Фріттата: рецепт
Хто жодного разу в житті не пробував приготувати омлет? Напевно, такої людини не знайдеться. Існує безліч видів цього досить простого, але дуже поживного і надзвичайно смачного страви, а якщо ви не любите омлет, значить, ще просто не знайшли свій варіант. В різних країнах існують різні традиції приготування омлетів, один з них - італійська фріттата. До складу фріттати обов'язково входить сир, пряні трави, крім того, цей вид омлету обов'язково готують з начинкою. В якості начинки використовують різні овочі, гриби, готують фріттату з копченостями, з м'ясом і навіть з морепродуктів. Загалом, саме фріттата дає повний простір фантазії кулінара, що і в яких поєднаннях класти в це блюдо.
Народилася фріттата так само, як і піца - це ще один винахід італійських бідняків, які викладали залишки різних продуктів на сковороду, а щоб якось прикрасити смак овочів і зробити їжу ситної, заливали все яйцями з сиром. Поступово сформувалася класична фріттата. Рецепт простий: у обсмажену цибулю заливають збиті яйця з сиром, а потім все подпекают, щоб утворилася рум'яна кірочка.
Дуже ситне блюдо - картопляна фріттата. Цю страву готують у двох варіантах: з сирої картоплі і з відвареного.
Інгредієнти:
4 картоплини;
1 цибулина;
3 яйця;
50 г твердого сиру;
сіль;
чорний мелений перець;
кілька гілочок базиліка;
30 мл оливкової олії.
Приготування:
Відварену в мундирі» картоплю очистимо й наріжемо кружечками (не особливо тонкими), на сковороді з розігрітим маслом обсмажимо дрібно нарізану цибулю, на нього укладемо картоплю, посолити, поперчити, посиплемо дрібно нарізаним базиліком. Якщо картопля сирої, почистимо його, наріжемо дуже тонкими скибочками (як чіпси) або натремо на тертці. Картопля обсмажимо з цибулею до золотистого кольору, додамо сіль, перець, базилік. Сир натремо на тертці. Взобьем яйця, додамо до них 2/3 сиру, виллємо цю масу на сковороду. Зверху насиплем залишився сир і поставимо сковороду з картопляної фриттатой під гриль на 10 хвилин.
Надзвичайно смачною вийде фріттата з цукіні або молодими кабачками.
Інгредієнти:
2 маленьких кабачка;
1 цибулина;
базилік;
4 яйця;
100 г сиру;
30 мл рослинного масла;
2 зубчики часнику;
сіль і чорний перець - за смаком.
Приготування:
Фріттата з кабачками теж готується дуже швидко. Кабачки вимиємо і наріжемо тонкою соломкою або півколами. Цибуля нашинкуем дрібно. Розігріємо масло, обсмажимо на ньому цибулю і кабачки до зарум'янювання, додамо подрібнений базилік і роздавлений часник, посолити, поперчити. Сир натремо на тертці. Яйця взобьем, додамо в них сир, добре перемішати. Заллємо цією сумішшю кабачки і поставимо сковороду з фриттатой в духовку на 15 хвилин. Фріттата з кабачками хороша зі сметаною або несолодким йогуртом.
Змішаний варіант
Взагалі, овочева фріттата - прекрасний варіант для сніданку, і для легкої вечері. Її можна приготувати з перцем, баклажанами, кукурудзою, зеленим горошком, томатами, шпинатом.
Інгредієнти:
50 мл рослинного масла;
1 солодкий перець;
1 кабачок;
1 цибулину;
2 стиглих томатів;
100 г шпинату;
жменя молодого зеленого горошку;
5 яєць;
100 г сиру;
сіль, зелень - за смаком.
Приготування:
Цибулю дрібно наріжемо і обсмажимо на олії. Перець і кабачок наріжемо соломкою і додаємо до цибулі. Помідори наріжемо кружальцями. Коли перець і кабачок будуть майже готові, додати томати і горошок. Взобьем яйця, додамо до них промитий шпинат і натертий сир. Викладемо цю масу до овочів і запечемо 15 хвилин. Овочева фріттата - справжня прикраса столу, така вона яскрава і апетитна.
Грибний омлет
Популярна і фріттата з грибами.
Інгредієнти:
300 г печериць;
2 цибулини;
50 г сиру;
2 гілочки базиліка;
30 мл оливкової олії;
сіль, чорний мелений перець - за смаком;
4 яйця.
