Ви напевно чули про те, що купувати готовий хліб куди вигідніше, ніж готувати його самостійно. Крім того, кожен другий впевнений в тому, що це дуже копіткий і абсолютно непотрібний сучасній людині процес. Ми ж впевнені в зворотному, а тому представляємо вашій увазі рецепт французького багета в духовці – неймовірно пишного, хрусткого, і не йде ні в яке порівняння з магазинним хлібом.
Рецепт смачного французького багета в духовці
Перед початком приготування, переконайтеся, що використовуєте спеціальну хлібну борошно, що містить у своєму складі досить глютену, формує білкові нитки, утримують повітря в м'якуші і роблять його пористим.
Інгредієнти: Для закваски:
борошно - 255 г; вода - 190 мл; дріжджі - 5 р. Для тіста:
борошно - 255 г; вода - 200 мл; дріжджі - 2 г; сіль - 5 ч. ложки. Приготування Змішайте складові для закваски, попередньо довівши воду до кімнатної температури. Далі залиште закваску на пару годин при кімнатній температурі, а потім переставте в холодильник на ніч. З ранку визріла закваску необхідно буде повторно активувати, знову залишивши її на пару годин в теплі. В результаті ви будете спостерігати помітно пузиряться суміш, збільшене в розмірах вдвічі або втричі.
У готову закваску влийте решту підігріту воду, додайте борошно, дріжджі, сіль. Замісивши тісто, дайте йому полежати 10 хвилин, а потім почніть розтягувати і складати його, повторюючи процес близько 2 хвилин. Після, покладіть все в промаслений миску на 45 хвилин. Повторіть розтягування-складываение-расстойку ще тричі. Розділіть тісто натроє і сформуйте у багети, дайте кожному знову підійти вже 45 хвилин.
Розігрійте духова шафа до 240 градусів і поставте ємність з водою на нижній ярус. Розмістіть французькі багети і випікайте в духовці 25 хвилин, по закінченні часу прочиніть стулку духовки і залиште хліб ще на 5 хвилин.
Як спекти швидкий французький багет в духовці?
Прискорити класичну технологію можна, але не без жертв для результату. Жертви ці будуть незначні, просто м'якуш вийде не таким крупно пористим і тягучим, як у багета зробленого за рецептом вище.
Інгредієнти: борошно - 275 г; дріжджі - 10 г; вода - 175 г; бекон - 4 смужки; сіль - 1 ч. ложка. Приготування Змішайте дріжджі з борошном і дрібкою солі, додайте теплу воду. Выместите тісто близько 10 хвилин, додайте шматочки обсмаженого бекону і ще раз гарненько змішайте. Залиште тісто в теплі до подвоєння в обсязі, потім сформуйте його в багет і надріжте. Дайте підійти повторно але вже близько півгодини. Смачний французький багет випікається близько півгодини в розігрітій до 200 градусів духовці.