Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Багет в духовці - рецепт

Багет в духовці - рецепт

30-01-2016, 15:43
938
Багет в духовці - рецепт
Отримати справжню насолоду від дегустації теплого французького багета з рум'яною хрусткою скоринкою, та з вершково-часниковим смаком можна не виходячи з дому. Для цього необхідно просто спекти його у себе на кухні в духовці. Адже це зовсім нескладно і наші прості рецепти тому підтвердження.

Як спекти французький багет в духовці - рецепт?


Інгредієнти:

  • вода очищена – 330 мл;

  • дріжджі сухі – 05 ч. ложки;

  • сіль – 15 ч. ложки;

  • пшеничне борошно вищого сорту – 520 р.


  • Приготування
    Секрет приготування французького багета в духовці криється в достатній кількості води в тісті у співвідношенні з борошном. Підсумкова консистенція тіста повинна бути липкою та не варто домагатися більшої щільності, інакше результатом буде вже не французький багет. Отже, приступимо. У широку ємність наливаємо підігріту до 36-38 градусів водичку, розпускаємо в ній дріжджі, додаємо сіль, просіваємо в неї борошно і замішуємо тісто. Ідеально скористатися для цього тестомесом або хлібопічкою. При вимішування ж руками намагаємося не звертати уваги на зайву липкість робочої маси, і вимішуємо її не менше десяти хвилин. Після цього прикриваємо ємність з тістом плівкою і рушником і ставимо в тепло. Потрібно щоб маса збільшилася в обсязі вдвічі. Час, необхідний для цього залежить від багатьох факторів, в першу чергу від якості дріжджів і, звичайно ж, від температури в приміщенні.
    Тісто викладаємо на припыленную борошном поверхню і поділяємо на чотири рівні частини. З кожної з них формуємо прямокутник, а потім складаємо його кілька раз вдвічі і витягуємо до отримання довгого джгутика. Розміщуємо отримані вироби на деко, попередньо застеливши його пергаментным листом. Зовсім трохи притрушиваем майбутні багети борошном, прикриваємо харчовою плівкою і рушником і ставимо в тепло для расстойки мінімум на одну годину. Після цього робимо гострим ножем на поверхні кожного багета насічки під кутом 45 градусів і ставимо в заздалегідь розігріту до 230 градусів духовку, попередньо встановивши на її нижній рівень піддон з водою. Через п'ять хвилин відкриваємо дверцята і збризкуємо вироби водою з розпилювача. Таку ж процедуру проробляємо і через п'ятнадцять хвилин від початку процесу випікання. Це необхідно для того, щоб багети вийшли з тонкою рум'яною скоринкою і їх поверхня не потріскалася. У загальній складності при такому температурному режимі багети випікаються близько тридцяти хвилин. Але необхідно все ж орієнтуватися на можливості свого духового шафи.

    Багет в домашніх умовах з часником - рецепт в духовці


    Інгредієнти:

  • французький багет – 2 шт.;


  • Для начинки:

  • м'яке вершкове масло – 160 г;

  • олія оливкова – 20 мл;

  • очищений і подрібнений часник – 4 зубчики;

  • свіжа подрібнена зелень – за смаком;
  • Багет в духовці - рецепт

  • сіль – за смаком;

  • мелений чорний перець – за смаком.


  • Приготування
    В окремій ємності з'єднуємо всі інгредієнти для начинки зі списку інгредієнтів і перемішуємо.
    Приготований за запропонованим вище рецептом ще теплий французький багет розрізаємо навпіл уздовж або просто робимо поперечні глибокі розрізи і промазуємо приготовленої часниково-масляною сумішшю. Загортаємо виріб в пергаментний папір або фольгу і запікаємо в духовці при максимальній температурі протягом десяти хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Французький багет в духовці – рецепт
    Французький багет в духовці – рецепт
    Побалуйте себе чудово хрусткою французької випічкою. Адже використовуючи докладні рецепти, які описані далі, у вас без труднощів вийде неймовірно
    Булочки для гамбургерів, як в Макдональдсі - рецепт
    Булочки для гамбургерів, як в Макдональдсі - рецепт
    Якщо не можете собі відмовити у дегустації відомого фастфуду, то нехай він буде приготований в домашніх умовах. Чітко дотримуючись наших
    Багет – рецепт
    Багет – рецепт
    Чудовий варіант домашньої випічки - багет. Побалуйте себе і рідню на сніданок неймовірно ароматним хлібцем, який досить просто спекти. Далі
    Французький хліб
    Французький хліб
    Складно знайти людину, якій би припав до смаку французький хліб. Тільки уявіть собі ароматний, хрусткий зовні і м'яке всередині свіжоспечений багет!
    «Курка в циліндрі»
    «Курка в циліндрі»
    Незвичайне блюдо з назвою «Курка в циліндрі» готується із звичайних інгредієнтів - багета і курки з сиром. Але інші складові роблять це блюдо
    Французький багет - рецепт
    Французький багет - рецепт
    Французькі багети відомі на весь світ, оскільки саме їх подають до гарячих, ситним, ароматним супів, других страв і навіть до сніданку. Отже,