Багет в духовці - рецепт
Отримати справжню насолоду від дегустації теплого французького багета з рум'яною хрусткою скоринкою, та з вершково-часниковим смаком можна не виходячи з дому. Для цього необхідно просто спекти його у себе на кухні в духовці. Адже це зовсім нескладно і наші прості рецепти тому підтвердження.
Інгредієнти:
вода очищена – 330 мл;
дріжджі сухі – 05 ч. ложки;
сіль – 15 ч. ложки;
пшеничне борошно вищого сорту – 520 р.
Приготування
Секрет приготування французького багета в духовці криється в достатній кількості води в тісті у співвідношенні з борошном. Підсумкова консистенція тіста повинна бути липкою та не варто домагатися більшої щільності, інакше результатом буде вже не французький багет. Отже, приступимо. У широку ємність наливаємо підігріту до 36-38 градусів водичку, розпускаємо в ній дріжджі, додаємо сіль, просіваємо в неї борошно і замішуємо тісто. Ідеально скористатися для цього тестомесом або хлібопічкою. При вимішування ж руками намагаємося не звертати уваги на зайву липкість робочої маси, і вимішуємо її не менше десяти хвилин. Після цього прикриваємо ємність з тістом плівкою і рушником і ставимо в тепло. Потрібно щоб маса збільшилася в обсязі вдвічі. Час, необхідний для цього залежить від багатьох факторів, в першу чергу від якості дріжджів і, звичайно ж, від температури в приміщенні.
Тісто викладаємо на припыленную борошном поверхню і поділяємо на чотири рівні частини. З кожної з них формуємо прямокутник, а потім складаємо його кілька раз вдвічі і витягуємо до отримання довгого джгутика. Розміщуємо отримані вироби на деко, попередньо застеливши його пергаментным листом. Зовсім трохи притрушиваем майбутні багети борошном, прикриваємо харчовою плівкою і рушником і ставимо в тепло для расстойки мінімум на одну годину. Після цього робимо гострим ножем на поверхні кожного багета насічки під кутом 45 градусів і ставимо в заздалегідь розігріту до 230 градусів духовку, попередньо встановивши на її нижній рівень піддон з водою. Через п'ять хвилин відкриваємо дверцята і збризкуємо вироби водою з розпилювача. Таку ж процедуру проробляємо і через п'ятнадцять хвилин від початку процесу випікання. Це необхідно для того, щоб багети вийшли з тонкою рум'яною скоринкою і їх поверхня не потріскалася. У загальній складності при такому температурному режимі багети випікаються близько тридцяти хвилин. Але необхідно все ж орієнтуватися на можливості свого духового шафи.
Інгредієнти:
французький багет – 2 шт.;
Для начинки:
м'яке вершкове масло – 160 г;
олія оливкова – 20 мл;
очищений і подрібнений часник – 4 зубчики;
свіжа подрібнена зелень – за смаком;
сіль – за смаком;
мелений чорний перець – за смаком.
Приготування
В окремій ємності з'єднуємо всі інгредієнти для начинки зі списку інгредієнтів і перемішуємо.
Приготований за запропонованим вище рецептом ще теплий французький багет розрізаємо навпіл уздовж або просто робимо поперечні глибокі розрізи і промазуємо приготовленої часниково-масляною сумішшю. Загортаємо виріб в пергаментний папір або фольгу і запікаємо в духовці при максимальній температурі протягом десяти хвилин.
Як спекти французький багет в духовці - рецепт?
Інгредієнти:
Приготування
Секрет приготування французького багета в духовці криється в достатній кількості води в тісті у співвідношенні з борошном. Підсумкова консистенція тіста повинна бути липкою та не варто домагатися більшої щільності, інакше результатом буде вже не французький багет. Отже, приступимо. У широку ємність наливаємо підігріту до 36-38 градусів водичку, розпускаємо в ній дріжджі, додаємо сіль, просіваємо в неї борошно і замішуємо тісто. Ідеально скористатися для цього тестомесом або хлібопічкою. При вимішування ж руками намагаємося не звертати уваги на зайву липкість робочої маси, і вимішуємо її не менше десяти хвилин. Після цього прикриваємо ємність з тістом плівкою і рушником і ставимо в тепло. Потрібно щоб маса збільшилася в обсязі вдвічі. Час, необхідний для цього залежить від багатьох факторів, в першу чергу від якості дріжджів і, звичайно ж, від температури в приміщенні.
Тісто викладаємо на припыленную борошном поверхню і поділяємо на чотири рівні частини. З кожної з них формуємо прямокутник, а потім складаємо його кілька раз вдвічі і витягуємо до отримання довгого джгутика. Розміщуємо отримані вироби на деко, попередньо застеливши його пергаментным листом. Зовсім трохи притрушиваем майбутні багети борошном, прикриваємо харчовою плівкою і рушником і ставимо в тепло для расстойки мінімум на одну годину. Після цього робимо гострим ножем на поверхні кожного багета насічки під кутом 45 градусів і ставимо в заздалегідь розігріту до 230 градусів духовку, попередньо встановивши на її нижній рівень піддон з водою. Через п'ять хвилин відкриваємо дверцята і збризкуємо вироби водою з розпилювача. Таку ж процедуру проробляємо і через п'ятнадцять хвилин від початку процесу випікання. Це необхідно для того, щоб багети вийшли з тонкою рум'яною скоринкою і їх поверхня не потріскалася. У загальній складності при такому температурному режимі багети випікаються близько тридцяти хвилин. Але необхідно все ж орієнтуватися на можливості свого духового шафи.
Багет в домашніх умовах з часником - рецепт в духовці
Інгредієнти:
Для начинки:
Приготування
В окремій ємності з'єднуємо всі інгредієнти для начинки зі списку інгредієнтів і перемішуємо.
Приготований за запропонованим вище рецептом ще теплий французький багет розрізаємо навпіл уздовж або просто робимо поперечні глибокі розрізи і промазуємо приготовленої часниково-масляною сумішшю. Загортаємо виріб в пергаментний папір або фольгу і запікаємо в духовці при максимальній температурі протягом десяти хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Французький багет в духовці – рецепт
Побалуйте себе чудово хрусткою французької випічкою. Адже використовуючи докладні рецепти, які описані далі, у вас без труднощів вийде неймовірно
Булочки для гамбургерів, як в Макдональдсі - рецепт
Якщо не можете собі відмовити у дегустації відомого фастфуду, то нехай він буде приготований в домашніх умовах. Чітко дотримуючись наших
Багет – рецепт
Чудовий варіант домашньої випічки - багет. Побалуйте себе і рідню на сніданок неймовірно ароматним хлібцем, який досить просто спекти. Далі
Французький хліб
Складно знайти людину, якій би припав до смаку французький хліб. Тільки уявіть собі ароматний, хрусткий зовні і м'яке всередині свіжоспечений багет!
«Курка в циліндрі»
Незвичайне блюдо з назвою «Курка в циліндрі» готується із звичайних інгредієнтів - багета і курки з сиром. Але інші складові роблять це блюдо
Французький багет - рецепт
Французькі багети відомі на весь світ, оскільки саме їх подають до гарячих, ситним, ароматним супів, других страв і навіть до сніданку. Отже,