Кокот: рецепт

Що таке посудина?
Відразу обязикамося, для приготування кокота не обійтися без кокотниці. Це такий невеликий керамічний стаканчик, призначений для приготування цього блюда. Якщо кокотниці в господарстві немає, не обов'язково бігти в магазин. Кокот можна готувати в силіконових формочках для кексів. Якщо немає і формочок, скористайтесь фольгою - оберніть звичайний стакан щільною фольгою до середини, можна - в 2 шари, добре закріпіть на денці. В отриманому стаканчику теж можна приготувати кокот.
Кокот класичний
Почнемо з простого - рецепт яйця кокот. Вони готуються досить просто. Формочку (кокотницу) змастіть вершковим маслом. Акуратно розбийте яйце і помістіть його в формочку. Можна додати трохи сметани, вершків, кетчупу, зелень. Поставте формочки в пароварку або в каструлю з киплячою водою на спеціальну підставку і готуйте до тих пір, поки білок повністю не згорнеться. Жовток повинен залишитися трохи рідкуватим.
Морський варіант
У приморських районах Франції популярний кокот з морепродуктів. В нього кладуть креветки, молюсків та дрібних головоногих, а також шматочки риби.
Інгредієнти:
Приготування:
Розігріємо вершкове масло, цибулю-порей дрібно наріжемо, злегка обсмажимо, потім додамо вершки. Коли вся суміш почне кипіти, додамо пармезан і відразу знімемо з вогню. Викладемо в суміш креветки або готовий морський коктейль і перемішаємо. Отриману начинку перекладемо в формочку або кокотницу, обережно розіб'ємо яйце і помістимо його зверху. Запікаємо кокот з морепродуктів в розігрітій духовій шафі протягом 10 хвилин при температурі 180 градусів.
Кокот з грибами
Можна приготувати дуже смачний грибний кокот.
Інгредієнти (на 2 порції):
Приготування:
Гриби наріжемо невеликими пластинками. На вершковому маслі обсмажимо печериці до готовності, посолити, поперчити. Можна гриби подрібнити блендером до стану ікри, а можна залишити пластинками. Укладемо гриби в змащені маслом формочки, в кожну

Кокот з м'ясом
Любителям м'яса особливо сподобається кокот з курки. Куряче м'ясо (філе) наріжемо соломкою і обсмажимо на сильному вогні до рум'яної скоринки. Потім під кришкою потомим шматочки м'яса 20 хвилин на повільному вогні (можна залити м'ясо вершками). Готову курятину помістимо в змащені маслом формочки, додамо курячі яйця (не пошкодите жовток!) і будемо запікати 15 хвилин при 180?С. Куряче м'ясо можна замінити будь-яким іншим за смаком.
Рекомендуємо добрі рецепти

Тарталетки з грибами
Хочете здивувати гостей незвичайним блюдом, але зовсім немає часу готувати щось складне? Тоді тарталетки з грибами - ідеальний для вас варіант. Самі

Жюльєн з грибів - рецепт
Жюльєн - дуже ніжне французьке блюдо, яке буквально тане в роті! Якщо вам хочеться справити враження, то саме це грибне страва допоможе привести ваші

Кіш лорен
Кіш лорен - класичний французький пиріг. Завдяки своєму чудовому смаку це блюдо стало відоме у всьому світі, і сьогодні мало хто пам'ятає, що саме

Галантин з курки
Галантин - страва дуже незвичне для нашого столу, по суті, це желе з курячого м'яса. А ось для французької кухні галантин - традиційне кушание, яке

Французький цибульний суп: рецепт
Класичний французький цибулевий суп - блюдо, одночасно дуже проста і вишукана. Адже в його складі немає ніяких особливих інгредієнтів - біле вино,

Фріттата: рецепт
Фріттата - це італійський варіант всім знайомого омлету, і треба зізнатися, варіант дуже смачний. Відмінність цієї страви в тому, що в ньому