Отримати справжню насолоду від дегустації теплого французького багета з рум'яною хрусткою скоринкою, та з вершково-часниковим смаком можна не виходячи з дому. Для цього необхідно просто спекти його у себе на кухні в духовці. Адже це зовсім нескладно і наші прості рецепти тому підтвердження.
Як спекти французький багет в духовці - рецепт?
Інгредієнти: вода очищена – 330 мл; дріжджі сухі – 05 ч. ложки; сіль – 15 ч. ложки; пшеничне борошно вищого сорту – 520 р. Приготування Секрет приготування французького багета в духовці криється в достатній кількості води в тісті у співвідношенні з борошном. Підсумкова консистенція тіста повинна бути липкою та не варто домагатися більшої щільності, інакше результатом буде вже не французький багет. Отже, приступимо. У широку ємність наливаємо підігріту до 36-38 градусів водичку, розпускаємо в ній дріжджі, додаємо сіль, просіваємо в неї борошно і замішуємо тісто. Ідеально скористатися для цього тестомесом або хлібопічкою. При вимішування ж руками намагаємося не звертати уваги на зайву липкість робочої маси, і вимішуємо її не менше десяти хвилин. Після цього прикриваємо ємність з тістом плівкою і рушником і ставимо в тепло. Потрібно щоб маса збільшилася в обсязі вдвічі. Час, необхідний для цього залежить від багатьох факторів, в першу чергу від якості дріжджів і, звичайно ж, від температури в приміщенні.
Тісто викладаємо на припыленную борошном поверхню і поділяємо на чотири рівні частини. З кожної з них формуємо прямокутник, а потім складаємо його кілька раз вдвічі і витягуємо до отримання довгого джгутика. Розміщуємо отримані вироби на деко, попередньо застеливши його пергаментным листом. Зовсім трохи притрушиваем майбутні багети борошном, прикриваємо харчовою плівкою і рушником і ставимо в тепло для расстойки мінімум на одну годину. Після цього робимо гострим ножем на поверхні кожного багета насічки під кутом 45 градусів і ставимо в заздалегідь розігріту до 230 градусів духовку, попередньо встановивши на її нижній рівень піддон з водою. Через п'ять хвилин відкриваємо дверцята і збризкуємо вироби водою з розпилювача. Таку ж процедуру проробляємо і через п'ятнадцять хвилин від початку процесу випікання. Це необхідно для того, щоб багети вийшли з тонкою рум'яною скоринкою і їх поверхня не потріскалася. У загальній складності при такому температурному режимі багети випікаються близько тридцяти хвилин. Але необхідно все ж орієнтуватися на можливості свого духового шафи.
Багет в домашніх умовах з часником - рецепт в духовці
Інгредієнти: французький багет – 2 шт.; Для начинки:
м'яке вершкове масло – 160 г; олія оливкова – 20 мл; очищений і подрібнений часник – 4 зубчики; свіжа подрібнена зелень – за смаком; сіль – за смаком; мелений чорний перець – за смаком. Приготування В окремій ємності з'єднуємо всі інгредієнти для начинки зі списку інгредієнтів і перемішуємо.
Приготований за запропонованим вище рецептом ще теплий французький багет розрізаємо навпіл уздовж або просто робимо поперечні глибокі розрізи і промазуємо приготовленої часниково-масляною сумішшю. Загортаємо виріб в пергаментний папір або фольгу і запікаємо в духовці при максимальній температурі протягом десяти хвилин.