Рецепт кіша з різними начинками
Кіш (киш лорен) – французький відкритий пиріг, рецепт спочатку відбувається з Лотарингії.
Загальна ідея приготування кіша така: в глибоку підкладку з щільного тіста кладуть начинку, яку поливають заливкою, що складається з молока або вершків та яєць, найчастіше все це присипається тертим сиром. Далі кіш випікають.
Начинки для кіша можуть бути самими різними, відомо безліч варіантів: від легких фруктових і овочевих до рибних, м'ясних, грибних і змішаних. Головне, продукти для начинки повинні бути подрібнені, але не дуже сильно.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – близько 1 склянки ємністю 200-250 г;
масло вершкове натуральне – 50 г;
сіль – 1 щіпка;
вода крижана – зовсім небагато;
Для начинки:
жирний бекон або грудинка – 150 г;
печериці – 3-5 шт.;
зелень (розмарин, шпинат, зелена цибуля, петрушка);
сир твердий для присипки – 100 р.
Для заливки:
вершки жирні – 250 мл;
яйця курячі – 3 шт.;
мелені спеції (перець, чорний, мускатний горіх , коріандр, гвоздика і ін),
часник – 2 зубчики.
Приготування
Заморожене в морозилці масло тремо на тертці, додаємо просіяне борошно, дрібку солі і зовсім трохи крижаної води. Вимішуємо тісто недовго, але ретельно (найзручніше – виделкою). Поки будемо готувати начинку, тісто помістимо в холодильник, так би мовити, охолонути і підрости.
Печериці можна проварити протягом 15 хвилин у воді і витягти чи можна не проварювати. У будь-якому випадку гриби наріжемо не занадто дрібними скибочками. Також і бекон. Зелень нарубим дрібно. Перемішати це все.
Готуємо заливку: змішуємо яйця з вершками, додаємо продавлений часник і спеції. Трохи збиваємо заливку виделкою (міксером – не треба).
З тіста формуємо не занадто тонкий коржик-підкладку і кладемо її в круглу вогнетривку форму, так, щоб краї трохи виступали з-за борту. Заповнюємо підкладку начинкою. Зверху – заливка.
Поміщаємо кіш в заздалегідь розігріту духовку і випікаємо протягом 30-40 хвилин. Готовий кіш щедро присипаємо тертим сиром. Перед розрізанням на сегменти почекаємо хвилин 15. Подаємо кіш з вином, легкими овочевими салатами та/або фруктами.
Інгредієнти:
філе риби (наприклад, тріски, горбуші або інший) – 200 г;
брокколі або кольорова капуста – 200 г;
зелень.
Приготування
Рибне філе дрібно нарізаємо ножем або рубаємо. Броколі розбираємо на окремі дрібні суцвіття, бланшируем, тобто заливаємо на 5-8 хвилин окропом, після чого воду зливаємо і на друшляк. Зелень рубаємо. Всі з'єднуємо і перемішуємо. Далі все робимо, як в першому рецепті. До кишу з рибною начинкою більше підійдуть світлі вина.
Як кіш приготувати з начинками?
Загальна ідея приготування кіша така: в глибоку підкладку з щільного тіста кладуть начинку, яку поливають заливкою, що складається з молока або вершків та яєць, найчастіше все це присипається тертим сиром. Далі кіш випікають.
Начинки для кіша можуть бути самими різними, відомо безліч варіантів: від легких фруктових і овочевих до рибних, м'ясних, грибних і змішаних. Головне, продукти для начинки повинні бути подрібнені, але не дуже сильно.
Рецепт кіша з начинкою з бекону і грибів із зеленню
Інгредієнти:
Для начинки:
Для заливки:
Приготування
Заморожене в морозилці масло тремо на тертці, додаємо просіяне борошно, дрібку солі і зовсім трохи крижаної води. Вимішуємо тісто недовго, але ретельно (найзручніше – виделкою). Поки будемо готувати начинку, тісто помістимо в холодильник, так би мовити, охолонути і підрости.
Печериці можна проварити протягом 15 хвилин у воді і витягти чи можна не проварювати. У будь-якому випадку гриби наріжемо не занадто дрібними скибочками. Також і бекон. Зелень нарубим дрібно. Перемішати це все.
Готуємо заливку: змішуємо яйця з вершками, додаємо продавлений часник і спеції. Трохи збиваємо заливку виделкою (міксером – не треба).
З тіста формуємо не занадто тонкий коржик-підкладку і кладемо її в круглу вогнетривку форму, так, щоб краї трохи виступали з-за борту. Заповнюємо підкладку начинкою. Зверху – заливка.
Поміщаємо кіш в заздалегідь розігріту духовку і випікаємо протягом 30-40 хвилин. Готовий кіш щедро присипаємо тертим сиром. Перед розрізанням на сегменти почекаємо хвилин 15. Подаємо кіш з вином, легкими овочевими салатами та/або фруктами.
Варіант начинки для кіша – рибна з брокколі
Інгредієнти:
Приготування
Рибне філе дрібно нарізаємо ножем або рубаємо. Броколі розбираємо на окремі дрібні суцвіття, бланшируем, тобто заливаємо на 5-8 хвилин окропом, після чого воду зливаємо і на друшляк. Зелень рубаємо. Всі з'єднуємо і перемішуємо. Далі все робимо, як в першому рецепті. До кишу з рибною начинкою більше підійдуть світлі вина.
Рекомендуємо добрі рецепти
Лоранський пиріг з куркою і грибами
Для любителів ситної несолодкої випічки пропонуємо рецепти чудового відкритого лоранського пирога. Варіант, представлений далі, вразить вас простотою
Кистибий – рецепт
Кистибий - татарське блюдо, яке представляє з себе тонкий коржик з начинкою всередині. Найчастіше начинка у кыстыбае з картоплі чи каші. Приготувати
Пиріг з брокколі
Брокколі - рекордсмен за наявність корисних речовин. З неї готують смачні супи, запіканки. А ми сьогодні розповімо, як зробити дивовижний пиріг з
Кіш лорен
Кіш лорен - класичний французький пиріг. Завдяки своєму чудовому смаку це блюдо стало відоме у всьому світі, і сьогодні мало хто пам'ятає, що саме
Кіш з куркою
Кіш - відкритий французький пиріг. Його готують з додаванням різних інгредієнтів. І сьогодні ми розберемося, як його смачно приготувати з куркою.
Кіш з сиром
Кіш - відкритий французький пиріг, який готується на основі пісочного тіста. Варіантів його випічки безліч. В нашій сьогоднішній статті ми зібрали