Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Багет – рецепт

Багет – рецепт

30-01-2016, 15:43
517
Багет – рецепт
Багет – вельми популярний у багатьох країнах світу вид хліба спочатку французького походження. Багет роблять з дріжджового тіста, він являє собою довгий тонкий батон з хрусткою скоринкою м'який усередині. До кінця дня багет звичайно черствіє, за традицією його, найчастіше, не ріжуть ножем, але ламають руками.
В даний час хлебовыпекающие підприємства пропонують покупцям багетні хліб в широкому асортименті. Однак, не завжди ми знаємо з яких інгредієнтів, і як замісили тісто для цих виробів. Ну, та це не страшно: смачний багет можна приготувати самостійно в домашніх умовах, вивчимо рецепт приготування, порадуємо своїх домашніх і гостей чудний свіжою випічкою.

Хрусткий часниковий багет з пшеничного борошна – домашній рецепт


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 2 склянки або трохи більше;

  • вода – 1 склянка;

  • вершки рідкі молочні натуральні – 2 ст. ложки;

  • сухі дріжджі – 1 ч. ложка;

  • цукор – 1 ч. ложка;

  • сіль – 1 щіпка;

  • часник – 2 зубчики;

  • насіння кунжуту ;

  • шматочок свинячого сала (для змащування).


  • Приготування
    Очищений часник продавим через прес і помістимо в склянку трохи підсоленою водою на 20 хвилин – нехай настоюється. Налаштуємося на позитивний лад, процідимо часниковий настій, додамо в нього цукор, 2 ст. ложки борошна, внесемо дріжджі, наллємо вершки і ретельно перемішати. Помістимо цю опару в тепло хвилин на 20 потім, коли вона підійде, замісимо тісто, додаючи просіяне борошно. Не завадить додати в тісто і 1 ст. ложку виноградного бренді.
    Вымесим тісто ретельно, але недовго (можна міксером) і помістимо в тепло хвилин на 30 – підрости і підійти. Обомнем тісто руками і повторимо цикл. Після другого обминания і промешивания можна формувати багети.
    Розігріваємо заздалегідь духова шафа.
    З тіста робимо круглі тонкі батони. Довжина повинна бути такою, щоб вироби помістилися на штатний
    Багет – рецепт
    деко вашої плити. Попередньо підігрійте деко і змастіть її жиром або топленим вершковим маслом. Викладаємо багети на деко, робимо неглибокі паралельні косі надрізи ножем і посипаємо кунжутним насінням. Випікаємо протягом 40 хвилин, оптимальна температура – близько 220 градусів.
    Свіжі хрусткі багети з пряним часниковим ароматом добре подати з домашнім маслом , фруктовим джемом, варенням або повидлом. Можна подати чай, каву або гарячий шоколад – вийде дуже смачний сніданок або ланч. В принципі, багет підійде і до інших страв: до м'яса, риби, супів, грибів та овочів.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Французький багет в духовці – рецепт
    Французький багет в духовці – рецепт
    Побалуйте себе чудово хрусткою французької випічкою. Адже використовуючи докладні рецепти, які описані далі, у вас без труднощів вийде неймовірно
    Булочки для гамбургерів, як в Макдональдсі - рецепт
    Булочки для гамбургерів, як в Макдональдсі - рецепт
    Якщо не можете собі відмовити у дегустації відомого фастфуду, то нехай він буде приготований в домашніх умовах. Чітко дотримуючись наших
    Багет в духовці - рецепт
    Багет в духовці - рецепт
    Побалуйте себе і близьких справжньої французької випічкою. Далі дуже докладно опишемо два рецепти смачного, рум'яного і неймовірно хрусткого багета.
    Французький хліб
    Французький хліб
    Складно знайти людину, якій би припав до смаку французький хліб. Тільки уявіть собі ароматний, хрусткий зовні і м'яке всередині свіжоспечений багет!
    Часниковий хліб - рецепт
    Часниковий хліб - рецепт
    Якщо вам набрид звичайний хліб, то варто урізноманітнити своє меню новим рецептом - його часниковим варіантом. Приготувати його можна кількома
    Французький багет - рецепт
    Французький багет - рецепт
    Французькі багети відомі на весь світ, оскільки саме їх подають до гарячих, ситним, ароматним супів, других страв і навіть до сніданку. Отже,