Цвітна капуста – смачний, ніжний, дієтичний продукт. З неї виходять чудові страви. З цієї статті зможете дізнатися, як приготувати запіканку з цвітної капусти.
Запіканка з кольорової капусти – рецепт
Інгредієнти: сир твердий – 180 г; майонез – 60 г; вершкове масло 73% жирності – 30 г; капуста цвітна – 800 г; яйця – 3 шт.; сіль. Приготування Наливаємо близько 2 літрів води в каструльку, підсолюємо і даємо їй закипіти. Самі в цей час поділяємо на суцвіття нашу капусту. Кидаємо їх в окріп і проварюємо приблизно 4 хвилини. Но розварювати її не варто. Потім за допомогою шумівки виймаємо їх. На сковороді розтоплюємо вершкове масло, викладаємо суцвіття капусти і обсмажуємо їх до появи легкої рум'яності.
Робимо заливку: у миску розбиваємо яйця, кладемо майонез, підсолюємо і збиваємо. Додаємо тертий твердий сир і добре перемішуємо. Викладаємо суцвіття у форму для запікання. Краще, щоб суцвіття дивилися вгору. Заливаємо яєчною масою і ставимо в нагріту духовку. Через 15 хвилин блюдо буде готово!
Рецепт запіканки з цвітної капусти з горіхами і сиром
Інгредієнти: капуста цвітна – 05 кг; сир твердий – 110 г; молоко – 60 мл; яйця – 3 шт.; сухарі панірувальні – 50 г; нечищене волоські горіхи – 60 г; сіль. Приготування Вимиту капусту ділимо на суцвіття. Кип'ятимо воду, за смаком підсолюємо, опускаємо в неї наші суцвіття і проварюємо хвилин 5. Тепер відкидаємо капусту на друшляк, а водичці даємо стекти. Сир тремо на тертці. Ядра волоських горіхів подрібнюємо. Розбиваємо в мисочку яйця, додаємо молоко, підсолюємо і збиваємо. Ставимо на вогонь чисту суху сковороду, прогріваємо її. Насипаємо на сковороду панірувальні сухарі і подрібнені горіхи. Перемішуємо і підсмажуємо суміш до приємного золотистого кольору близько 5 хвилин. Тепер промазуємо маслом форму, викладаємо в неї кольорову капусту, зверху засипаємо тертим сиром, а потім сухарями з горіхами. Все це заливаємо сумішшю з молока і яєць. При 200 градусах запіканка з кольорової капусти з сиром буде готова приблизно через 20 хвилин.
Запіканка з кольорової капусти та брокколі з сиром в духовці
Інгредієнти: капуста цвітна – 250 г; брокколі – 200 г; молоко – 300 мл; вершкове масло – 35 г; борошно – 30 г; вершковий сир – 40 г; сіль. Приготування Цвітну капусту і брокколі ретельно миємо й поділяємо на суцвіття. Кладемо їх в підсолену киплячу воду хвилинки на 3. Готуємо соус: обсмажуємо борошно на сухій сковороді, додаємо масло вершкове, добре розтираємо інгредієнти. Вливаємо тепле молоко, солимо за смаком, добре розмішуємо і доводимо соус до кипіння. Проварюємо хвилин 5. Відварені овочі кладемо у форму для запікання, заливаємо зверху молочним соусом і засипаємо все це тертим вершковим сиром. Ставимо форму в добре нагріту духовку. Як тільки на поверхні з'явиться приємна рум'яність, запіканка готова.
Рецепт запіканки з цвітної капусти в мультиварці
Інгредієнти: капуста цвітна, свіжа або заморожена – 400 г; цибуля ріпчаста – 120 г; морква – 130 г; сир твердий – 120 г; молоко – 200 мл; яйця – 1 шт.; сметана – 60 р. Приготування Дно мультиварочной каструльки змащуємо маслом і поміщаємо суцвіття цвітної капусти. Зверху покласти нарізану півкільцями ріпчасту цибулю. Наступний шар – морква, нашаткована соломкою. На моркву висипаємо тертий сир. Для заливки розбиваємо яйце, вливаємо молоко, підсолюємо за смаком і перемішуємо. Отриманою сумішшю заливаємо інгредієнти в мультиварці і в режимі «Випічка» готуємо нашу смачну запіканку з цвітної капусти з сиром 40 хвилин. Приємного апетиту!