Приготування:
Гриби промиємо й наріжемо пластинками. Цибулю дрібно наріжемо. Обсмажимо цибулю і гриби до зарум'янювання, додамо сіль, перець, базилік. Яйця взобьем з натертим сиром, заллємо цією масою гриби. Підрум'янимо грибну фріттату під грилем 5 хвилин.
Народилася фріттата так само, як і піца - це ще один винахід італійських бідняків, які викладали залишки різних продуктів на сковороду, а щоб якось прикрасити смак овочів і зробити їжу ситної, заливали все яйцями з сиром. Поступово сформувалася класична фріттата. Рецепт простий: у обсмажену цибулю заливають збиті яйця з сиром, а потім все подпекают, щоб утворилася рум'яна кірочка.
Фріттата з картоплею
Дуже ситне блюдо - картопляна фріттата. Цю страву готують у двох варіантах: з сирої картоплі і з відвареного.
Інгредієнти:
Приготування:
Відварену в мундирі» картоплю очистимо й наріжемо кружечками (не особливо тонкими), на сковороді з розігрітим маслом обсмажимо дрібно нарізану цибулю, на нього укладемо картоплю, посолити, поперчити, посиплемо дрібно нарізаним базиліком. Якщо картопля сирої, почистимо його, наріжемо дуже тонкими скибочками (як чіпси) або натремо на тертці. Картопля обсмажимо з цибулею до золотистого кольору, додамо сіль, перець, базилік. Сир натремо на тертці. Взобьем яйця, додамо до них 2/3 сиру, виллємо цю масу на сковороду. Зверху насиплем залишився сир і поставимо сковороду з картопляної фриттатой під гриль на 10 хвилин.
Літній варіант з кабачками
Надзвичайно смачною вийде фріттата з цукіні або молодими кабачками.
Інгредієнти:
Приготування:
Фріттата з кабачками теж готується дуже швидко. Кабачки вимиємо і наріжемо тонкою соломкою або півколами. Цибуля нашинкуем дрібно. Розігріємо масло, обсмажимо на ньому цибулю і кабачки до зарум'янювання, додамо подрібнений базилік і роздавлений часник, посолити, поперчити. Сир натремо на тертці. Яйця взобьем, додамо в них сир, добре перемішати. Заллємо цією сумішшю кабачки і поставимо сковороду з фриттатой в духовку на 15 хвилин. Фріттата з кабачками хороша зі сметаною або несолодким йогуртом.
Змішаний варіант
Взагалі, овочева фріттата - прекрасний варіант для сніданку, і для легкої вечері. Її можна приготувати з перцем, баклажанами, кукурудзою, зеленим горошком, томатами, шпинатом.
Інгредієнти:
Приготування:
Цибулю дрібно наріжемо і обсмажимо на олії. Перець і кабачок наріжемо соломкою і додаємо до цибулі. Помідори наріжемо кружальцями. Коли перець і кабачок будуть майже готові, додати томати і горошок. Взобьем яйця, додамо до них промитий шпинат і натертий сир. Викладемо цю масу до овочів і запечемо 15 хвилин. Овочева фріттата - справжня прикраса столу, така вона яскрава і апетитна.
Грибний омлет
Популярна і фріттата з грибами.
Інгредієнти:
Приготування:
Гриби промиємо й наріжемо пластинками. Цибулю дрібно наріжемо. Обсмажимо цибулю і гриби до зарум'янювання, додамо сіль, перець, базилік. Яйця взобьем з натертим сиром, заллємо цією масою гриби. Підрум'янимо грибну фріттату під грилем 5 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт картопляної запіканки
Здавалося б, картопляна запіканка - саме звичайне, всім знайоме блюдо. Тим не менш, смачно готувати її вміють не всі господині. Ми навчимо вас не
Тарталетки з грибами
Хочете здивувати гостей незвичайним блюдом, але зовсім немає часу готувати щось складне? Тоді тарталетки з грибами - ідеальний для вас варіант. Самі
Омлет з кабачками
Кабачок - корисний дієтичний овоч, який готують різними способами: запікають, фарширують, додають у салати. А сьогодні мова піде про те, як зробити
Суп мінестроне
Суп мінестроне - класичне італійське перше блюдо. Воно представляє із себе густий овочевий суп. Овочі беруться ті, що є - адже в Італії вони
Рецепт кальцоне
Кальцоне - цікаве блюдо, за формою нагадує чебурек, а по суті це - закрита піца. Робити кальцоне можна з різними начинками, тісто також може мати
Вегетаріанська лазанья
Лазанья - традиційне італійське блюдо, відоме у всьому світі. Вона буває грибна, рибна, пісна, овочева, сирна і т. д. В нашій статті ми розглянемо