусту і брокколі ретельно миємо й поділяємо на суцвіття. Кладемо їх в підсолену киплячу воду хвилинки на 3. Готуємо соус: обсмажуємо борошно на сухій сковороді, додаємо масло вершкове, добре розтираємо інгредієнти. Вливаємо тепле молоко, солимо за смаком, добре розмішуємо і доводимо соус до кипіння. Проварюємо хвилин 5. Відварені овочі кладемо у форму для запікання, заливаємо зверху молочним соусом і засипаємо все це тертим вершковим сиром. Ставимо форму в добре нагріту духовку. Як тільки на поверхні з'явиться приємна рум'яність, запіканка готова.
Інгредієнти:
капуста цвітна, свіжа або заморожена – 400 г;
цибуля ріпчаста – 120 г;
морква – 130 г;
сир твердий – 120 г;
молоко – 200 мл;
яйця – 1 шт.;
сметана – 60 р.
Приготування
Дно мультиварочной каструльки змащуємо маслом і поміщаємо суцвіття цвітної капусти. Зверху покласти нарізану півкільцями ріпчасту цибулю. Наступний шар – морква, нашаткована соломкою. На моркву висипаємо тертий сир. Для заливки розбиваємо яйце, вливаємо молоко, підсолюємо за смаком і перемішуємо. Отриманою сумішшю заливаємо інгредієнти в мультиварці і в режимі «Випічка» готуємо нашу смачну запіканку з цвітної капусти з сиром 40 хвилин. Приємного апетиту!
Запіканка з кольорової капусти – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Наливаємо близько 2 літрів води в каструльку, підсолюємо і даємо їй закипіти. Самі в цей час поділяємо на суцвіття нашу капусту. Кидаємо їх в окріп і проварюємо приблизно 4 хвилини. Но розварювати її не варто. Потім за допомогою шумівки виймаємо їх. На сковороді розтоплюємо вершкове масло, викладаємо суцвіття капусти і обсмажуємо їх до появи легкої рум'яності.
Робимо заливку: у миску розбиваємо яйця, кладемо майонез, підсолюємо і збиваємо. Додаємо тертий твердий сир і добре перемішуємо. Викладаємо суцвіття у форму для запікання. Краще, щоб суцвіття дивилися вгору. Заливаємо яєчною масою і ставимо в нагріту духовку. Через 15 хвилин блюдо буде готово!
Рецепт запіканки з цвітної капусти з горіхами і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Вимиту капусту ділимо на суцвіття. Кип'ятимо воду, за смаком підсолюємо, опускаємо в неї наші суцвіття і проварюємо хвилин 5. Тепер відкидаємо капусту на друшляк, а водичці даємо стекти. Сир тремо на тертці. Ядра волоських горіхів подрібнюємо. Розбиваємо в мисочку яйця, додаємо молоко, підсолюємо і збиваємо. Ставимо на вогонь чисту суху сковороду, прогріваємо її. Насипаємо на сковороду панірувальні сухарі і подрібнені горіхи. Перемішуємо і підсмажуємо суміш до приємного золотистого кольору близько 5 хвилин. Тепер промазуємо маслом форму, викладаємо в неї кольорову капусту, зверху засипаємо тертим сиром, а потім сухарями з горіхами. Все це заливаємо сумішшю з молока і яєць. При 200 градусах запіканка з кольорової капусти з сиром буде готова приблизно через 20 хвилин.
Запіканка з кольорової капусти та брокколі з сиром в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Цвітну капусту і брокколі ретельно миємо й поділяємо на суцвіття. Кладемо їх в підсолену киплячу воду хвилинки на 3. Готуємо соус: обсмажуємо борошно на сухій сковороді, додаємо масло вершкове, добре розтираємо інгредієнти. Вливаємо тепле молоко, солимо за смаком, добре розмішуємо і доводимо соус до кипіння. Проварюємо хвилин 5. Відварені овочі кладемо у форму для запікання, заливаємо зверху молочним соусом і засипаємо все це тертим вершковим сиром. Ставимо форму в добре нагріту духовку. Як тільки на поверхні з'явиться приємна рум'яність, запіканка готова.
Рецепт запіканки з цвітної капусти в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Дно мультиварочной каструльки змащуємо маслом і поміщаємо суцвіття цвітної капусти. Зверху покласти нарізану півкільцями ріпчасту цибулю. Наступний шар – морква, нашаткована соломкою. На моркву висипаємо тертий сир. Для заливки розбиваємо яйце, вливаємо молоко, підсолюємо за смаком і перемішуємо. Отриманою сумішшю заливаємо інгредієнти в мультиварці і в режимі «Випічка» готуємо нашу смачну запіканку з цвітної капусти з сиром 40 хвилин. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Запіканка з брокколі та цвітної капусти
Корисна запіканка з кольорової капусти та брокколі - легке в приготуванні і універсальне в подачі блюдо! Його можна подавати як гарнір до м'ясних або
Запіканка з кольорової капусти в духовці
Цвітна капуста - овоч з ніжним і соковитим смаком, володіє приголомшливими поживними і дієтичними властивостями. З неї можна приготувати безліч
Страви із цвітної капусти
Цвітна капуста відмінно поєднується з різними інгредієнтами, її можна консервувати, варити, тушкувати. Дізнайтеся, що можна приготувати з неї в
Рецепт цвітної капусти в клярі
Перевірений часом рецепт цвітної капусти передбачає її обсмажування у фритюрі, у результаті суцвіття виходить дуже ніжним всередині і хрустким,
Гарнір з цвітної капусти
Цвітна капуста - смачний і корисний овоч, який використовують у приготуванні багатьох страв-салатів, запіканок і т. д. Але в нашій статті мова піде
Запіканка з кольорової капусти
Запіканки - смачне і ситне страву, яке подобається і дорослим, і дітям. Вони можуть бути м'ясні, рибні, овочеві, солодкі. І зараз ми вам розповімо,