Французький хліб

Розповімо, як можна спекти французький хліб-багет.
Звичайно, головне знайти якісне борошно.
Французький хліб на опарной заквасці в духовці - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Наливаємо в каструльку трохи теплої води (до 40°С), вносимо дріжджі, додаємо цукор і кілька ложок борошна (2-4). Все ретельно перемішуємо, накриваємо полотняною серветкою і залишаємо на 15-20 хвилин до утворення білої піни на поверхні. Тепер доливаємо в опару решту води, сіль і потроху додаємо борошно (обов'язково просіяне). Додаємо розтоплене, але не гаряче вершкове масло і замішуємо тісто, воно повинно вийти еластичним. Формуємо з тіста довгі вузькі колбасоподобные булки і викладаємо їх на змащене маслом деко (буде ще краще застелити його промасленим пекарської папером). На кожній майбутньої булці робимо гострим ножем кілька косих паралельних насічок. Злегка присипаємо булки борошном і залишаємо підійти в теплому місці протягом 30 хвилин.
Випікаємо в духовці, розігрітій до 200-220°С. На дні робочої камери духової шафи повинна знаходитися плоска ємність з водою для утворення пари. Випікаємо багети протягом 10 хвилин, потім ємність з водою прибираємо і випікаємо до утворення красивою рум'яної скоринки з золотистим відтінком. Перед вживанням хліба треба трохи охолонути – є гарячий хліб зовсім не корисно. Звичайно, багет хороший для бутербродів, але краще ламати його руками (французи зазвичай так і роблять).
У північних областях Франції традиційно печуть не тільки білий пшеничний хліб, але також і житній.
Французький сільський житній хліб– рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Змішаємо житнє борошно з пшеничного та просеем в миску гіркою. Зробимо поглиблення, додамо сіль, цукор і дріжджі. Перемішаємо і введемо розтоплене, але не гаряче масло. Поступово підливаючи теплу воду, замісимо тісто. Енергійно вимішуємо-промешиваем його протягом 8-10 хвилин. Скачуємо тісто в кулю, кладемо в миску, накриваємо полотняною серветкою і ставимо в тепле місце хвилин на 20-40. Коли тісто підійшло і збільшилася в обсязі, обомнем його злегка, промесим і сформуємо батон (або батони). Викладемо батон на деко (його треба промазати маслом або застелити промасленим пекарської папером). Злегка присипаємо хліби (саме так правильно говорити по-російськи) борошном і залишаємо підійти протягом 20-30 хвилин. Випікаємо хліб в духовці до готовності при температурі близько 200°С.
Перед розрізанням остуджуємо.
В альтернативному варіанті можна спекти не батони, а круглі булки або випікати хліб у середньо-високих формах (особливо

В даний час все більш популярним стає такий, безумовно, корисний девайс, як домашня хлібопічка. Вище наведені рецепти тіста для випікання французького хліба підходять і для хлібопічки, зрозуміло, треба дотримуватися пропорції з розрахунком на пристрій конкретного приладу. Оптимальний режим випічки ви виберете, дотримуючись інструкції до конкретно вашої хлібопічки.
Загальна рекомендація: не кладіть готовий хліб на стіл перевернутим, цей звичай пов'язаний із найбільш древніми солярными міфами.
Рекомендуємо добрі рецепти

Часниковий хліб - рецепт
Якщо вам набрид звичайний хліб, то варто урізноманітнити своє меню новим рецептом - його часниковим варіантом. Приготувати його можна кількома

Хліб на кефірі
Хліб на кефірі - це простий і доступний варіант приготування ароматної домашньої випічки. Кефірний хліб цілком може бути виготовлений без дріжджів,

Пшенично-житній хліб
Хліб - це продукт, без якого не обходиться жодна трапеза. Звичайно ж, його можна вільно купити в будь-якому магазині. Але сьогодні ми розповімо, як

Сирна ватрушка
Ватрушки - це смачні відкриті пиріжки з начинкою. Їх досить багато різновидів: королевська, французька, угорська, з повидлом. Сьогодні ми поговоримо

Хліб без дріжджів - рецепти
Дріжджі є основною складовою повітряного хліба. Але в деяких випадках можна обійтися і без них. Як? Ми розповімо в нашій сьогоднішній статті. Читаємо

Французький багет - рецепт
Французькі багети відомі на весь світ, оскільки саме їх подають до гарячих, ситним, ароматним супів, других страв і навіть до сніданку. Отже,