Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Французький багет в духовці – рецепт

Французький багет в духовці – рецепт

31-01-2016, 17:11
942
Французький багет в духовці – рецепт
Ви напевно чули про те, що купувати готовий хліб куди вигідніше, ніж готувати його самостійно. Крім того, кожен другий впевнений в тому, що це дуже копіткий і абсолютно непотрібний сучасній людині процес. Ми ж впевнені в зворотному, а тому представляємо вашій увазі рецепт французького багета в духовці – неймовірно пишного, хрусткого, і не йде ні в яке порівняння з магазинним хлібом.

Рецепт смачного французького багета в духовці


Перед початком приготування, переконайтеся, що використовуєте спеціальну хлібну борошно, що містить у своєму складі досить глютену, формує білкові нитки, утримують повітря в м'якуші і роблять його пористим.
Інгредієнти:
Для закваски:

  • борошно - 255 г;

  • вода - 190 мл;

  • дріжджі - 5 р.


  • Для тіста:

  • борошно - 255 г;

  • вода - 200 мл;

  • дріжджі - 2 г;

  • сіль - 5 ч. ложки.


  • Приготування
    Змішайте складові для закваски, попередньо довівши воду до кімнатної температури. Далі залиште закваску на пару годин при кімнатній температурі, а потім переставте в холодильник на ніч. З ранку визріла закваску необхідно буде повторно активувати, знову залишивши її на пару годин в теплі. В результаті ви будете спостерігати помітно пузиряться суміш, збільшене в розмірах вдвічі або втричі.
    У готову закваску влийте решту підігріту воду, додайте борошно, дріжджі, сіль. Замісивши тісто, дайте йому полежати 10 хвилин, а потім почніть розтягувати і складати його, повторюючи процес близько 2 хвилин. Після, покладіть все в промаслений миску на 45 хвилин. Повторіть розтягування-складываение-расстойку ще тричі. Розділіть тісто натроє і сформуйте у багети, дайте кожному знову підійти вже 45 хвилин.
    Розігрійте духова шафа до 240 градусів і поставте ємність з водою на нижній ярус. Розмістіть французькі багети і випікайте в духовці 25 хвилин, по закінченні часу прочиніть стулку духовки і залиште хліб ще на 5 хвилин.

    Як спекти швидкий французький багет в духовці?


    Прискорити класичну технологію можна, але не без жертв для результату. Жертви ці будуть незначні, просто м'якуш вийде не таким крупно пористим і тягучим, як у багета зробленого за рецептом вище.
    Інгредієнти:
    Французький багет в духовці – рецепт


  • борошно - 275 г;

  • дріжджі - 10 г;

  • вода - 175 г;

  • бекон - 4 смужки;

  • сіль - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Змішайте дріжджі з борошном і дрібкою солі, додайте теплу воду. Выместите тісто близько 10 хвилин, додайте шматочки обсмаженого бекону і ще раз гарненько змішайте. Залиште тісто в теплі до подвоєння в обсязі, потім сформуйте його в багет і надріжте. Дайте підійти повторно але вже близько півгодини. Смачний французький багет випікається близько півгодини в розігрітій до 200 градусів духовці.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Багет в духовці - рецепт
    Багет в духовці - рецепт
    Побалуйте себе і близьких справжньої французької випічкою. Далі дуже докладно опишемо два рецепти смачного, рум'яного і неймовірно хрусткого багета.
    Тісто на біляші з м'ясом
    Тісто на біляші з м'ясом
    Приготувати справжні біляші не складно, головне-визначити для себе відповідний спосіб їх втілення. І, якщо з начинкою все цілком зрозуміло, то
    Французький хліб
    Французький хліб
    Складно знайти людину, якій би припав до смаку французький хліб. Тільки уявіть собі ароматний, хрусткий зовні і м'яке всередині свіжоспечений багет!
    Часниковий хліб - рецепт
    Часниковий хліб - рецепт
    Якщо вам набрид звичайний хліб, то варто урізноманітнити своє меню новим рецептом - його часниковим варіантом. Приготувати його можна кількома
    Хліб без дріжджів в хлібопічці
    Хліб без дріжджів в хлібопічці
    Любителів бездріжджового хліба дуже багато, а тому сьогодні ми вирішили розповісти про рецепти його приготування, причому не про простих, а для вашої
    Французький багет - рецепт
    Французький багет - рецепт
    Французькі багети відомі на весь світ, оскільки саме їх подають до гарячих, ситним, ароматним супів, других страв і навіть до сніданку. Отже,